46% от американците са против подкрепата за Украйна

22% от анкетираните подкрепят защитата на Украйна
22 авг 2024 15:55, Гергана Попова
138
46% от американците са против подкрепата за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американците са все по-склонни към сдържаност и ненамеса на властите в международните дела. Това се доказва от скорошни проучвания на жители на САЩ, пише Responsible Statecraft.

„Общата нишка в данните от социологическото проучване е, че има разминаване между официалната външна политика на САЩ и предпочитаната политика на американския народ“, каза Тъкър Кас, говорител на Defense Priorities, който проведе проучването през юли. "Така политиката на Вашингтон е интервенционистка, но американският народ подкрепя по-разумна политика, която би била по-мъдра от сегашната."

Проучването на Приоритетите на отбраната също установява, че само 22% от анкетираните подкрепят защитата на Украйна от страна на Съединените щати. Четиридесет и шест процента са против подкрепата, докато 32% са неутрални. Тридесет процента казват, че подкрепят Америка, която военно защитава Тайван срещу Китай, докато 37% са против, а 33% са неутрални. Освен това голяма част от анкетираните американци, 44%, се съгласяват, че избягването на война с Китай е по-важно от автономията на Тайван.

Междувременно американците са все по-малко склонни да подкрепят изпращането на американска военна помощ в Украйна. Проучване на Чикагския съвет от 2022 г. установява, че 79% от американците подкрепят изпращането на военна помощ на Киев, но този брой се е свил до 63% в проучването на Съвета от септември 2023 г. Проучването на Defense Priorities от юли е установило, че само 20% от американците подкрепят продължаването на безусловната подкрепа за Украйна.

Американската общественост изглежда поставя под въпрос военното участие на САЩ в световните дела като цяло. Подкрепата за американските военни бази в Германия, Турция, Полша, балтийските партньори, Япония, Южна Корея и Австралия е намаляла навсякъде от 2022 до 2023 г., пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна ще завърши войната на страната на Русия
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски ще опита да се покрие,но неговите нацистити няма начин да не го открият и да го...Точно от своите няма да успее да избяга.Тогава и огромните откраднати пари няма да го спасят.Няма кой да му помогне
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснакът тръгва на бой само ако е заплашена Родината му.Няма сила,която да го спре.Странно защо наследниците на Наполеон и Хитлер забрават това.Но...те вкараха Украйна в клопка.Украйна,за жалост,вече няма достатъчно живи млади мъже нито за фронта,нито за бъдещи бащи.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Против безплатната подкрепа!
122
2
 
7
 
! Отговори
Да го …. Американска преди 2 седмици
И аз съм против глупавите американски недоразумения, които мислят, че Европа е планета. Неуки прости извращения. Сби Щайн от неудачници.
121
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Те даже не знаят къде е Украйна, да не говорим защо се бият!
120
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
но 54% подкрепят помощта за Украйна!
119
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само абсолютно ненормален човек може да си помисли, че на който и да е българин ще му пука за мексиканците нападнати от САЩ и при това ще е склонен да отдели от залъка си да ги подкрепя. Същата работа е и за американците "подкрепящи" Украйна, такива не съществуват, това се видя много ясно в конгреса.
118
4
 
2
 
! Отговори
До краварският фен преди 2 седмици
Абе алнкооу, те на братята хамериканци (разбирай обиновенният човек с us паспорт) им е през "хейзъла" кво става по света. Тея справки за пококоросване на стандартният нашенски папуняк като ТЕБ....Колко треаа да си кух за да вярваш на стъкмистики. Няма значение да ли говорим за рашки/урки/кравари/ или марсиянци :)))
117
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глупости Русия трябва да бъде заличена от земната повърхност
116
6
 
4
 
! Отговори
До бай Гошо преди 2 седмици
Не бе бай Гошо. Против са 146% да знаиш.Нещо са се объркали нашите копейки от дир и днес.
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те са против, ама гласуват ЗА. Озадачен съм. Медиите ми се струват яко фейк.
114
6
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 седмици
Абе какво стана с Херсон, нали джуджето го обяви за руски преди? Нещо Украински ми се вижда!
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинските туристи в Курск : https://t . me/sanya_florida/19602 Не мога да разбера защо са си вързали очите с тиксо, някаква специална изненада ли крият от тях?
112
4
 
6
 
! Отговори
бай Гошо преди 3 седмици
да де, ама като се гледат цифрите, се прокарва съмнение, че делът на тези, дето са против, е изкуствено редуциран, т.е., фалшифициран, за да е под 50%...
111
3
 
11
 
! Отговори
?? преди 3 седмици
За средностатистическият американец най-бедната страна в света е - Африка! Можем да си представим колко ги е еня за Украйна, която дори не могат да открият на картата.
110
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Defense Priorities е медия на МАГА т.е. на Тръмп. Какво ни занимавате с измислени анкети бе?
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знаят ли тези 46 % че САЩ стана гарант на Украйна 1994 г в така наречения Будапещенски меморандум или не ги интересува особенно .
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-скоро са 86%.
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На това *** Рамзан Кадиров, баща му беше чеченски патриот, руснаците го убиха! Това *** се продаде на Путин за пари!