Радев връчи за втори път мандат за съставяне на правителство на Главчев

При успех изборите ще са на 27 октомври
Обновена: 22 авг 2024 12:32 | 22 авг 2024 12:18, Гергана Попова
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи за втори мандат за съставяне на правителство на Димитър Главчев.

Още по темата
"Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Тази отговорност отново се върна върху вас след проваления опит на Горица Грънчарова-Кожарева, след отказа на останалите възможни кандидати и поради пречките пред ръководството на Българската народна банка да излъчи премиер", каза в началото на срещата президентът Румен Радев.

"Очаквам до понеделник да ми предложите състав на МС, който убедително да се вписва в това описание. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври."

Димитър Главчев каза, че не се срамува от работата на правителството, на което още е премиер.

"Винаги човек може да се справи по-добре. Нямам от какво да се срамувам, изпълнихме добре задачата да организираме честни и прозрачни избори. Запазихме определения път на България, свързан с Европа. Най-важното е да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Много е необходимо да има редовно правителство. Спекулации за политически зависимости могат винаги да се правят.

Свързани са с предизборна агитация. Не видях много друг тип работа в НС. Основната ми задача ще бъде сваляне на политическото напрежение, което е на много високо ниво - това не е от полза за никого. В понеделник ще ви представя състав на служебен кабинет и ще бъдат оправдани очакванията на всички”, добави още Главчев.

Вчера в изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Анонимен 69 Че досега кой му пречеше :) гербиеви са оборите, и дебелиеви :) Затова не ги рови :)
71
0
 
11
 
! Отговори
Главчев в нарушение! преди 3 седмици
Главчев НЕ може да бъде отново служебен премиер!!! Той не е в Домовата книга, защото освен премиер, едновременно с това съвместяваше и външен министър!!!
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
УШЕВИ И ШАПКАРИ В ПОСЛЕДНА КРЪГОВА ОТБРАНА
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев, смело остави Калин за министър! Разрийте тези гнусни Агиеви обори - пРезидентството и ППДБ-ейските схеми.
68
2
 
4
 
! Отговори
Гръмна ми бушона преди 3 седмици
Шиши къде се покри.Цецо Василев от Сърбия така го натопи че е завлякъл държавата с 500 милиона банков кредит че Шиши вече е в интензивното.Явно на Цецо нещо са му обещали за да даде тази информация.Тук играят и руски интереси.Цецо-Сърбия-Русия.
67
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Реалист 62 Факт е, че се оставяме лесно да ни манипулират. За машините нито някой каза, нито доказа да могат да се манипулират. Как се купуват хартиени гласове всеки знае, а грешните протоколи и невалидните гласове са факт от много години и никой не се впечатлява. Но трoловете тръбят за машините и хората си казват има нещо :)
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само че Главчев вече е нелегитимен за служебен премиер. Правителството няма да е легитимно, резултатите от изборите няма да са признати.
65
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
...с тези жалки карикатури на политици - спящ с пачки и кюлчета, г-н магнитски санкциониран за корупция и пране на пари, вулгарни чалгари с простошко шоу и фашагата Копейкин...само ПП-ДБ са свестни, но обилно оплювани от всички, защото им пречат да крадат!
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев показа много повече качества от шефа си Тиквата, който за 15 години беше 3 пъти премиер. Главчев само за няколко месеца стана 2 пъти. Бъдещето е пред него. Да живеят всички Главанаци и всички Овци по всичките Земни кълбета !
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВСИЧКИ ОТЛИТАТ, БОРИСОВ, РАДЕВ, ГЛАВЧЕВ, ПЕЕВСКИ. ЦЕЛИЯ КАТУН
62
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Калин Орелът отлетя към партията на Делян Магнитски. Не че сега ще изберат някой много по-свестен от Калинчо - слугата на Шиши. ДПС-ГЕРБ със сигурност имат "прихваната" друга калинка за шеф на МВР да им татъкми изборите, за да спечелят, а после да пищят, че ПП-ДБ правели "ала-бала"!
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЛАВЧЕВ Е НЕЛЕГИТИМЕН
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Махнете нацистките сини знамена с жълтото и звездите и кръглата месечина по средата и сложете само българското знаме на парламента и общините!
59
0
 
8
 
! Отговори
Мата Хари преди 3 седмици
Шкафове,кюлчета и пачки.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мистър Кеш пак прибра кеша.
57
2
 
7
 
! Отговори
Машала преди 3 седмици
Което ще рече че ТИКВАТА пак ще ни клати с Борисов 4.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката над статията вижте какво изражение има Радев! Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
55
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Изнервен 50 Виждат се с просто око :) Срещу кого от големите играчи е тръгнал главпрокът, дясна ръка довчера на каскета :) Колко купени гласа хвана калинката на предишните избори? Между другото, Вие как доказахте "цоцането" :):):)
54
2
 
2
 
! Отговори
За 34 преди 3 седмици
Жал ми е за докторите и сестрите, че ще трябва да се занимават с инфантилни полицаи и армия. А и квито са ще ми уцелят терасата. Ако не се гръмнат в краката.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калин отлита с 200