Байдън се мести под прикритие в Русия в нов ситком

Ще разследва защо санкциите не работят
29 авг 2024 15:30, Нели Христова
31
Байдън се мести под прикритие в Русия в нов ситком
Снимка: БГНЕС

Руската телевизионна мрежа TNT ще създаде ситком, изобразявайки как американският президент Джо Байдън се премества в Русия инкогнито. Това съобщи самата мрежа, цитирана от "Киев Индипендънт".

По предварителни данни за шоуто, наречено "Довиждане", "Байдън" под прикритие се мести в Русия, за да разследва защо западните санкции са неуспешни. След като губи документите си, той е принуден да стане учител по английски език, за да спести пари и впоследствие да се завърне в САЩ.

По време на своето пътешествие, американският президент ще се опита да разбере „руската душа“.

В ролята на Байдън ще влезе руският актьор Дмитрий Дюжев, известен с участието си през 90-те години на миналия век в култовия минисериал "Бригада" за руската мафия.

"Аз самият съм много любопитен да видя какво ще излезе от нашия смел експеримент и дали публиката веднага ще съумее да ме разпознае в Байдън и Байдън в мен", каза Дюжев.

Създателят на шоуто Александър Балдин заяви, че "проектът със сигурност е комедия с елементи на сатира".

"Искахме да създадем история, която не само забавлява, но също ви кара да се замислите относно отношенията между Русия и Америка, показвайки ги през призмата на хумора и абсурда", обясни той.

Това не е първият път, в който руска медия, обикновено държавна или контролирана от държавата, е използвала развлечението за постигане на целите на политическите послания.

По-рано през 2024 г. разследващи журналисти се сдобиха с документи, известни като „Kremlin Leaks“, които разкриха връзки между администрацията на руския президент Владимир Путин и редица попкултурни проекти, които деликатно или неделикатно, съдържат популярни тези на Кремъл.

Докато финансирането за шоуто на Байдън "Довиждане" е неясно, мрежата TNT е собственост на Gazprom Media, която е дъщерно дружество на руския държавен енергиен гигант "Газпром".

Руският телевизионен канал NTV, също притежаван от Gazprom Media, пусна скеч през 2020 г., в който актьор с черно лице се превъплъти в бившия президент на САЩ Барак Обама, което беше ширококритикувано заради използването на расистки стереотипи.

Тигран Кеосаян, който се превъплъти в ролята на телевизионен водещ в сцената, заедно със съпругата си руската пропагандистка Маргарита Симонян, засне и финансиран от държавата филм, озаглавен "Кримският мост: Направен с любов".

Филмът, който беше критично оценен и претърпя неуспех в бокс офиса, описва зараждащ се романс, който се случва на фона на строежа на Кримския мост, построен след незаконното анексиране на Крим от Русия, за да свърже руската суша с Керч, град в крайния източен край на Кримския полуостров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Русия
Русия не се трогна на ареста на Дуров: Не сътрудничи с ФСБ, значи не е герой!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То е ясно че на този вече му се подиграва цял свят,а държавата на която е президент кога ще си изплати външния дълг като той расте със всяка секунда с 62 000$,може би когато Украйна си изплати помощите,ха ха ха
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Запада нали уж ги игнорира от всичко, тогава какво само ги надничат какво правят, какво мислят, какво говорят.
21
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
Исторически разкази за последните дни на Хитлер в бункера, той също не е бил в контакт с реалността. <...>Зеленски повтаря някои моменти от същия сценарий, каза Джонсън в изявление. Изявлението е на Лари Джонсън.
20
1
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 седмици
Бай издън , тъй хубаво се е преместил че вече никакъв не се чува.
19
0
 
