Нищо ново: Радев даде мандата на ПП-ДБ, те го върнаха веднага

ПП-ДБ ще се борят за по-голяма обществена подкрепа
Обновена: 22 юли 2024 11:53 | 22 юли 2024 11:12, Александър Попов
176

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на коалицията ПП-ДБ, които след разцеплението на ДПС се оказаха втора политическа сила в парламента.

Николай Денков върна папка веднага и обяви, че за да реализират идеите си, ще очакват по-голяма обществена подкрепа.

Денков благодари на президента за дадената възможност от ПП-ДБ да поверят дали могат да съставят стабилно мнозинство в това Народно събрание. Отговорът след проведените разговори е, че това не може да се случи, заяви той. Няма да променим нашия подход, ние ще поддържаме тези приоритети, които винаги сме вадили на преден план - да създадем като държава приветлива среда за бизнеса и инвеститорите, за да увеличим доходите, да намалим неравенството, да имаме средства да осигурим по-качествено образование и здравеопазване, посочи Николай Денков.

Всички тези теми, които вълнуват хората, ще бъдат в центъра, заяви той. Денков изрази съжаление, че в това Народно събрание това се оказа невъзможно. Очакваме да получим по-силна обществена подкрепа, така че при следващи възможности тези теми да можем да ги поставим отново и те да бъдат в центъра на дискусиите в парламента. Денков обърна внимание, че борбата с корупцията не е самоцел, а основно средство, за да постигнем успехи в тази посока. Решението, което ще ви предоставя, е, че аз получавам мандат, както изисква Конституцията, като министър-председател, но със задачата да го върна неизпълнен, заяви Денков.

Президентът Румен Радев каза, че съгласно член 99 от Конституцията връчва проучвателен мандат за съставяне на правителство, с който от ПП-ДБ имат седем дни. "Вие вече обявихте, че това няма да се случи", добави държавният глава.

Миналата седмица президентът Румен Радев се срещна с представители на коалицията, на която те поискаха повече време, за да обсъдят политическата ситуацията и изхода от кризата. След като поискаха отсрочка от три месеца в предлагания от тях проект на декларация за излизане от политическата криза и не намериха подкрепа за нея от останалите парламентарно представени политически сили, от ПП-ДБ заявиха, че ще върнат мандата неизпълнен. Решението обяви зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Божидар Божанов в изявление пред медиите в парламента.  

Според разпоредбите на Конституцията, след като бъде върнат вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези на снимката вече четвърта година се подиграват с България пълнят си банковите сметки с милиони а едни гласуват за тези събудете се хора
95
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте какви премиери са били тези картинки? Единият мошеник прекара Конституцията за да влезе във властта,а другия - академик Сапунджиев, сам се назначи за най-висшата научна степен? А нямаме спомен какво изобщо са правили за това време!
94
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/92 "Два пъти гласувах за тях, а те" - и какво си седнал тука сега да се хвалиш, че СИ про'с'т? Той Борисов ТИ го каза два пъти!
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде чакаме ИТН-та, копейки и комунисти, дето всички се изредиха да искат третия мандат сякаш че е купа от футболното първенство, да им гледаме резила
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що тъй, нема ли други за изпиране бе, кире?
91
4
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
До 89. Точно СЕГА е МОМЕНТА!!-:) Тези предишни избори,на които Целта беше,да се Пресее Плесена от читавото!! Вече и ДПС, Не е " Фактор" в Българската политика!-:) Схващаш ли? И в точният момент,когато е Времето Българина да гласува,ти даваш на Заден? Грешка!! Аз Ще подкрепя Партия,която Не ни е " управлявала" до сега! " Можещите" ги видяхме!!!-:)От този момент на татъка, всеки глас е От Значение!!
90
6
 
13
 
! Отговори
Диоген преди 1 месец
Поне се разбра какво означават инициалите ПП - Празна Папка,Пишман Политици,Постни Приоритети,Преяли с Пица...След 3 г.комедии Пост парапетум!
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 90 Два пъти гласувах за тях, а те се надупиха точно на мафията. Домъкнаха разни надрусани крадливи лекенца. никога повече
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този път ще гласуват саво онези със сините венци. Максимум 10 процента.
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на ПП и ДП.... да се надупваш на Бай Тошковите баджанаци, няма никакъв смисъл... след това ПП и ДП ще са виновни отново за всичко...
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ходи да гласува който иска. Аз бях до тук.
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще се смея с гз си ако Радев даде третия на разгражденците хахахах Пънат се за власт, ама сега действията им ще се обърнат и ще ги охапят отзаде. Плюха всичко наред, никой не иска да си размени две думи с тях, разминават се на по 6 метра в парламента с тях. Това не е политика, това не е дипломация, а излагация.
84
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заслужаваме си герб и дпс да пропадне още държавата! Че много глупав или много продажен народ сме.Воден моден твагедия забравяте хитринно, бисер цар буда с корупция изби сумати хора!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ялово щеше да е " управлението", на ПП ако бяха получили някаква "подкрепа"!-:) Вървим към поредните избори,и победата Няма да бъде за тези,които Ни " управляваха" до сега!!!-:) ИЗБОРИ!!!
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видеото във ви бокс или нова на това събитие беше такъв театър че още повече ме е гнус от политиците .Радев ги доведе тези гадинизаради посолството нали е американски възпитаник ! Бойко очаквано ги крепи от страх да не го арестуват и осъдят наистина.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Троловете активизирани
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЯ КИРО ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ НАГЛЕЦ КИРООООО СЪД ЗА ТЕБ И ШАЙКАТА ОКОЛО ТЕБ САБОТАЖНИЦИ ТВОИТЕ НАГЛИ ЛЪЖИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ВЪН КИРО УБИ ЧОВЕК АСФАЛТИРА МЯСТОТО ВЕДНАГА ВЪН
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще управлявате, когато нямате легитимност?
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ники Маус няма да пътува, а иначе е в същата шушумигарска поза като предния път, когато Радев му дръпна едно конско, и като онзи ден, когато един достоен селянин от Воден му каза право в очите, че е екскурзиант.
77
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То няма с кого да направят правителство. С кого - Герб са мафия, ДПС вече няма, Възраждане, Величие и ИТН са кукундрели, изплискали легена напълно. Нямаме една читава партия.