Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат, отсече Атанас Зафиров

Това е така заради уставните ограничения
11 авг 2024 11:58, Елка Василева
111
Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат, отсече Атанас Зафиров
Снимка: архив, БГНЕС

Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат най-малкото заради уставните ни ограничения, които тя сама наложи и които предполагат, че при 12 години парламентарен стаж няма как да бъдеш депутат, коментира пред БНТ Атанас Зафиров, изпълняващ функциите председател на БСП.

Още по темата
Той уточни, че процедурата по номинациите на кандидатите за народни представители ще бъде, каквато винаги е била – ще започва „от долу нагоре“, през номинации на основните партийни организации, общински конференции, областни съвети и ще бъде финализирана в Националния съвет. В разговор с нашите коалиционни партньори ще се фиксира тяхното участие в нашите листи и на самото заседание на Националния съвет ще се подредят окончателните състави на листите.

Този път наистина ще заложим на регионализма и на възможността да се излъчат хора, познати в регионите, с висок морал, политически авторитет. По-важното е този път да се опитаме на преден план да извадим малко по-различни лица, с които да покажем това, че разбираме повика на обществото към промяна, заяви Зафиров. Искаме в тази кампания да има дебат, включително и лидерски дебат, за да разширим кръга на хората, които ще отидат да гласуват на базата на политиките, артикулирани в този дебат, посочи той.

Упорито се говореше, че БСП се разтапя, претапя, обезличава - няма такова нещо. Крайният процес по подредба на листите ще се случва в Националния съвет на БСП. Това ще бъде в режим на диалог с коалиционните ни партньори и на базата на това коалиционно споразумение, което предстои да бъде доработено и подписано, надявам се, в рамките на 10 дни, обясни Зафиров.

За коалицията той каза, че в нея се предвижда да влязат всички разпознаваеми политически субекти в лявото пространство. Процесът е отворен, диалогът продължава и, надявам се, да са повече от 20, каза Зафиров.

Той беше категоричен, че е имало кворум на Националния съвет на БСП вчера и заседанието е минало спокойно. За изключване никой не е говорил, говори се за мерки за налагане на партийно въздействие, те могат да бъдат най-различни и са следствие на откритата форма на саботаж, на която ставаме свидетели от страна в последните дни на Корнелия Нинова и част от хората около нея, обясни Зафиров.

Много ми се иска тази тема да е вече приключила в БСП, няма проблем в БСП  и няма хора, с които искаме да се разделяме, факт е обаче, че алтернативната Бузлуджа, постоянното говорене по медии и обяснения как в БСП се е случил някакъв преврат, как някаква група от хора искат да тласнат партията в някаква неправилна посока, че се говори  и против лявото обединение, за което полагаме толкова много усилия през последните седмици, показват, че има хора, наши колеги, които не желаят това да се случи, коментира той.

Когато показваш подобен тип поведение, най-нормалното нещо е да има някаква мярка за въздействие, тъй като подобни действия създават смут и недоверие не само в партията, а и в нашите потенциални партньори, а по-лошото – и в обществото, допълни Зафиров. В момента е блокирана до голяма степен административната работа на партията, тъй като заради течащото съдебно дело, което продължава, е спряна нашата субсидия, добави той.

На въпрос той каза, че на консултациите при президента е имало обструкции срещу кандидатурата на вътрешния министър от страна на политически сили. БСП не се меси в процеса на подредба на служебния кабинет, това е изцяло в правомощията на премиера, категоричен беше той, цитиран от БТА. Зафиров заяви още, че служебният премиер не е номинация на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Избори 2024
На изборите БСП ще се яви в коалиционен състав
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 седмици
Корнелия Нинова ,въпреки интуицията си много сбърка с тази мъжка змия ,около себе си.При наличието на доста добър поне в организационно отношение кадрови потенциал на БСП ,поставянето на най- неподходящия да изпълнява ръководни функции е неразбираемо ,освен ако някой не иска да унищожи БСП окончателно.
99
0
 
0
 
! Отговори
ИЗБЕРЕТЕ Я преди 4 седмици
ЗАЩОТОТО ЩЕ БЪДЕ РАЗСТРОЕНА МИЛАТА ЖЕНА
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако не беше Корнела, този с големия зъг нямаше изобщо да помирише ръководния пост в бесепето, а сега я плюе.
97
3
 
0
 
! Отговори
Бойко вече го свърши преди 4 седмици
До Обединение с Путин: С Путин се обедини бат'ти Бойко, и то на практика, а не само с приказки. Бойко построи отклонение от турски поток за доставка на руски газ за Сърбия и то със заем от два милиарда евро от Саудитска Арабия, които не се знае кога ще си върнем.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ке смени партията Корни
95
0
 