6
 
! Отговори
18 преди 2 седмици
В тази връзка нещо настрана от конкретната тема: В "Приключенията на Барон фон Мюнхаузен" той описва няколко !!! свои пътувания из Русия..... Колко пъти Урзула фон дер Лайен е била ИЗ Русия? И тези, които ни натрапват своите решения? Байдън е бил само в качеството си на официално лице като млад, толкоз. И счита за достатъчно да е наясно. Аз помня кадри от ПОЛСКА телевизия от посещението на Буш в Кремълския дворец, как зяпа. И накрая си ИЗВАДИ ДЪВКАТА ОТ УСТАТА. Полякът коменттор каза:"Разбра."
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За образовани хора навремето са се читали тези, които са знаели чужди езици, ходили са по света, общували са с други култури. А тези, които са умеели нещо практически, са били занаятчии. Сегашното ни "образование", стремейки се да подражава на англосаксонкия ДЕконструктивен модел, не създава даже занаятчии.Управляващите ни от САЩ и ЕС съзнателно не искат и не познават материята, която "управляват". Защото не им пука за последиците, те живеят като муха-еднодневка, живеят във и от говорилня...
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците са доказали, че могат да правят филми. Жалкото в случая е, че всичко ще е според пропагандната линия на кремъл и ще е годно изключително и само за вътрешна консумация. Роскомнадзор се грижи за това.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сегашните западняци са изключително неадекватни.Те изхождат от мисълта, че след като някой се съобразява с тях, следователно те го превъзхождат.Да се съобазяваш с нещо (напримеризпажнения на пътя)не значи че ти харесва обаче.Кой в уж развитие западни страни учи и ползва езици извън техните подръка?Поради незнание на езици, те сами си затврят вратите към напредък. Пред 5 века арабите са преподавали в университетите им.В Русия 100 000 души учат китайски системно. Имат кадри във всички езици.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама изобщо не ме интересува какво става в Русия.Егати новината някой си имал намерение да прави филм.Сбогом днес.бг.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
навремето Ангела Меркел казваше:Руснаците са били винаги с два хода преди нас. Западът в огромната си част СЕГА действа като щраус, който си завира главата в пясъка,Западът отдавна игнорира информацията от Русия,включително културата. Докато изтокът учи отвсякъде.Аз имам учебници по немски за чужденци (издание на ФРГ),в които за най-голяма по площ държава в света се дава Канада.В друг учебник, също на ФРГ за най-дълга река в Европа се дава Дунав (Волга е с около 1000 км по-дълга)...
13
10
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 седмици
Русия успя ли да си върне Курск?
12
7
 
11
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 2 седмици
Байдън няма да разбере ,,широката" руска душа. Докато я разбере, току-виж умрял от цироза... Да, може и да има някои комични сцени, особено ако в процеса на опознаването (да се разбира: запои до усмъртяване и последващи периоди на тежък махмурлук) се включат Медведев и Захарова. Предоставям хрумването си на режисьора, за заплащането ще се разберем допълнително. Успехът в този случай е гарантиран!
11
9
 
12
 
! Отговори
Тото преди 2 седмици
На какво можеш да наложиш санкции, като имаш необятна територия, ресурси, гориво и пр. Третокласници знаят това
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А едно време Мос Фильм какви продукции правеше, като Излитането на първия космонавт с актьора Юрий Гагарин...
9
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Между другото, в годините когато Расиа все още се опитваше да стане нормална държава, изкара някой друга не лоша комедия като "Фитнес" и "Кухня"... Разбира се и в двата филма личат опитите за копиране на Западния начин на живот... И откакто Пyтя реши че ще става голям завоевател и военачалник, всичко пропадна
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Такава ще бъде руската култура в условията на путинизъм, 90% политпропаганда, останалите 10% са пълна скука обвързана с вечното "разбиране на руската душа". Туй по-лошо от чалгата и Шоуто на Слави, бе.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Заспалия Джо може да се премести единствено към гробищата.
6
14
 
27
 
! Отговори
Велика Русия преди 2 седмици
вече Открито се Гааври с Жалък САЩ!
5
16
 
13
 
! Отговори
До Пълен смях преди 2 седмици
Те вече са по-голяма версия на Северна Корея и де факто колония на Китай.
4
19
 
9
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 седмици
Блатници сър, друго не могат.