Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава

Това, разбира се, е в нарушение на предишни споразумения за доставка на оръжие
19 авг 2024 21:48, Гергана Попова
204
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката срещу района на Курск, извършена от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), е глупава и провокативна. До тези изводи стигнаха авторите на американското списание Counter Punch .

„Това нахлуване на руска територия е едновременно глупаво и провокативно“, се казва в публикацията.

В материала се отбелязва, че характерът на операцията на украинските въоръжени сили показва, че Северноатлантическият алианс е изиграл решаваща роля в нейната подготовка. Авторите на статията подчертават, че днес най-добрият начин Украйна да стане суверенна и независима държава ще бъдат преговорите с Русия.

В същото време, както се посочва в материала, конфликтът в Украйна служи на целите на Съединените щати в стремежа им към световно господство, които се реализират за сметка на живота на украински военнослужещ и голяма сума американски пари. Авторите на публикацията заявяват, че ако Вашингтон и НАТО продължат да въоръжават Украйна, светът може да стане свидетел на пряк конфликт между алианса и Русия.

Това нахлуване в Русия показва няколко неща. Първото е, че това действие променя твърдението на Украйна, че Киев води война, за да защити своята територия. Вместо това това нахлуване прави войната на Украйна като само част от имперската битка на Вашингтон с Москва още по-голям факт. Различни информационни агенции съобщиха коментарите на Байдън от 13 август 2024 г. по въпроса: „Това създава истинска дилема за Путин и ние сме в пряк контакт, постоянен контакт, с украинците. Това е всичко, което ще кажа за него, докато е активно“, (AFP)

Междувременно сенаторите Линдзи Греъм и Ричард Блументал се срещнаха със Зеленски и похвалиха действието, като същевременно насърчиха пенсионираните пилоти на реактивни самолети да присъединете се към наемни сили, свързани с украинската армия (и платени от Вашингтон). (Euronews 8/13/24)

Подобни забележки със сигурност показват по-голямо участие, отколкото Вашингтон допуска. Други чуждестранни новинарски източници съобщиха за унищожаването на мост в Курск от ръководените от Украйна сили, използващи произведени от САЩ ракети HIMARS. (Hindustan Times 8/18/24)

Това, разбира се, е в нарушение на предишни споразумения за доставка на оръжие, които забраняваха на Киев да използва предоставени от САЩ оръжия в нападателни действия. Освен това присъствието на още стотици предоставени от НАТО бойни самолети, танкове, друга артилерия и боеприпасите, които тези машини използват срещу силите на Москва, предполага, че тези значително по-опасни оръжия ще бъдат използвани при нахлуването. Това е въпреки факта, че тези оръжия официално са предоставени на киевските военни само за отбранителни цели. Разбира се, както подчертава израелският геноцид над палестинците, всяко военно действие ще бъде определено като отбранително, когато генералите и политиците отхвърлят дипломацията и решат на агресия", посочва изданието.

Когато икономиката на една нация изисква провокиране и поддържане на въоръжен конфликт по целия свят, както прави икономиката на Съединените щати, това показва фундаментален недостатък в икономиката на тази нация. Заявяването на това не оневинява други нации, чиито икономики също разчитат на военни разходи, но повдига въпроса дали тези икономики биха разширили своята военна индустрия, ако не беше заплахата от нападение, която курсът на Вашингтон представя. С други думи, щеше ли да се случи нахлуването на Русия в Украйна, ако Вашингтон не беше финансирал и насърчил военния сектор на Киев или, по подобен начин, щеше ли Китай да увеличи военните си разходи, ако Вашингтон не насърчаваше военните ястреби в Тайван? Историята ни казва, че отговорът на този въпрос е не", пише Counter Punch.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: войнаУкрайнаСАЩрусия
Още от Русия
Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ***... Това нахлуване в Русия от укровермахта показва че войната в действителност е между Нато и Русия -----///------ И как го показва това нещо? Обясни логиката?
154
1
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 3 седмици
Еми нормално е да е глупава, след като се я подпомогнали и организирали :)
153
4
 
