Харис за миграцията, смяната на пола и ще се среща ли с Путин?

Няма да бъда продължение на президентството на Джо Байдън, заяви тя
17 окт 2024 14:15, Гергана Попова
101
Харис за миграцията, смяната на пола и ще се среща ли с Путин?
Снимка: БГНЕС/ EPA

В първото си телевизионно интервю за консервативната американска телевизия Fox News  кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис влезе в остра размяна на реплики с водещия.

Вицепрезидентът Камала Харис настоя  по време на интервюто, че „няма да бъде продължение на президентството на Джо Байдън“, след като преди това не беше в състояние да назове нищо, което би променила относно неговата администрация.

Още по темата
Миналата седмица Харис каза пред „The View“: „Няма нещо, което да ми идва на ум“, че би направила различно от Байдън и отново избегна въпроса в „Късното шоу със Стивън Колбърт“.

Водещият на "Специален доклад" на Fox News Брет Байер отново притисна Харис по време на ексклузивното им интервю за това как тя ще бъде различна от президента Байдън.

„Моето президентство няма да бъде продължение на президентството на Джо Байдън и като всеки нов президент, който идва на поста, ще донеса своя житейски опит, професионалния си опит и свежи и нови идеи. Представлявам ново поколение лидери “, отговори Харис.

Водещият Брет Байер продължи: „Чухме много за тези планове през последните дни. Лозунгът на вашата кампания е нов път напред и време е да обърнете страницата. Вие сте вицепрезидент от три години и половина, така че от какво обръщате страницата?".

„На първо място, обръщане на страницата от последното десетилетие, в което бяхме обременени с вида реторика, идваща от Доналд Тръмп, която беше проектирана и приложена, за да раздели страната ни и да накара американците буквално да се сочат с пръсти един друг. Реторика и подход към лидерството, който предполага, че силата на лидера се основава на това кого побеждавате, вместо това, което всички знаем, че силата на лидерството се основава на това кого издигате“, отговори Харис.

Байер се опита да се намеси, но Харис продължи: „Силата на един американски президент е този, който разбира, че огромното мнозинство от нас имат повече общо, отколкото това, което ни разделя.“

"Ето най-важното: Тръмп го е повтарял много пъти и вие, и аз знаем това. И двамата с вас знаем, че той е говорил за обръщане на американските военни срещу американския народ. Той говори за преследване на хора, които участват в мирен протест. Той е говорил за затваряне на хора, защото не са съгласни с него“, добави Харис, след като водещият на Fox News Брет Байер пусна клип на Тръмп, който се оплаква от политическо преследване.

„Това е демокрация“, продължи Харис. „И в една демокрация президентът на САЩ трябва да е готов да може да се справя с критиките, без да казва, че ще затвори хората за това.“

Камала Харис подчерта, че американската общественост има право на дискусия по миграционния въпрос преди предстоящите избори, но критикува политизирането на темата.

Байер попита Харис за Лейкън Райли, 22-годишната студентка по медицина в Джорджия, която бе убита по време на джогинг през февруари. Заподозреният, Хосе Антонио Ибара, имигрант без документи от Венецуела, бе арестуван през 2022 г., след като влязъл нелегално в Съединените щати.

„На първо място, това са трагични случаи. Няма спор за това. Няма съмнение за това и не мога да си представя болката, която семействата на тези жертви са изпитали за загуба, която не е трябвало да се случи“, каза Харис.

Харис обвини републиканците и бившия президент Доналд Тръмп в съзнателно възпрепятстване на намирането на решение по миграционния въпрос.

Интервюто се насочи и към темата за операциите за смяна на пола и правата на транссексуалните. Байер попита Камала Харис дали е редно да се използват средства на данъкоплатците за подобни процедури. В отговор Харис критикува подхода на Тръмп към темата:

"Тръмп похарчи 20 милиона долара за тези реклами, опитвайки се да създаде чувство на страх у избирателите, защото всъщност той няма план в тези избори, който да е насочен към нуждите на американския народ", заяви кандидатката за президент.

Харис каза, че няма да се среща с руския президент Владимир Путин, за да преговаря за решение за прекратяване на войната в Украйна.

