Д-р Симидчиев за райския газ: Тотална забрана

Продуктът може да се контролира като акцизен
13 авг 2024 10:50, Инна Ангелова
14
Д-р Симидчиев за райския газ: Тотална забрана
Снимка: БГНЕС

Депутатът д-р Александър Симидчиев от ПП-ДБ сподели, че напълно подкрепя идеята за тотална забрана за продажба на райски газ. Симидчиев подчерта, че проблемът е дълъг - има три законопроекта и в момента се работи по още един.

"До момента той беше забранен за всички физически лица до 18 години, сега го забраняваме за абсолютно всички лица. Не може да се продава и да се ползва. Надяваме се това да помогне, ако не имаме още две опции. Едната е криминализиране на деянието. А другата е продуктът да се контролира като други акцизни стоки", обясни депутатът пред bTV.

Симидчиев подчерта, че употребата на продукта довежда но еуфория и намаляване на когнитивните способности.

"Всякакви неща, които променят възприятието на хората за околната среда, трябва да бъдат забранени", категоричен е Симидчиев.

Относно кризата в политиката, народният представител сподели, че не е хубаво толкова често да се сменят министри. По отношение на сегашния министър на здравеопазването Галя Кондева, Симидчиев каза, че е работил много добре с нея.

"Има нужда да имаме много по-дългосрочна визия за здравеопазването. В 49-ото Народно събрание направихме здравна стратегия. Дано да може да се подкрепя от всеки следващ парламент, защото е много ключово да имаме обща ясна цел, която да следваме постоянно", убеден е той.

По отношение на детската болница, той заяви, че действията там са постоянни, независимо, че се сменят министрите, защото това е обществена цел.

"Ако искаме да има нова болница, не можем да правим това, които винаги сме правили досега, трябва да излезем от нашия комфорт", коментира Симидчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Избори 2024
Проф. Киров: Голяма част от екипа на Главчев ще остане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Всякакви неща, които променят възприятието на хората за околната среда, трябва да бъдат забранени", категоричен е Симидчиев.ДЕМЕК И АЛКОХОЛА ДА СЕ ЗАБРАНИ
11
0
 
1
 
! Отговори
Симидчийоглу, преди 4 седмици
а за КовиТ експерименталките к8и4еше и се пенеше от трибуната заедно с Ботокса и останалите ковuдu0ти и заплашваше хората,че ще умрат, ако не си набодат бустерите сироп! Сега изведнъж се загрижил за райския газ,след като наркотрафика процъфтяваше по време на управлението на вашТа седера3тогербера3тия и достигна недостижимите висини при про100 Киро ХарварТското недоразумение.Едни и същи сте, пр0дажни п0дл0ги на Посолството!
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя райски газ утрепа бизнеса със синтетичната дрога и тревата. Продажбите паднаха заради него. А трафикантите имат силно лоби в ПП-ДБ през Бойко Рашков и Асен Василев.. Пудела е гладен и ядосан!
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Диазотен оксид (райски газ) се съдържа и в атмосферния въздух. Това означава ли че и въздуха ще забраните да се диша?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
вместо райски газ ше шмьркате от атлантическия рай !
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Симидчиев концентрирайте се в едно нещо. От ПП сте предимно инвалиди и хомосексуалисти.И пак се разкъсвате - украйна,райски газ,конституция и още какво ли не .трудно е. Постройте една детска болница Това гледайки възможностите ви ще отнеме към 40 години.Малко ли е? Мани го газа не се занимавайте със сложни неща.20 год ще търсите терен за болницата,20 год ще я строите. И още 20 год ще я оборудвате.Ето дело за цял живот.Даже ако не бързате ще оставите и за внуците да оборудват и гепят.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вместо на котлона, сложете силитрата във фурната. Ефекта е по-бърз и ще има газ за всички.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как ли ще спрат търговията с нещо носещо оборот? Като с ракията в домашни условия?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тя и тревата е забранена но я има на всеки ъгъл. Явно ревнаха, че оборота на тревата намаля и искат да го вдигнат. Споко пичове, райски газ има и в сметаната в кауфланд. Купуваш сметана, обръщаш бутилката на обратно и излиза само райския газ. Пак ще има от къде да се друсат. Забраната не е решението. Просто народа няма алтернатива. До толкова го oпpocтачихте, че няма на къде повече. И по зле ще става. С тая мафия на чело на държавата.
3
0
 
2
 
! Отговори
Стефан Вълдобрев преди 4 седмици
Това е рай и то какъв- рай, рай, рай, рай!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Райски газ може да си направиш и вкъщи. Диазотния оксид или още известен като "Райски газ" се получава при загряване на 170 градуса на Амониев нитрат или още известен като амониева силитра. А това е изкуствения тор който се продава свободно. Купуваш торба амониева силитра слагаш я в тенджера на печката и загряваш на 170 градуса. Парите които се отделят са Диазотен оксид (райски газ) а в тенджерата остава вода. Това го учехме в кръжока по химия преди 30 години.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Герои на Свинския Рай на Пеевски, Боко и Тошо, в Свещенната Свинска Империя ще ядете свински крилца! Слава на Свинския ГМО Рай и прасетата с крила!