Москва съзря "опасна ескалация" на срещата на НАТО

Песков: Разпространява се фалшива информация от наше име
12 юли 2024 19:15, Инна Ангелова
36
Москва съзря "опасна ескалация" на срещата на НАТО
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, нарече “опасна ескалация” изявлението на някои от западните страни по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Някои от страните разрешиха на Киев да използва доставени от тях оръжия за нанасяне на удари по руска територия, предаде Ройтерс.

В разговор с журналисти Песков отбеляза, че според Москва такива оръжия вече се използват за нанасяне на удари по територията на Русия.

Песков заяви още, че унгарският премиер Виктор Орбан не е информирал руския президент Владимир Путин, че планира да се срещне с бившия американски президент Доналд Тръмп. По думите му Путин не е предал никакво послание на Тръмп чрез Орбан.

Според говорителя на Кремъл съобщенията в медиите, че Русия е планирала да убие главния изпълнителен директор на германската оръжейна компания "Райнметал", се основават на "фалшива" информация. Песков подчерта, че тези съобщения са от анонимни източници, не съдържат "сериозна документация" и затова не могат да бъдат приети сериозно.

Русия не изключва каквито и да било възможности за евентуално възобновяване на вече несъществуващата черноморска зърнена сделка, каза още говорителят на Кремъл. Той припомни думите на руския президент Владимир Путин, че Москва е отворена за обсъждане на евентуално възобновяване на зърнената сделка, но само като част от по-широк комплекс въпроси.

Споразуменията за Украйна трябва да бъдат всеобхватни, а не по отделни, извадени от контекста въпроси, поясни Песков, цитиран от ТАСС.

По повод на снощната грешка на езика на американския президент Джо Байдън, който неволно представи украинския лидер Володимир Зеленски като руския президент Владимир Путин, преди да се поправи, говорителят на Кремъл каза, че целият свят е обърнал внимание на това, но американските избиратели, а не Русия, трябва да определят кандидатите си за президент. В друг момент Байдън също така погрешно нарече съперника си републиканец Доналд Тръмп свой вицепрезидент, вместо Камала Харис.

"Това не е наша тема. Това е тема на САЩ. Нека американските избиратели определят шансовете на кандидатите”, подчерта Песков.

В своя защита Байдън обясни, че е направил грешката с името на Зеленски, защото е бил "така съсредоточен върху победата над Путин", отбелязва Ройтерс. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: войнаНАТОРусия
Още от Русия
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От БРИКС печели всеки, който е станал член. Особено Росуя, Индия и Китай. Благодарение на БРИКС САЩ и ЕС не м,ожаха да изолират икономически и политически Русия и не можаха да си налижат мераците на Китай. А Индия благодарение на БРИКС направи толкова пари, че се чуди къде да ги сложи и какво да ги прави. И това само за 2 години.Индия, която няма какво да изнася освен индийци. Счупи се да продава руски петролни продукти и цветни метали на Европа и Англия на завишени цени.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам за какво реват руснаците. БВП им се увеличава, капацитета на армията им се увеличава. Тестват си новите оръжия почти безплатно. А укропитеците тука се радват на разпада на СССР и се надяват украйна да получи още помощи. Преди 6 часа украински командир каза, че от 100 насилствено мобилизирани само 10 стават. Останалите само заемали място и повечето били за болница или за психиатрия, не за фронта. От тези 10 само един оцелявал да стане нормален войник. Останалите или осакатени или мъртви.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Малко за политика Тоя БРИКС е толкова смешен че няма на къде. От цялата работа печели само Китай.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
руснаците се оплакват от последствията от действията на руснаците
30
4
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Е нали искат специална операция и си я получават, да не риват.
29
4
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 3 седмици
Аляска? Да не ги е гонил лойд? Въобще стъпвал ли си там?
28
8
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 седмици
О доста Странни хора се състои обкръжението на Путин..., води се война, всяка от страните в конфликта воюва както може и с каквото има! Путин се възмущава, че Ук. получава оръжие от западните си съюзници и нанася удари по територията на РФ, въпреки, че РФ унищожава украински промишлени обекти и инфраструктура с двойно преднаначение на територията на Ук. Е, не може ти да нанасяш удари по цялата територия на Ук. и да очакваш че тя няма да ти отвъре по същия начин!
27
7
 
4
 
! Отговори
дедо ви преди 3 седмици
НАТО направи огромна грешка че не съзря какво подготвя ссср срещу Украйна - резултата го виждаме , дано разбират каква е истинската цел на ссср - да си върнат целия източен блок
26
6
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 седмици
Днес е втори ден от срещата в Санкт Петербург на държавите - членове на БРИКС. За включване са кандидатствали Азърбайджан, Турция и Малайзия. По нашите медии - пълно мълчание по темата.
25
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
За съжаление е прав.
24
2
 
3
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 седмици
Ади във ПЕСков ти сериозно въ?Ами кво да правиш те не са миролюбци като Вас.
23
3
 
4
 
! Отговори
До до 8 преди 3 седмици
Както и САЩ на Зеленски!
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО ще се самоубие ритуално, принуждавайки адептите си в поробените от него страни да извършат същото.Този път - без пленници.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Москва е отворена за обсъждане на евентуално възобновяване на зърнената сделка, но само след отмяна на санкциите срещу руската селскостопанска продукция.
20
10
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 3 седмици
Кой започна конфликта в Сирия? Струва ми се същите, които започнаха и конфликта в Либия. Русия помогна на законно избрания президент да защити странта си.
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има един странен момент - САЩ от десетилетия грабят целия свят, а вътре при тях обществената инфраструктура е в отчайващо състояние, при това нещата се влошават с бързи темпове
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КВО НОВО С ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ?
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз също съм карал и съм се качвал на велосипед Украйна, а като пораснах се качвах на украински девойки.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ескалацията е от страна на Русия! Гърмят като за последно! Обезоръжиха С. Корея и Иран!
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Махнете мумията от Красная и има някаква надежда за вас!