Станислав Балабанов: Държавата не бива да е заложник на нечий политически инат

ИТН е готова да получи третия мандат
22 юли 2024 18:37, Нели Христова
72
Станислав Балабанов: Държавата не бива да е заложник на нечий политически инат
Снимка: БГНЕС

Държавата не бива да е заложник на нечий политически инат, затова партия "Има такъв народ" е абсолютно готова да получи третия мандат, ако президентът Румен Радев вземе такова решение.

Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов:

"Ще поканя всички политически сили на разговори, забележете - по програма и приоритети за излизане на България от политическата криза.

Тази програма ще бъде фиксирана със срокове за изпълнение и чак тогава, ако има съгласие по тези приоритети, ще говорим за експертизата и имената на личностите, които биха застанали зад нейното изпълнение.

Разбира се, ако съберем необходимата подкрепа и има необходимата воля.

Ако няма, отиваме на нови избори, където виновници и ще трябва да си понесат пълната отговорност за бездействието си", заяви Балабанов.

Според Балабанов за подобен експертен кабинет не може да се фиксира определен срок на действие, зависи от заложените приоритети в програмата:

"И разбира се, цялата програма след като бъде изпълнена, едно такова бъдещо експертно правителство би било логично да потърси вот на доверие. Ако пък не се справи, логично е да отиде отново на избори.

Така е правилно и честно спрямо българските избиратели. Всичко друго е заложник на нечии лични интереси."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
14
 
! Отговори
Тиквун преди 1 месец
Всичко свърши, мутрата Славчо иска да управлява с другите две мутри Боко и Шиши! Ще видите парламент през крив макарон, Славчо иска да е златния пръст и да има за бело - Няма такава държава! - ХАХАХАХАХ
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата между експертно, програмно и техническо правителство каква е? " .... по програма и приоритети за излизане на България от политическата криза ..." какво е? Нови сценарии за "нови играчи" /цитирам някои политолози/? А приоритетите ще са сигурно сроковете за това и онова, които са ви определили от Брюксел. Само с такива приоритети се припокриват изброените по-горе видове правителства.
25
2
 
13
 
! Отговори
баси преди 1 месец
тия си мислят че са в полезрението на хората които разбират политиката
24
3
 
2
 
! Отговори
Girl преди 1 месец
Hawk tuah
23
1
 
14
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
абе тия слаФчувци много на сериозно се взеха та чак си поверваха че от тях ше зависи дали ше има правителство и въобще политици в България :) клоуни , самодейци и аматьори !
22
1
 
13
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Този или е заблуден или *** на джапанка..
21
1
 
13
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Абсолютен пуяк! Но идва Коледа .....
20
0
 
15
 
! Отговори
фред флинстоун преди 1 месец
ти точно не се обаждай...съборихте работещо правителсртво, в най-тежкия момент от кризите, с неадекватен довод...вие точно популисти продажници не трябва да говорите изобщо.
19
1
 
14
 
! Отговори
За тях съм, преди 1 месец
Тошко май му няка министър председател , Годжи министър на науката, Вълчев на МВР, севрномкедонския космонавт на транспорта, Борето на икономиката и т. н.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ппилича ми на пуек , или надута гайда
17
3
 
14
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Не отричайте фактът,че сте пещерняци в България,как е възможно наглеци като чалгарите да бъдат в НС,при условие,че измамиха половин милион българи и за"капак"бяха използвани да бъде съборен редовен кабинет?Чалгата в НС,това е неприемливо за нормален народ!Как ще се оправите с този клоун който е "дилафът"на позорът Слави-чалгата,как ще докажете,че не сте пещерняци,а умен народ след като този излиза и ви говори за "заложници"за да отклони вниманието ви,че наистина сте заложници,но на злото-ЧАЛГА !
16
1
 
8
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Да не дадеш министерски кресла на дребен мандатоносител не е инат, а ценен урок,че е трябвало да подкрепят първа мандат за следващия парламент.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям ***!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
алабалов как смотри ?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самовлюбен, надут въздухар-***!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този *** Балабанов ,както и на дългият чалгар Трифонов ,следва ,да им се ударят по 50 тояги на гола , пред Ал.Невски и да се изпратят на село ..... Това са селски ,недоносени , некадърни тарикати ...
11
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Щрака с пръсти. Опсааа.
10
1
 
22
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 месец
"Ще поканя на разговори"Кой ще говори с теб ,бе мухъл?
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Услади ти се и на тебе баницата, а Станиславе? Няма такива измамници на дребно като вас. Бяхте първи и не направихте нищо. Смешници! Изчезвайте, нищо не става от вас!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъка, отидем ли на избори тоя в следващ парламент няма как да влезе, няма 12 бона заплата, няма пирончене по медии и трябва пак с микрофончето в ръка да си изкарва хляба. Мъка голяяяяма мъка!