Петков: Причината за ситуацията с пожарите е липса на организация

Няма достатъчно техника не заради липсата на пари, смята той
19 юли 2024 10:48, Елка Василева
218
Петков: Причината за ситуацията с пожарите е липса на организация
Снимка: архив, БГНЕС

Според Кирил Петков основната причина за ситуацията с пожарите в страната е липсата на организация и координация. Коментарът си съпредседателят на "Продължаваме промяната" и един от лидерите във формацията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) направи на влизане в парламента.

Още по темата
Той посочи, че случилото се в страната е абсолютна трагедия с хората. Всички ние гледахме кадрите как хора са си загубили къщите, каза Петков.

Това, което направихме, е че проверихме, защо няма достатъчно техника. Проблемът не е финансов, добави Петков и посочи, че има достатъчно пари от ОП "Околна среда".

Видяхме, че са били пуснати четири обществени поръчки в МВР, от които две се обжалват, една е отказана, а четвъртата не е стартирала. "Наистина ни изяжда това, че има пари в държавата, но няма машини да спасяват къщите на хората и това е липса на организация, липса на координация", коментира Петков.

"Аз разбирам, че хората на терен правят всичко възможно. Наистина браво на пожарникарите, дават сърце и душа, но те не могат да работят без необходимата техника", каза той. "Има пари в бюджетите, има пари в програмите, но това, което констатираме, са неслучени обществени поръчки. Това показва, че просто трябва да направим нещо в тази държава, за да започнат да се случват нещата по-добре", добави Петков. По думите му някои от машините, които са на терен, са от преди 40 години.

На въпрос кой е провалил вчерашното заседание на антикорупционната комисия, Петков коментира, че изведнъж ГЕРБ са си тръгнали от заседанието, ДПС също, БСП също, а от "Възраждане" поискали проверка на кворума. Петков коментира, че именно затова от ПП-ДБ са извели като приоритет антикорупционното законодателство. По думите му обществените поръчки се бавят, защото често се обжалват пред съда, който също се бави. Дайте да направим един орган, който да следи за тези неща и когато има забавяне в обществените поръчки, да реагира, настоя Петков, цитиран от БТА.

Борислав Гуцанов коментира също темата с пожарите. Ние направихме нещо, което беше изключително разумно да поискаме - Народното събрание да отдели средства за пострадалите хора. Това е най-важното и второто да бъдат заделени средства за покупка на летателна техника, каквото предложение направихме от "БСП за България".

Божидар Божанов, народен представител от ПП-ДБ и един от преговарящите по предложения проект на декларация за излизане от политическата криза, коментира, че няма разлом между "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Той бе категоричен, че предложения от тях подход за подкрепа на антикорупционно законодателство преди връчването на втория проучвателен мандат не противоречи на Конституцията.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
1
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Причината за пожарите е именно организацията: има руски подривни кадри на наша територия. Те организират пожарите, наводненията с пари от руски олигарси и в комбинация с руското посолство. При нас Русия не трябва да води война - нейните ресурси от олигарсите и стигат да ни разбие икономиката. Вдигането на цените на горивата, тока, строителството - все места, в които се въртят огромни руски пари. Партии - БСП, ДПС, Атака и още много други.
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя толкоз ли е *** или се прави на по-*** отколкото е. Ами министърчето си е твое, ти го спусна, ти управлява, твоя е организацията, толкоз можеш такова си създал. И сега кой ми нацапа гащите. Няма да мине, хващай куфарите преди да си започнал да търкаш наровете.
179
0
 
1
 
! Отговори
info. преди 1 месец
А какво стана с сребърният йодид,нали уж го пръскаха за дъжд,а?
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчезни бе мазен парапет некадърен!
177
1
 
