ГЕРБ ще разговарят с ПП-ДБ, но втори мандат няма да подкрепят

Срещата вероятно ще се състои в сряда
Обновена: 16 юли 2024 13:07 | 16 юли 2024 12:24, Нели Христова
106
ГЕРБ ще разговарят с ПП-ДБ, но втори мандат няма да подкрепят
Снимка: БГНЕС

“Ще се отзовем на поканата на ПП-ДБ за разговори относно декларацията им, представена пред президента Радев. Подкрепа за втори и трети мандат обаче няма да има", заяви Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, цитирана от БГНЕС.

"Въпреки нашите забележки, ПГ на ГЕРБ е системна партия и ще се отзовем на поканата за среща. От страна на ПП-ДБ на срещата ще присъстват Людмила Илиева, Надежда Корданова и Божидар Божанов, а от наша страна - аз, Рая Назарян и Росен Желязков”, обяви Сачева.

Срещата вероятно ще се състои в сряда.

Още по темата
Позицията на ГЕРБ-СДС, обаче, остава непроменена - подкрепа за втори или трети мандат няма да има, напомни Сачева.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще се категорична опозиция.

Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", допълни Сачева.

"Надяваме се, че предстоящата предизборна кампания ще даде възможност на колегите да преосмислят поведението си и в следващия парламент да може приоритетите, които непрекъснато представяме пред обществото, да станат реални политически резултати", посочи още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроса е като сме част от ЕС и ни управлява ГЕРБ, ние сме на ниво на Сърбия като стандарт, ние сме на по-ниско ниво от Македония по свободата на словото и на по -ниско ниво по борба с корупцията ! Защо след 20 години ГЕРБ, сме на последно ниво в ЕС по всички показатели и защо сме на по-слаби ниво напредък от Македония?Знаете ли ,че Македония е по-близко по отношение на законодателните реформи необходими за да си челн от ЕС, в сравнение с България? Пътищата са ни като в Африка,даже по-зле
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроса е защо ГЕРБ не направимедна магистрала, а обеща да завърши всички магистрали? Обеща висок стандарт, а ние сме на ниво Сърбия! Обеща справедливост, а сме на по-ниско ниво от Русия по този показател! Обеща качествено здравеопазване и образование!Мед. Сестри, лекари и учители написнаха Българи! За мен е необяснимо какъв човек е Българина! От това което виждам, той е по-зле от Руснака!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроса е до кога народа ще търпимтази мафиотска партия! Благодарение на ГЕРБ , България е по-зле от Русия! Уволняват,вкарвар в затвора, убивватт! Няма шанс никой да им се противопостави! Защо преди 20 години енвъведоха рези закони? Защомвсе още няма закон за лустрация?!ГЕРБ искат да ви мачкат, да ви прегазват по улиците,да убиват,пребиват, да ви обират! Каква спрведливост има? При нужда от държавата, тя е налична само за хора на ГЕРБ и ДПС! България е по-зле от Русия!
91
0
 
2
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
Въпроса е ЗАЩО ППДБ изобщо кани ГЕРБ за приемане на декларацията ......
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След такива снимки, не се чудете защо хората акустират на левия бряг
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия две женски пуйки от дека ги изкарахте?
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всички е ясно, че ще се отиде на нови избори. С този матриал толкова. На мислещия българин обаче постепенно започва да му просветва за грандиозния театър, който се разиграва и това все пак е от полза. Има някаква надежда
87
0
 
8
 
! Отговори
ПП ДБ = УДАВНИЦИ преди 1 месец
ДОГАН ИМ ПОДАДЕ ЕДНА СЛАМКА И ТЕ УДАВНИЦИТЕ МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ СЕ СПАСЯТ....... НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ПП ДБ ЩЕ ГЛАСУВАТ САМО РОДНИНИТЕ ИМ И ЧАКАЩИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ ОТ ТЯХ, В РЕГУЛАТОРИТЕ БЕЛИ ЯКИЧКИ
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой е очаквал нещо друго от тези мишоци. Дебелян ги е изкомандвал и отговорът е готов, нали той им е гуруто.
85
4
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 1 месец
Ако Севда е пропуснала да ви информира, в момента управлявате вие - ГЕРБ, със Служебното правителство на Главун, зад грозния фейс на когото наднича Тиквун.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уядените от корупцията естествено, че няма да подкрепят анти-корупционни закони!
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато ГЕРБ-ДПС държат цялата власт - Съд, Прокуратура, Полиция, Служебно правителство, Регулатори - НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ !
82
3
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
До Христо ХристовСлед 17 години в ЕС България БВП - 16000 долара на калпакСърбия БВП - 10500 долара на калпак.
81
3
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До ЛЕЛЯ ПЕНА/69 "НЯМА ПЪК," - пий си лекарствата да се успокоиш....
80
7
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Минимална заплата/70 "В Западна Европа е 1050!А във България е 380лв." - само неграмотните про'с'таци гледат и сравняват МРЗ. Затова не е изненада, че неграмотните про'с'таци гласуват за ЕС и Брюксел да ги командва.
79
3
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Преборете корупцията в редиците си първо а после и в страната. Продължавате да разхождате пудела насам-натам, вместо да е в затвора. Докато не видя тотална чистка в редиците на партията на пудела няма да им гласувам. Нека сега да са в компанията на Коцето, бай Слави и подполковника. Там ще намерят А отбора на България.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
чeкмеджaн и лелите 2-ра част
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
12г на власт герб-дпс обърнаха държавата на бащиния, пълна разсипия
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** пак е пуснал отбор "леля" да му рецитира изискванията
75
8
 
7
 
! Отговори
Партия Пудел преди 1 месец
Партия Пудел пак се натиска за властта, да изнудва хора като олигарха Пламен Бобоков за пари да им финансират кампанията за изборите.