Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва

Както Николай, така и баща му, и Пригожин протвърдиха информацията
26 апр 2023 14:05, Нели Христова
326
Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва
Снимка: Twitter

Синът на Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, е натрупал глоби шофирайки своята Tesla в същите дни, в които руските телевизии го показаха как той се "бие" на фронта в Украйна.

Няколко канала в Telegram, включително Sota и VChK-OGPU, съобщиха, че Tesla Model X, собственост на 33-годишния син на Песков Николай Чолес е била глобена два пъти - на 24 юли и 6 ноември 2022 г., когато се твърди, че той е бил в Украйна като част от редиците на "Вагнер".

Групата "Вагнер", паравоенна формация, основана от Евгений Пригожин, участва активно в боевете в Бахмут -  малък индустриален град, разположен в източния регион Донбас на Украйна. Тя е вербувала хиляди затворници в цяла Русия да се бият в Украйна.

Пригожин заяви в интервю на 21 април, че синът на Песков е воювал в Украйна. Без да уточнява имена, Пригожин каза, че говорителят на Кремъл го е помолил да "вземе" сина му в групата "Вагнер" като "обикновен стрелец". Той каза: "Малко хора знаят за това."

Говорителят на Кремъл Песков потвърди в понеделник, че синът му е участвал в продължаващия конфликт в Украйна. "Той стигна сам до това решение", каза той пред репортери.

Пригожин допълни, че е допуснал сина на Песков в своята група, "използвайки фалшиви документи". Според Пригожин той е служил "малко под половин година".

Meduza, латвийска независима медия, съобщи, че описанието на Пригожин отговаря на най-големия син на Песков, Николай Чоулс, който е живял в Обединеното кралство 10 години и се е върнал в Русия през 2011-2012 г. Според Ройтерс Чоулс е живял в Обединеното кралство в продължение на десетилетие в началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2010-те е служил в руските стратегически ракетни сили.

Няколко канала в Telegram изразиха съмнения, че синът на Песков е воювал в Украйна, защото неговата Tesla е получила глоби в Москва, когато се твърди, че е бил в съседната страна с "Вагнер"
<

 

"ВЧК-ОГПУ е събрала информация, която поставя под съмнение факта, че синът на говорителя на Путин Дмитрий Песков е воювал в част от ЧВК "Вагнер". Той по-скоро си е направил фотосесия", каза ВЧК-ОГПУ в канала си в Telegram.

Той цитира неназован източник, който казва, че превозното средство "е любимата му кола".

"От началото до края на 2022 г. колата се движеше активно из Москва и дори има данни за глоби. Така че по време на декларирания период на "службата" на Николай електрическият автомобил е нарушил правилата по маршрутите, познати на собственикът му през юли и ноември 2022 г. И има всички основания да се смята, че самият Николай е шофирал колата", се казва в канала Telegram.

В интервю, публикувано в събота, Чоулс каза на руския информационен бюлетин "Комсомолская правда", че смята за свой "дълг" да се бие в Украйна.

"Не можех да седя отстрани и да гледам как приятелите ми заминават за Украйна", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
1
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
По ми е интересното, че тези нещастници постоянно плюят запада, начина им на живот и все в тоя дух а някаква наземна сила ги влече все натам. Живял10г. вЛондон, кара " тесла" а не китайски ***, що така бе драги безаналогови......
252
2
 
5
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
Не бе,ИМАЛ С НЕГО СВЪРЗОЧНИК,С МАКАРА,НА ГЪРБЪ.ОСИГУРЯВАЛ,МУ ДИРЕКТНАЯ СВЯЗ,С ПАПОЙ.
251
2
 
6
 
! Отговори
д преди 1 година
НАчиии. Първо как си позволява да кара продукт на прогнилия запад. Не е ли всичко руско най-хубаво и свято, да се мета на ладата. Второ какво излиза сега, че не е бил на фронта. Това не може да е вярно, защото русия не лъже. УБЕДЕН СЪМ, че синчетата на олигархчета и други приближени до властта наистина се бият с цивилни в Украйна. Според мен тази новина отново е пропаганда на злия запад и цели да дискредитира смелите и патриотични руснаци.
250
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата мечта в Русия е да имаш Тесла и да дъниш Филип Киркоров на макс,докато си правиш селфи с Айфон.
249
1
 
6
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
248
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нужда от спекулации, ТЕСЛА и Apple/Android знаят най-добре кой кога и къде е шофирал автомобила или се е снимал. Щом има ТЕСЛА едва ли се разхожда с руски телефон с копчета :) Технологиите отдавна са извън контрола на самозабравили се аналогови фюрери. Да си облъчват с тв и радио местните там.
247
2
 
0
 
! Отговори
Дядо ви преди 1 година
Е нали няколко сина имал.
246
1
 
3
 
! Отговори
Ами и на Сталин преди 1 година
Сина уж се биел на фронта и умрял геройски! А истината е, че не е помирисал фронт.
245
1
 
5
 
! Отговори
Аз се чудя преди 1 година
Защо не кара Москвич на ток, а тесла? Тази упадачнА технология, рискова за живота! А наш копейкин, ако не се лъжа е на vw. Но сме русофили, патриоти. "За народа, за свобода, душа дава! Но не своята душа, а душата на народа!"
244
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно не .,..Той е дал Теслата си на две тинейджърки.Да се повозят.А теслата му е подарена от спестяванията на прабаба му от вийчето на жена му от третия брак.
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има град Бах ...мамаму. Той е специален затворен град, както много други в бившия СССР
242
4
 
2
 
! Отговори
Кой го интетесува? преди 1 година
И?????
241
23
 
8
 
! Отговори
Песков преди 1 година
Такъв град Бахмут няма , има град Артеомовск. Бахмут има само в главите на украинските нацисти.
240
9
 
2
 
! Отговори
до 270 преди 1 година
е ти все обичаш всичко западно а що то е правено в Китай
239
10
 
6
 
! Отговори
ххх преди 1 година
т.е. никой друг не може да кара колата...т.е. ако си имаш тесла само ти можеш да дялаш с нея
238
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж, се бият със запада, а всичките с Ролекси, Тесли, все от западни фирми неща си купуват. Скапани руснаци.
237
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк новини от Русия, нищо ново.
236
19
 
6
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 1 година
Укрофашистката пропаганда на баба Нела Х не знае умора.Автора на този пасквил вече 50 пъти погреба Путин ,преброи поне 50 тумора на същия ,плюс 50 извънбрачни деца и стотина любовници.Сега е подкарала Песков.Да се готвят Лавров ,Шойгу и останалите.
235
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не е подкарал последен модел Лада, ами Tesla? Иначе обича Русия, ама друг път. Обича я заради други неща, за които говори цял свят.
234
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що? Някой да не си помисли, че на тати момчето ще иде на война? На Соловьов синчето е фотомодел в Лондон. На Медведев синчеца пък е студент в Калифорния. Сладурите на тати...