1
 
! Отговори
ЗАФИРОВ ДОКОГА преди 4 седмици
ЩЕ МЪЛЧИТЕ КАТО НИНОВА ЗА ПРАГА В БРУТО ЗА ДЕТСКИТЕ и ЗА ТЪМНИТЕ СТАИЧКИ ?
94
4
 
4
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 седмици
ЗАФИРОВ НА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ ТРЯБВА ДА ИИМАЩ ВИЗИЯ /ти я нямащ/ И МНОГО ЗНАНИЯ СЪЩО СИ СЕ РАЗМИНАЛ С ТЯХ - ГУЦАНОВ МНОГО ПРИКАЗВА И НИЩО НЕ КАЗВА И ДВАМАТА НЕ МОЖЕТЕ ДА СТИГНЕТЕ НИНОВА ВИЕ С МАЯ И ОСТАНАЛИТЕ ЛИ СЕ ОБЕДИНЯВАТЕ ТЕ ВСЕКИ ДЕН ГОВОТРЯТ ПРОТИВ БСП ТЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ НЕМОГНАТ ДА СТИГНАТ А СЕГА ЗНАЙТЕ ЧЕ АКО НИНОВА НЕ СТАНЕ КАНДИДАТ ДЕПУТАТ НИЕ СМЕ МНОГО КОИТО МИСЛИМ ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ВАС
93
5
 
4
 
! Отговори
Обединение с Путин преди 4 седмици
Няма с кой друг
92
0
 
3
 
! Отговори
Обединение но с кого преди 4 седмици
Обединение наистина трябва да има, само че внимавайте с кого ще се обедините. С Георги Гергов, когото Корнелия Нинова изхвърли от БСП ще се обедините ли? Я му вижте дебелият врат, що за социалист е. Получи от правителството на Бойко 43 милиона лева за една дупка в центъра на Варна. Троянски кон на ГЕРБ. Със Станишев ще се обедините ли? Това ще означава да приемете джендър идеологията
91
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 седмици
До *** ВасилеваС туй шкембе бая ще му е зор да мъкне бидона с кукуруза
90
0
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 седмици
И мен така ме изиграха уж най - близките ми сътрудници...
89
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 седмици
Корнелия си ги отгледа. Ядяха и от ръката, Сега да им сърба попарата ...
88
0
 
3
 
! Отговори
Така да е преди 4 седмици
До до не е ли ясно?: Добре, да кажем, че бивши няма. Бат'ти Бойко, който е бивш член на БКП какъв е тогава? Ако вземем да се поразровим в биографиите на депутатите от всички партии, само в БСП ли ще намерим деца и внуци на бивши номенклатурни кадри на БСП? Май не, нали. Стара опорна точка си си избрал.
87
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
естествено че няма да е депутат ами вие дето тичахте да се снимате зад гърба и поснимките и пред камерите вън капиталистите от бсп никакви обединения няма дави помогнат съсипахте си партията за да си уредите личното дередже и сега искатеоще ама няма изб активност 20 процента в българия няма ляво няма дясно всичкое далавера
86
1
 
3
 
! Отговори
до не е ли ясно? преди 4 седмици
И колко партии имаше в Бг след 1946 година? За разлика от тебе аз завърших математическа гимназияка в НРБ и помня учебниците по История на БКП и Идола на "Партията" Г. Димитров, мавзолея... И отново Главния въпрос: Коя партия формираше Елита в НРБ до ноември 1989 г.??? На каква Идеология се базираше Държавноста (институциите) на НРБ? Кой заемаше държавните ръководни постове в НРБ? Че, то първия и последващите парламенти се състояха все от "бивши" депутати на БКП, а както знаем "бивши" няма!
85
3
 
1
 
! Отговори
Първо ти преди 4 седмици
До На Боко Чекмеджето: Първо ти върви на м а йната си. Прав ти път.
84
2
 
3
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 4 седмици
Аре разцепвайте се и вървете на м а йната си.
83
0
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
До до стига глупости: Като си роден през 1970г. би трябвало да ти е ясно, че днес сме 2024 година и от 1989 година са минали 35 години. Всички са деца и вници на някого и във всички партии, не само в БСП има деца и внуци на бивши номенклатурни кадри. Така че си измисли по-добра опорна точка.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той дето е дебел, но има и голям зъг.
81
2
 
3
 
! Отговори
Нинова каза преди 4 седмици
Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да приемат, че един обикновен социалист е оглавил партията. Втората група са червените олигарси, които през целия преход използваха БСП, за да трупат лично богатство, тип Георги Гергов и Кирил Добрев. Третата група, която влиза рязко е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма никога да ми простят моята битка с джендър идеология. Четвъртата група си е т.нар. дълбока и паралелна държава моделът ГЕРБ, Пеевски.