Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП

Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията
19 авг 2024 17:00, Гергана Попова
120
Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП
Снимка: БГНЕС

Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията, които направиха ПП, ГЕРБ и ДПС. Това каза за БНР Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН, в коментар за отказа на президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер заради присъствието на Калин Стоянов като вътрешен министър в представения от нея проектокабинет.

"Това е резултатът. Трябва да се задава въпросът откъде дойде това. Всичко останало е следствие. Тогава тези 3 партии от сглобката промениха Конституцията с цел да отнемат правомощия на президента, направиха така, че бъдещото служебно правителство да бъде зависимо от управляващите политически сили, пропуснаха факта, че в т.нар. "домова книга", която създадоха заедно, повечето хора бяха избрани от ГЕРБ и ДПС и сега сме в тази ситуация. Този въпрос и цялата отговорност е на плещите на Христо Иванов, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Кирил Петков", добави още той.

Тошко Йорданов коментира още, че се изумява от нелепото поведението на участниците в този фарс.

"Промените в Конституцията са заложили политически натиск със самото им приемане. Те дават възможност на управляващата партия или сглобка да упражнява политически контрол върху служебния кабинет още при съставянето му", каза Йорданов.

"В парламента трябва да се опитаме да оправим кашата, която забъркаха ПП, заедно с ГЕРБ и ДПС. ПП нямат право изобщо да говорят по тази тема, трябва само да слушат и да излязат да се извинят на цялото българско общество за нелепостите, които натвориха в Конституцията. Всички сме в тази каша заради тях", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Политика
Зафиров: Тези избори не могат да бъдат отлагани до безкрайност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
Затова, че епилираният Фелдфебел отново прегази Конституцията, му били виновни поправките? И всички натегачи, наредени за едно "Алла -бала", запяха в неговия хор!
101
0
 
1
 
! Отговори
Кан преди 3 седмици
Извинявай, ама не ти! Благодаря
100
2
 
4
 
! Отговори
?!? преди 3 седмици
Обвинявате ГЕРБ и Борисов за това, че са гласували за Просто Простотиите на ПП? Това означава ли, че забравихте за вашата коалиция с Тях и за милиардите кредити изтеглени с вашият глас и за безобразията за,к ойто вие сами ги свалихте ! Вие удобно забравяте лъжливи прехвърляте ваши грехове - същите като техните. Но лъжливо си мислите, че ще се отървете пред народа с шуменски скечове.
99
7
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Тошо,кашата я направихте вие под диктовката на Баце, като свалихте легитимното правителство начело с К.Петков.Ако мислехте за народа щяхте да оставите хората да си свършат работата и сега България щеше да е на много по-добро ниво.В момента е пълен хаос и няма оправия...
98
0
 
3
 
! Отговори
Линда Пинда преди 3 седмици
А, Тоше, кво шъ кайш за скопените женски котета в Рилският манастир?;)))
97
1
 
2
 
! Отговори
Славуня преди 3 седмици
Тоше, вади шнорхелите, аз ще ставам президент, а ти премиер! Егааати държавата! И поръчай по едно Ферари!
96
7
 
2
 
! Отговори
КИРО И ДР ПОМИЯРРИ преди 3 седмици
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ НИЕ СМЕ С ВАС!
95
1
 
5
 
! Отговори
dolf преди 3 седмици
Този не е ли чувал за гребен за коса .Прилича на клошар.
94
0
 
5
 
! Отговори
Тошко преди 3 седмици
Нас народът два пъти ни избра,а ние три пъти ги излъгахме. Сега пак се радваме на кокал и ще правим всичко за да изпълним волята на нашия господар.....парите.
93
0
 
6
 
! Отговори
ПАИ СЕЕЕ! преди 3 седмици
КАК ЩЕ ОПРАВИТЕ НЕЩАТА БЕ ТОШЕ, ПЕСЕН ЛИ ЩЕ НАПИШЕТЕ, МВР МИНИСТЪР ЛИ ЩЕ ПРЕДЛОЖИТЕ - ВАНКАТА, БАЛЕТА ЛИ ЩЕ СА НОВОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО?
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колкото са виновни ПП-ДБ ,два пъти по виновни за всичко са ИТН.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоше, не се правете на света вода ненапита. И вие сте част от това нескопосано политическо уравнение. Може и да е малка, но никак не е маловажна.
90
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КАЛИН ХВАНА РАШКОВИТЕ "НА КАЛЪП" С ПАРИТЕ, ЗАТОВА МУ ОТМЪЩАВАТ СЕГА. РАШКОВ ПЛАЧЕ ЗА ЗАТВОРА. ИМА МНООООГО ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Банкянската мутра със зъби и нокти пази този бандит,пардон- милиционерски министър, защото далаверите са в основата на престъпната власт, която последните 20 г прати БГ на унизителното последно място в Европа.
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези чалгари и клоуни съсипаха цялата държава. Ходете пак гласувайте за Кукубенд парламент и съвсем ще фалирате и ще отидете в Турския Шенген. Така става винаги, като управлява простотията и поседствеността. Избрали да ги управлява ориенталски оркестър Кукубенд.
87
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само Слави държавата ще оправи!
86
0
 
1
 
! Отговори
Лосбулгарикосидиотос преди 3 седмици
Тоше, сега целата държава се крепи на тебе и на Славуня!
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко в този сайт е антидемократично, антиевропейско, антинатовско и пропутинско!!ВОНИ!!!! Всяка една статия е подчинена на някой от тези определения.
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това джудже къде се бута и то, да ходи да пише сценарии за скечове. За друго не става. Или да *** на дългия ......
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** МАФИОТСКИ САЙТ!!!