Русия започна наказателни дела срещу журналисти за репортажи от Курска област

Те са срещу репортери от CNN и от Украйна
22 авг 2024 14:33, Стела Стоянова
96
Русия започна наказателни дела срещу журналисти за репортажи от Курска област
Снимка БГНЕС, архив

Службата за сигурност на Русия ФСБ съобщи, че е започнала наказателни дела за "незаконно" преминаване на границата срещу журналисти, включително кореспондент на Си Ен Ен. Те са правили репортажи от контролираните от Украйна части на руската Курска област, предаде АФП.

ФСБ заяви, че е отворила дела за незаконно преминаване на държавната граница, което се наказва с до пет години затвор, срещу журналисти от Си Ен Ен и двама украински журналисти. В най-кратък срок ще ги обяви и за международно издирване.

Твърди се, че те са направили видеоклипове в контролирания от Украйна град Суджа.

ФСБ посочи Ник Патън Уолш като репортерът от Си Ен Ен, който е главният кореспондент по международната сигурност на канала. На 16 август той е направил репортаж от Суджа.

Патън Уолш е британски журналист, който преди е работел за новините на Channel 4 и вестник „Гардиън“ в Москва.

Службата назова украинските журналисти като Диана Буцко, която прави репортажи от Суджа за новинарския сайт „Хромадске“, и Олеся Боровик, която предава оттам за телевизия „Моя Украйна“.

ФСБ заяви, че наказателното дело срещу репортерите е по същото обвинение като започнатите по-рано срещу двама италиански журналисти от RAI Симоне Траини и Стефания Батистини, които са правили репортажи от Суджа миналата седмица.

Миналата седмица Русия призова италианския посланик заради техните репортажи и отвори наказателно дело срещу италианките на 17 август. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путянски вече взе да се притеснява за оширението на аналната си халка, но вече е късно. Сега му остава само да се съгласи подчинените му да му стегнат вратовръзката
70
0
 
3
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
Вие никога няма да излезете от робовладелческия строй и ще продължавате да робувате на експлоататорите още столетия ако не възтанете !!!
69
0
 
5
 
! Отговори
Нептун преди 2 седмици
Всичкто русня към мацква - Ходом Марш!
68
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
До емо Русия е провинция на Монголия 500 години. Ако вместо руска пропаганда четете кники, България някой ден ще стане нормална държава.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук в този пропаганден сайт всички мииисирки са за затвора !
66
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
обявяват ги за издирване, някои страни може да ги депортират в Русия, ако се появят там, за минутка слава какво не прави човек, и пак не могат да убедят тези 46% американци, които не подкрепят украйна в обратното
65
18
 
2
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
допълвам - до човека без мозък 64 - русия е велика славянска държава и никога не е била нечия провинция, за разлика от българия.
64
13
 
2
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
да беше отишъл някой български журналист, който да отрази обективно какво става там, а не да преписват и сглобяват русофобски статии на западни издания.
63
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Русия е провинция на Демократична република Северна Корея. Голяма демокрация се е развихрила в Русия.
62
11
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Правилно!
61
1
 
12
 
! Отговори
До в преди 3 седмици
Е как да не пишат! Нали Русия унищожи танкове тройно, дори с доставените около 500, HIMARS-ите двойно и останалите са с цифри от същия порядък. Армията на Украйна бе унищожена още първите 10тина дни, сега бабите и децата с пражки воюват...
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 58... Ами тогава заминавай в окрайна... Там ще си много добре..
59
2
 
10
 
! Отговори
когн.дисонанс преди 3 седмици
Нещо не е така, тук, в коментарите твърдят, че Суджа не е превзета, а западни журналисти правят репортажи от там.
58
3
 
6
 
! Отговори
Копейка преди 3 седмици
Българската журналистка Диляна Гайтанджиева е в Миротворец, заради посещение на Крим.
57
4
 
3
 
! Отговори
Копейка преди 3 седмици
А не е ли по-добре да се създаде сайт подобен на украинският Миротворец и там да се публикуват личните им данни. Както направиха украинците. Петров и Боширов направо от там ще си вземат целите.
56
2
 
14
 
! Отговори
Копейкин преди 3 седмици
Никой от пишештите тук русофилите не би желал да живее в Русия, не би спестява в рубли и не би изпратил децата си да учат там, че току - виж ги мобилизирали. За Москвич, Сарафов и ВЕФ няма да споменавам, ама пишат ли пишат. Странно!
55
12
 
4
 
! Отговори
в преди 3 седмици
Защо не пишат нищо, как се унищожават тихомълком от руснаците стотици техника и войници в Курск. Как обезкървяват украинската армия, докато ЕС тупа зеленият по рамото и му дава още пари. Скоро ще се разбере, защо Русия мълчи и какви ги върши. Какво става с хилядите наемници, които са в Курск? Защо не се връщат повечче в родината си?
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ура, товарищи русолюби, ура, ура!!! Свободата в матушка просто кърти!
53
3
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 седмици
Смехотворци... Ще осъдят, на капутя <заглавието на едноименната водка, членувано> :))). Но на гоморашите какво повече им трябва - гръмки заглавия по бъдещата рипърпъзната и импровизирана тоалетна хартия като "ще осъдим враговете на мада-ви-раша", както и ухилени морди по гомоРТ1, декламиращи същите глупости :))).
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
свобода на словото ли има?..