Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото

Служебното правителство осигури възможност за това
17 юли 2024 22:42, Красимир Ангелов
142
Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Заедно със своите придружители те ще бъдат настанени за период до 14 дни в почивни бази на „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД в периода юли - август.

Летните лагери за общо 50 души ще се финансират със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Чрез тях ще се осигури сигурна и безопасна среда за отдих и възстановяване на деца, преживели травми от войната в Украйна, се отбелязва в информацията.

С друго правителствено решение е одобрено изменение на Споразумението за прилагане на Договора за социално осигуряване между България и Украйна. Кабинетът прие проект на Протокол за изменение на Споразумението за прилагане на Договора между Република България и Украйна за социално осигуряване. Упълномощен да подпише документа е министърът на труда и социалната политика.

Промяната ще позволи компетентните институции на двете страни да сключат помежду си споразумение за електронен обмен на данни. Това ще улесни и ускори процедурата по обмен на социалноосигурителна информация, което ще е от полза за лицата, които черпят права от Договора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля???? Как не ги е срам!? Има толкова много деца в България, които не могат да си го позволят или са изоставени, а тия боклууци тръгнали да организират лагери за украинци! И то със средства от бюджета, тоест от нашите данъци! Освен това, аз познавам доста украинци в България, и нито един не е беден! Пълно безсрамие.
119
1
 
0
 
! Отговори
Та какво преди 1 месец
очаквате от чужди, окупационни правителства, каквито са били всички по тази територия?! Е, бай Тошо предостави няколко по-спокойни, нормални и безгрижни десетилетия, които някои от нас помнят с носталгия, но те никога няма да се върнат.
118
3
 
4
 
! Отговори
Еххх преди 1 месец
С изхранването на 50 деца за 14 дена няма да обеднеем по вече.Ама с изхранването и помощите на онези дето на 25 стават баби и на 38 стават прабаби със сигурност.А и децата не са виновни за нищо
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
деца от българия кога ще могат да почиват в българия?
116
0
 
10
 
! Отговори
До 134 преди 1 месец
Ти май си украинец беден на, който другите са му длъжни или така си си внушил и другите са виновни за войната в Украйна,те украинците си стояха кротко в ъгъла.нали такава е опорката
115
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
коментарите са масово на български неудачници - русофили, на които все друг им е виновен за неуспехите им. изключително жалка картинка
114
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите деца кучета ги яли!? Изверги безродни!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист- Не забравяй кога започна войната! Кой беше на власт ?
112
1
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
До 127Няма да се изметат обратно. България им харесва, те искат тука да си стоят. Говорят български с руски акцент. Да работят - примерно в търговските вериги, като Билла или Лидъл, тогава няма да имам нищо против тях. Ама да ги храним непрекъснато с нашите данъци - не, не става така.
111
0
 
17
 
! Отговори
Да припомня преди 1 месец
Вече две години подред 50% от нашите първолаци не са българчета и много от тях започват училище без дори да знаят български език. Такава е "благодарността" на техните родители заради това, че държавата къса от залъка на нашите деца, за да хрантути техните и да осигурява доходи и на мързеливите им родители. Храним десетки хиляди такива деца, които пишат по стените, че мразят България. На този фон не виждам защо някои негодуват заради това, че у нас ще летуват 50 украинчета.
110
1
 
14
 
! Отговори
Главандурестият преди 1 месец
Ти е отвлякал! Е, как може такова нещо господин пън?А за българчетата кой ще помисли? Укараино- щатска из мет.
109
22
 
1
 
! Отговори
преди 1 месец
До стига вече! - Вижда се че от прекалената употреба на руски фекалии си загубил човешки образ . А ти дека имаш ли?
108
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Стига вече! - Това са деца, преживели травми от войната. Възможно е някои от тях да имат манталитет, какъвто ти описваш. Но летният лагер в България не е ли възможност с добро да ги научим кога ер редно да се извиняти да благодарят?
107
1
 
16
 
! Отговори
стига вече! преди 1 месец
И децата им са с особения украински манталитет - от малки гледат в упор, навъсено, не са научени да благодарят и да се извиняват. Има нещо войнствено и нагло в излъчването на украинците. Опитвам се да им съчувствам, но хич не са ми симпатични. А и много станаха - на морето се движат на тълпи и наоколо звучи само руска реч. По-скоро да приключва този конфликт и да се измитат обратно!
106
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Пак да гласувате за ГЕРБ, ДПС. ПП/ДБ! Малко ви е!
105
3
 
21
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
Бедни ли сте? Вашите деца почиват ли на море лятото? Ами хак да ви е!
104
1
 
23
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
"Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве" - добре е да знаем къде са приоритетите на днешните политикани. Явно децата на България не са сред тях.
103
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а българчетата къде да ги пратим
102
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От една страна помагаме войната да продължава, като броят на убитите деца и разрушените къщи расте. От друга, помагаме да се възстановява психическото и физическо здраве на украинските деца, вероятно за да могат да търпят още. Българите, честити и богати, плащат и за двете дейности. Не е ли възможно да спрем с военната помощ и да се заемем с милосърдието?
101
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво бе. Вместо да осигурят това за деца от България от бедни семейства, които не могат да си го позволят те пак мислят за Украйна.