Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка

Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и безполезно начинание
19 авг 2024 16:06, Гергана Попова
638
Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката на украинските въоръжени сили срещу граничните райони на Курска област е стратегическа грешка на Владимир Зеленски, пише The Hill.

Изданието посочва още, че подобно отклоняване на сили от главния театър на военните действия е „огромна стратегическа грешка“. Според The Hill, стъпка прилича повече на трик на второразряден актьор, отколкото на опитен държавник, и няма да промени динамиката на конфликта.

Въпреки че нахлуването завладя заглавията и нанесе известни психологически щети на Русия, подобни повърхностни победи не правят много, за да променят фундаменталната динамика на конфликта. Русия, въпреки своите неуспехи, остава страхотна военна сила с огромен арсенал и ядрено възпиращо средство. Въпреки че демонстрира смелост и издръжливост, Украйна е изправена пред обезсърчаващо предизвикателство да преодолее това огромно несъответствие.

По-критично, това отклоняване на сили от главния театър на войната е огромна стратегическа грешка. Всеки войник, танк и артилерия, използвани при руското нахлуване, представляват загуба за украинските усилия за освобождаване на окупираните територии. Тези ресурси, ако бъдат концентрирани на фронтовите линии, биха могли потенциално да донесат осезаеми печалби, отслабвайки руската отбрана и създавайки възможности за решителни пробиви.

Вместо това Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и в крайна сметка безполезно начинание. Докато светът гледа очарован, истинската битка за бъдещето на Украйна продължава да се разиграва другаде. Решението на Зеленски да заложи на рекламен трик с високи залози е трагична погрешна преценка, която може да има далечни последици.

Време е за трезв размисъл. Украинският народ заслужава лидерство, фокусирано върху практически, постижими цели, а не върху грандиозни жестове. Въпреки че смелостта и предизвикателството са възхитителни, те трябва да бъдат смекчени със стратегическа мъдрост. Пътят към победата не лежи в символични актове на неподчинение, а в методичното, безмилостно преследване на териториално освобождение, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Курск е малка грешка! Много по голяма грешка ще бъде да се анексират москва и петербург!
508
6
 
27
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
Зеленски бърза, изплашен от перспективата Тръмп да победи на изборите в САЩ. А бързащият човек прави много и често фатални грешки. Не седне ли сега да преговаря, Украйна въобще няма да участва в тези, организирани от Тръмп. Отчаянието води до фатални последствия. А Зеленски и от Космосът си личи, че е отчаян.
507
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В момента укрите го набиват изозаде на мамашите в Курщината. А, честито квото повикало тава се обадило.
506
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
508 - ами преди 2години и половина за какво си мечтае ха бе? - нещо за парада във Москва, нещо за връщането на Крим, нещо че Путин от 10 години всеки де умира, а за слуха че във Укрия се питат къде са им изчезнали 1 000 000 мобилизирани и не знаят къде са?
505
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде да спрете да местните хората в Русия Украйна и Запада на мигрантите. Навсякъде заможните живеят в красиви квартали бедните в гето. Парите не е важно каква валута са а да са много. Аман от keleshi .
504
10
 
10
 
! Отговори
Сеирджия преди 4 седмици
Копейките нечат руско гражданство, оти с китапа върви и повиквателната!
503
4
 
17
 
! Отговори
На преди 4 седмици
Запада им писна да плащат и подведоха урките.
502
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
518 - АМИ ДНЕСКА ЕДНА ВЪРВОЛИЦА ОТ 24 УКРИ СА СЕ ПРЕДАЛИ НА РУСНАЦИТЕ СЪС МОТИВА ЧЕ ТАМ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ШАНС ЗА СПОКОЕН ЖИВОТ. ЩО ЛИ?
501
16
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До 888 Никой не иска в Русия. Даже децата на руските фашисти :)))
500
15
 