4
 
! Отговори
До.... преди 1 месец
Човекът, който! Какво очакваш от човек, който едвам е завършил гимназия, а за висше образование - че той такова няма! Лъже на поразия! Не може да си завършил висше образование в Университета в Тенеси, а после да "завършиш" некакЪФ частен колеж (рекламиран по подобие на финансова пирамида, при това най-вероятно-ON LINE) към (но не и В) Харвард! На всичкото отгоре, както Киро ***, така и Асен Василев вадят лаишки език, с което доказват, че и двамата имат средно колежанско образование!
176
0
 
8
 
! Отговори
Човекът, който преди 1 месец
трудно организира цяло изречение, без да запече....дава акъл за....
175
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До H2...но може да стиска здраво парапети...и Кире, не ръси мозък ще ти трябва за друго, не го пропилявай, че ти е ограничен ресурса!
174
1
 
24
 
! Отговори
H2 преди 1 месец
Това трябва да е някаква шега. Този човек не може да организира една секретарка
173
4
 
11
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
ПРИЧИНАТА Е ЧЕ ОКРАДОХТЕ ГОРИТЕ. ПРЕВЪРНАХТЕ ПЛАНИНИТЕ В ПУСТИНЯ И СЕГА ПРИКРИВАТЕ ЗЛОТО. КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ ОТ ИЗСЕЧЕНИТЕ ГОРИ!???? ДА ГОРИ ВСИЧКО. ДА ГОРИ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКАКОЧИНА . БОГ ВСИЧКИ ВИ ЩЕ ИЗГОРИ.
172
4
 
18
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 месец
-Марш от страната ни ,краварски прислужнико!Взимай и косматата Лена ,че ни е писнало от такива нагли и крадливи мушмороци като вас.
171
1
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Смята той?! Сводниците добре умеят да смятат не мога да го отрека. Марш за канада при твоите хора със сменения пол, на тебе ти харесват ласките отзад, нали мазньоч - мазен. Гнус ме е да го гледам този, имам чувството че ще хвана сифилис.
170
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К. Петков е всепризнат специалист-организатор-координатор на защита населението от бедствия и аварии. Преди време той източи няколко язовира и така предпази неразумното население от удавяне. Захвана и тунел под Шипка, който засега се позагуби в дълбочина. Освен всичко това, той прокара няколко моста (5 бр) по течението на Дунава за улеснсние международния трансорт. Партиите в НС завиждат на тези завоевания и не го слушат!
169
0
 
5
 
! Отговори
Смут преди 1 месец
Липса на техника ве ***
168
0
 
22
 
! Отговори
Общественик преди 1 месец
Този гелосан пуяк нв може да си върже гащите ( все падат по парапетите) , а взел да сипе простотиите си тук ! Ай сиктир , бе, кривоуст некадърник ! Кой го смята за човек тоя ???
167
1
 
16
 
! Отговори
погнусен преди 1 месец
Става наводнение в Царево. Причините са много, натрупвали са се с години. Но точно тогава се подаряват едни 100 БТР и на фона на това, че България няма ресурси не изглеждаше никак, никак добре този факт. В същото време К. се оля да си прави пиар на гърба на страдащите. Та сухоземни костенурки бяха изхвърляни във водата, та с новите дрехи държаха лопати...Става катастрофа като колата на К. е летяла с 3 пъти над разрешана скорост. Той тръгва да си прави предизборна кампания със смъртта на убития..
166
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Причината е, че не разстреляха няколко негодника като теб. Без да те пропускат. Наглостта на такива като вас е причината.
165
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да ги бяха хвърлили в огъня - заслужили са си го 1000 пъти
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
причината е управници като вас- друга причина няма- колкото по скоро провесим всички кото вас- толкова по скоро ще станем държава
163
1
 
13
 
! Отговори
Защо така-а?? преди 1 месец
Днес.бг затаява от своите читатели новината за позорното изгонване на "екскурзиантите" Кирил Петков и Николай Денков от разгневени жители на Воден.
162
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров, който одобряваше пожарните самолети за България, сегашните евроатлантици не го пуснаха да мине през нашето въздушно пространство, за благодарност.