1
 
! Отговори
росстролнадзор преди 3 седмици
До ... 160 Само по руцкия телевизор се чува
152
1
 
7
 
! Отговори
... преди 3 седмици
Дааа, толкова пропаднали руснаци, че преди няколко дни занесоха хляб и сол на закъсалите в космоса западняци, че да не умрат от глад. А между другото това не съм го чул по телевизията.
151
2
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 3 седмици
Много точна статия Това нахлуване в Русия от укровермахта показва че войната в действителност е между Нато и Русия Много от западните страни мълчат и се спотайват по въпроса
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисля, че украина винаги е била зависима, винаги. Особено сега. Да предположим, че е независима и не и доставят оръжия, инструктори, самолети... Щеше да е приключила СВО. И не в нейна Полза. И сега ще етака, само че малко по-късно и по трудния начин.
149
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Характерът на операцията на ВСУ в Курска област показва, че Северноатлантическият алианс е изиграл решаваща роля в нейната подготовка и планиране.
148
21
 
5
 
! Отговори
73881 преди 3 седмици
Tази статия започва с огромна грешка - Украйна няма да стане независима страна, защото тя Е такава Не клекнаха и мачкат яко фасона на ботоксния дребен диктатор Гордите българи отдавна да са изули потурите
147
7
 
26
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
най-сетне една статия в западната преса, публикувана от този русофобски сайт на новините, основаваща се на разумни и логични доводи, и казваща истината за войната в украйна и авантюрата в курска област.
146
10
 
11
 
! Отговори
XIII конгрес на бкп преди 3 седмици
Съгласен съм, провокация е. Сега рушлямия има пълното право да нападне Украйна. Опс, тя май вече го направи, преди три дни, на 24.02.2022 г. :)))
145
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Статията показва, че в САЩ не цари диктатура. Статия публикувана в Русия, защитаваща тезата, че нахлуването в Украйна е *** глупост, обричаща два близки народа на десетилетия вражда, ще доведе до затвор за авторите зад полярния кръг и внезапната им и необяснима смърт, докато излежават присъдата в затвора.
144
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А ПРЕДИ 3 ДНИ,Роскосмосс, РУСНАЦИТЕ ЗАНЕСОХА НА АМЕРКАНСКИТЕ АСТРОНАВТИ НА МКС В КОСМОСА ХРАНА И ВОДА,ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ..
143
8
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 седмици
По- добре да е глупаво и провокативно, отколкото опасно за цяла Европа, каквото ще бъде аварирането на ядрена централа. А, те от много време се опитват да го направят.
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Статия в стил "чух две жени да си говорят на пазара".
141
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Aтаката срещу района на Курск, извършена от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), е глупава и провокативна. До тези изводи стигнаха авторите на американското списание Counter Punch ." HAHAHAHAHAHAHA
140
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тая статия в американското списание Counter Punch е просто поръчана и платена от кремъл защото в нея се отразяват нещата изкривено. Не САЩ започнаха война с русия а русия започна война с УКрайна. Това е все еднода се обвинява Англия че помага на Полша през Втората световна война. Това са поръчани журналисти и поръчани статии.
139
3
 
13
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 седмици
Всички консервативни медии, се изредиха да говорят срещу курската операция. Захарова го казва в прав текст "преговори няма и не се планират", а консервите бълнуват, че тази офанзива ги е провалила. Само преди дни същите медии, крещяха как украинците нямат хора и няма как да водят успешни бойни действия и затова поддръжката е безмислена. Видно е, че яко лъжат западните избиратели, като създават терен за успех на Русия.
138
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А атаката на Русия в Украйна каква е?
137
3
 
10
 
! Отговори
expert преди 3 седмици
До РоскосмоссТи си умрял у..., хахаха, ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ КАК ВМЕСТО ДА ПРЕГОВАРЯ , КЛОУНА РЕШИ ДА РАЗТУРИ ДЪРЖАВАТА УКРАЙНА! И може би е прав , при толкова *** народ, не и мтрябва държава....! ФАШИСТИИ
136
18
 
6
 
! Отговори
Роскосмосс преди 3 седмици
.........Русия Умре и никой Не може да я Реанимира..........