„Украйна трябва да има думата за бъдещето си“, заяви Харис.

Вицепрезидентът избегна да отговори дали ще подкрепи усилията за разширяването на НАТО, за да включи Украйна, като каза, че „ще се справи, ако и когато стигне до този момент“.

„Това са всички въпроси, с които ще се справим, ако и когато стигнем до този момент. Точно сега ние подкрепяме способността на Украйна да се защитава срещу непровокираната агресия на Русия."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
жоо преди 2 часа
До До 43според тебе малка лие
65
4
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 часа
Харис няма да търси среща с Путин ще стане обратно
64
0
 
2
 
! Отговори
хэйх преди 2 часа
До Гражданин от САЩда аз по какъв начин със мъртви души или по пощата
63
12
 
4
 
! Отговори
Мъдреца преди 2 часа
Несъмнено изборите в САЩ задават тона на предизборната кампания в България и войната в Русия. Това е съвсем нормално защото САЩ са единствената държава на планетата която може да промени глобално нещата към по добър живот!
62
0
 
4
 
! Отговори
тгжно преди 2 часа
тя си го е сменила тайно е мъж
61
2
 
1
 
! Отговори
Да отбележа преди 2 часа
От проучвания на 12 медии в САЩ, 11 дават победа за Харис с над 3%
60
5
 
4
 
! Отговори
Мъдрецът преди 2 часа
Харис ще се среща с Путин на четири очи, да му урежда миграцията, смяната на пола и легитимацията!
59
13
 
1
 
! Отговори
Гражданин от САЩ преди 2 часа
Има ли още някой останал, който се съмнява в победата на Камала Харис.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Hoвo gънo...
57
6
 
2
 
! Отговори
Чудесна жена преди 3 часа
Харис. И в една демокрация президентът на САЩ трябва да е готов да може да се справя с критиките, без да казва, че ще затвори хората за това.
56
0
 
6
 
! Отговори
Трезвен преди 3 часа
След дядката с деменция тази вече ще е най-голямата и вероятно последната грешка на побърканите американци. Това е по зле и от Мая Манолова...
55
3
 
0
 
! Отговори
Троян преди 3 часа
Войводо. Срещал съм се със лица, които, никак не ми допадат. Стискай зъби и се дръж като мъж.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Обаче! И ние, българите имаме сериозен проблем. Много по-сериозен. Да, да! Още преди св. Александър Невски да се роди, цар Калоян сразява католическите рицари през 1204 година! Преди 820 години ги сразява! Ай, какъв срам! Какъв позор! Какво грозно предателство към евроатлантизма! Бива ли тъй?! И какво да го правим сега тоя цар Калоян? Ами да го низвергнем от българската история! Тутакси и немедленно! Докога ще го търпим, питам аз!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И днес Храмът е кост в гърлото на едни маниакални персонажи, коитов своята патологична русофобия и безпросветност, разделят и противопоставят и човеците на земята, и светците на небето. Сквернят олтара на народната памет и в небесния олтар ровичкат.И извършват грях непростим - посягат на Символа на вярата, на непрекъсваемото общение между човека и Бога, между земната и небесната Църква, която е Една в своята цялост, в своята Вселенска Съборност. Защото земната прослава на светците, просияли в Светото Православие, е само потвърждение на това, което е вече известно на Бога и на народа. Г
52
0
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 3 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Ето затова никога няма да стана политик. 3. Кажете ми как бих се срещал с лица, които не ми допадат
51
8
 
2
 
! Отговори
в САЩ преди 3 часа
Вярно ли Пу тин ще си сменя пола
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 54 - Реално погледнато, само Калифорния, Флорида, Ню Йорк и Тексс биха могли да същестуват като отделни "страни".
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен....Няма да е само Тексас , те и без друго са като отделна държава .Много други щати ще се отделят .Милиметър им остава до гражданска
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Какво остана от Америка ? Мексиканци , мигранти , наркомани , транс някакви си , смяна на пола , депресирана средна класа и на всичкото отгоре всички са въоръжени .Това е взривоопасна комбинация .
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ако харис спечели Тексас скоро ще обяви независимост