Гуцанов за мандата: Дано има разум и кабинет

Надява се диалогът да бъде върнат
29 юли 2024 16:00, Инна Ангелова
74
Гуцанов за мандата: Дано има разум и кабинет
Снимка: БГНЕС

"Да се говори за министри - не е нормално в тази безкрайно тежка ситуация", заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Депутатът допълни, че това е мандат на парламента и от БСП се надяват, че той ще бъде използван за връщане на диалога между партиите. Гуцанов изрази надежда да се стигне до пресечна точка на приоритети, които да са от полза за страната.

Той допълни, че неофициално вече са имали разговори с ИТН. Гуцанов не смята за нормално за 3 г. шест пъти да има избори.

"Дано има воля на мъдрост, на държавническо мислене и диалог, за да се стигне до редовен кабинет и нормализиране отношенията в политическото пространство", надява се депутатът.

Гуцанов отказа да назове отсега какви ще са условията им за подкрепа. Подчерта, обаче, че "социалната част е ключова, здравеопазването, мира и енергетиката".

Той обаче засега не ги поставя като червени граници и предпочита първо да започнат разговорите. Има готовност и за събиране на Националния съвет на БСП, който да се произнесе.

Той повтори, че кабинетът трябва да е на националното спасение и да е експертен, надпартиен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПмандатпреговориИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжи лъжи лъжи лъжи гнусни отблъскващилъжиКакви пак и пак лъжетекато вие толкова отговорно защо още с първият мандат не гласувахте правителство отговорните празнодумци кого лъжете
71
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
От какво ще ни спасява Правителството.От махмурлука ли?Да не би случайно да направите заплатите,като в Австрия примерно.Помним и Виденов и Станишев не сме го забравили и Костов помним,Протестите бяха срещу Бойко а се оказва,че пак той ще ни спасява.Добре е,че на следващи избори ще е съмнително дали ще сте в Парламента.Тогава вече отново може да станете Партизани.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фурнаджийска лопата, Нинова, този, и всички изведнъж обърнали си индивиди са един дол дренки. На следващинте избори съвсем ще загробят БСП!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз пък къде се слага и той мършок скапан.
68
0
 
6
 
! Отговори
Господи! преди 1 месец
Този коварен двуличник, който заби нож на Нинова, а до тогава рълзееш в краката й, та това двулично червеникаво нищожество търси "разум" в проядения от множествената склероза мозък на сакатия учиндолски чалгар! Впрочем, защо всички забравиха, че сегашната политическа и парламентарна криза се дължи точно на чалгарската сбирщина на Сакатия учиндолец! Защо забравиха, че те свалиха работещо правителство, а после и още две, но вече в колаборация с мутрата от СИК и сараите?! Защо?!
67
0
 
3
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 1 месец
Кака направи малко кеш от патрони при Киро, ама и той и тя стиснати. До "пуделчетата" и нищо от кеша не стигна
66
0
 
5
 
! Отговори
Схемаджия преди 1 месец
Гуцанов не смята за нормално за 3 г. шест пъти да има избори. . . Италия и Белгия бяха години без правителство и какво, не бяха заличени? При липса на редовни правителства проблема е, че много по-малко може се краде, защото няма истински бюджет с пари от ЕС! Убеждавам се вече, че БСП-арите всичките са скраб или за органичен скраб (екарисаж)! Избори до откат!
65
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 месец
"Money on my mind and my mind on my money." Better pray for me to be rich :)
64
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Докато не минат американските избори,траен кабинет НЯМА ДА ИМА!Може би дори докато не се смени Посланика.
63
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Всъщност почти всички искат избори,но лицемерно говорят за правителство.Тиквун смята,че ще си подобри позициите(което може и да стане при ниска активност),Сокола мисли да си върне партията и да изрита Прасчо,социалистите разчитат на напредък с обединението,Коста Копейкин се надява да си прибере гласовете от Величието и Меча,Чалгаря мисли,че ще добие още авторитет и те така.
62
0
 
5
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
Това последните думи на умиращото БСП ли са???
61
0
 
3
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 месец
В Българския парламент , голяма част от членовете на партиите се опитват да преместят прозореца на "Овертон" , но няма да им се получи ! Никой не иска и неправи опити да върне комунизма , зависимостта от Русия и връщанета на БСП//БКП/.
60
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Тоя пък къде тръгнал да търси разум .
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кабинет на национална спасение , ескпертен кабинет - кой и коя партия поема отговорноста за такъв кабинет? или колективна отговорност равно на безотговорност по стара българска традиция.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без Нинчето не искаме БКП, капиш Пинокио :))
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко години, колко партии се изредиха да ни спасяват с какви ли не кабинети, експертни, на националната спасение и пр. гръмки думи, но все ни набутаха по дълбоко и по дълбоко в тинята. Последни по стандарт в ЕС и първи по корупция. Такива спасения не искам.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ло колко гласа събират ИТН+ПП-ДБ+ВЪЗРАЖДАНЕ + ВЕЛИЧИЕ+ ДПС ДОГАН ? то голям гювеч стана , ама дали имат гласовете
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз ми мяза на Пинокио, как ги намират се такива, не знам :))
54
1
 
0
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 месец
До Анонимен 43: От нови избори лявото обединение може само да спечели. Но нови избори не са най-доброто за България точно сега.
53
0
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Идеалист: Какъв идеалист си ти. Не може човек да бъде идеалист и да одобрява за политик един бивш полицай и охранител с пожарникарско образование като бат' ти Бойко.