6
 
! Отговори
888 преди 4 седмици
Невероятна новина: Путин е подписал декрет с който разрешава на всички чиито държави им налагат деструктивни либерални ценности да се преместят в Русия по хуманитарни причини. Всеки който споделя традиционните руски духовни и морални ценности е добре дошъл. Няма други изисквания. Мога да се обзаложа, че утре пред Руското посолство ще има точно 0 копейки които искат да отидат в Руския рай, напускайки гнилия запад
499
1
 
18
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
Зеленски е на ход. Шоуто ала Пригожин - Кой остави границата неохраняема продължава. Очакванията са Лакомията му за Перемога да го подведе и да вкара и останалите в очакване окомплектовани бригади на ВСУ. И да играе наистина Ва Банк - всичко или нищо. Да спечели преговори на своите условия или да загуби всичко. Не случайно руснаците топат топката. Зеленски се е дънил и преди. А ВСУ остана без читаво командване.
498
2
 
22
 
! Отговори
Юнак преди 4 седмици
Руския народ е свикнал да дава много жертви и възпитаван в саможертва за Отечеството, така победата ще е по сладка. От ВСВ на руска земя не стъпвал вражески крак, така ,че тези фанатици, тази "Черна Чума" ще бъде унищожена..
497
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днес гледах в телеграма как хвърлят укро тру по ве те на един куп. Загубиха и патриот, хаймърси, и много друга западна техника, която и без това им е в недостиг. Нарко джужака явно иска да загуби колкото се може по-бързо и по-болезнено
496
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Резултатът от операцията в Курска област е : 1000 кв км и 2 000 пленени .На жертвите в жива сила не се радвам , не ги броя , за тях ще отговаря Късия Фюрер и хунтата около него като му дойде времето.
495
27
 
5
 
! Отговори
Жужако се задави преди 4 седмици
Беше много лаком за Украински територии и сега си плаща с руски земи. Лакомо путинскоДупе кръв се.
494
14
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
До Малък праз. ВСУ не иска да ходи в Москва. Ясно казаха каква е целта на операцията - на изградят буферна зона , за да се защитят от непрекъснатите бомбандировки. Никой не е толко *** да реши да превзема огромна суверенна държава (може би само Путин е толко ***). Голяма държава може да се превземе само отвътре.
493
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Бонго Бонго Вълна от протести в Москва? Сериозно? Поне да имаше подобна статия тук, а то няма даже в тая kлoaka. Ти остави Москва, ами виж как лелките в Хохландия млатят с пазарски торби ТЦК, когато задърпат някой *** към бусчето или баничарката. Малцина имат късмет да се спасят, защото ТЦК вече лови набързо нащастника и го натиква бърже в душегубката.
492
1
 
9
 
! Отговори
Натъжих те... преди 4 седмици
До Развеселен Хохлопоклонниците се радват на разграбени магазини... Ти прочете ли статията отгоре? Май не си я прочел, нали? Хахахаххаахахахах!!!
491
1
 
22
 
! Отговори
Юнак преди 4 седмици
Русия е призвана да брани Славяните и всички матриархални народи от Патриархална тирания. Така ,че дори със силата на Атома това ще се случи. За тези който си играят на войници и си мерят пи-ките, Украинците ще направят много пакости, много бели на Русия но в крайна сметка ще си седнат назадниците. Два пъти Русия е нападана от злобарите да бъде ограбенана руския народ поробен или избит, защото съгласно западната Фашистка идеология Руснаците живеят на земя богата на ресурси който не им принадкежа
490
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До агент Мъдлър ЦРУ Покоеск - 65 000 души се готвят за евакуация. Селидово - 35 000 души се готвят за евакуация, от Торецк 29 000 са напуснали, при население 32 000 души. Вчера руснаците са опаткали пет села набързо, фронтът се продъни, "елитните" хохлокомандоси грабят магазини в Суджа... Киев няма да избяга, ракетите и "Гераните" вече са надписани, чакат своя час. Ще бъде тежка зима...