Започва строежът на двуетажни кръстовища в София

Европейската инвестиционна банка вече отпусна кредит за ?45 млн.
16 окт 2009 07:19,
143
Започва строежът на двуетажни кръстовища в София
Снимка: Булфото

До края на годината ще започне строителството на пет кръстовища на две нива в София.

Естакадите ще се финансират с кредит от Европейската инвестиционна банка, който вече е одобрен.

Заемът е 45 млн. евро със срок за връщане 25 г.

С тях ще се изградят 2 естакади на бул. “Акад. Иван Гешов” при бул. “България” и при ул. “Св. Георги Софийски”.

Други две ще има на бул. “Алея Яворов” при бул. “Драган Цанков” и при бул. “Стоян Михайловски”, както и една на кръстовището между бул. “Андрей Сахаров” и бул. “Андрей Ляпчев”.

Строителството им ще продължи 26 месеца, а за да не се блокира напълно трафикът, ще се работи поетапно.

За изпълнители са избрани “Трейс груп”, ГБС и “Балканстрой”.

Местата на естакадите са одобрени от експертен съвет и са заложени в Общия устройствен план на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
DVEB преди 14 години
ne6te samo iadane iska i akal.sas tia kupeni knijki i sas taa 4alga kultura.stoli4ani mi bili.predi 200 godini sofia e bila 20 xiliadi dbes e 2 miliona i fsi4ki sa stoli4ani.i krastovi6tata 6te sa kato novia terminal na leti6teto .razpada6Tise i opasni za jivota
90
0
 
1
 
! Отговори
Cофиянeц преди 14 години
Hа кукуво лято ще гo имате! Cелтак.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
hahahahah добро чувсто за хумор
88
0
 
1
 
! Отговори
kyjky преди 14 години
ех пропагандата на Мухобойко край няма...не стига че БСП спаси България от европейските интереси, ни доближиxа до Bеликата Pусия и оправиха софийскатa инфраструктура - сега мутро-пожарникаря тръгна и двуетажни кръстовища да правиkогато БCП беше на власт, движението в София е вървял гладко *** народ, слаба държава!
87
0
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 14 години
А до Перник метро кога ще има? И електричката да спира пред ЦУМ!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересно какво още ще измислят за *** скоро техните бивши каруци настоящи мерцедесчета ша летят у въздухо
85
0
 
1
 
! Отговори
Parcuc преди 14 години
Също така предлагам да се направят допълнително на следните места:ул Житница-бул Цар Борис IIIОколовръстното шосе - бул Цар Борис IIIбул Гоце Делчев - бул Българиябул Тодор Каблешков - бул Българияул Сребърна да се разшири и тя на два етажаул Сребърна - бул Черни връх
84
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Ей ***, оправете си правописа, тогава претендирайте, че сте софиянци ....
83
0
 
1
 
! Отговори
Сто преди 14 години
лелееее, какви комплескари селянни са писали.....долни. е затова ви мразят софиянци. Щото сте долни мръсни селяни.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До номер 69: Преди да критикуваш правописа на другите, проверявай собствените си постове. ---> "ПравописЪТ ти е много зле"
81
0
 
1
 
! Отговори
МЕР преди 14 години
Онзи ден се завърнах от командировка в Лондон. Това, което ми направи изключително впечатление е, че там хората явно (за разлика от нас) са схванали, че спазването на правилата улеснява живота им! Ако "спазването" беше като в София, този огромен и космополитен град щеше да се задръсти и "запуши" отвсякъде! Например, табела "Паркирането забранено!" означава, че на това място е ИЗКЛЮЧЕНО да видите кола...Чакам и ние да разберем, че правилата не са наказание, а удобство! Успех в науката!
80
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Да само като дойдете в София срам ви е да си кажете от къде сте скрийте се някъде че сте мн жалки
79
0
 
1
 
! Отговори
nixx преди 14 години
да си селянин си е призвание и не се определя от това къде си роден, а до колко имаш елементарна култура и възпитание. Четейки последните коментари единствено Емо не е такъв. и какво е общото на простотиите, които изписахте с темата на статията?
78
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Като правих ремонт бях взел един майстор - препоръчаха ми го, излезе от Радомир. Въпростния човек пътуваше всеки ден до София (2-3 часа път на ден) и горивото му излизаше 10 лв на ден (пътуваха двама, за да делят разходите). Мислиш ли че щеше да прави подобен преход (както и всички перничани, радомирци и т.н.) всеки ден, ако имаше какво да работи в Радомир или околността, за подобна заплата? Колко повече трябва да изкарваш в София, за да се подложиш на това!
77
0
 
1
 
! Отговори
друг Варненец преди 14 години
До всички кореняци софиянци - хората се оценяват по достойнство, а не по субективни фактори. Когато спрете да се самоопределяте като "Шоп"инг манекени и слезете от излюзорния пиадестал може би света ще започне да Ви приема нормално .................
76
0
 
1
 
! Отговори
Болярин от В.Т. преди 14 години
Софиянци сте най-долното племе съществувало някога по земите на България.Заради вас сме на това дередже,защото вие крадете от нас и то в големи количества,ограбвате нашия труд по всевъзможни начини.Ще се радвам да се отделите от нас.Всички българи ви мразят,това много добре го знаете.
75
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Малко се изхвърляш! Да не би всички "софиянци" в чужбина да не правят същият дъмпинг на цената на местният труд!!!! Нормално е като си дошъл от място с друго заплащане за съответният труд, предложените повече пари да ти се виждат ОК. За справка - и аз съм от София, но явно съм по-толерантен!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно така- софиянец дори за под 900 лева не примаше работа, но селяните правят дъмпинг на пазара на труда. Има селяни и за 300 лева са готови да работят , но да са в София. И заради това, че работят и за без пари селяните винаги са предпочитани за назначаване. Софиянец си цени труда, но заради дъмпинга на селяните и софиянци трябва да приемаме работа за малко пари-работодателя казва- ако ти не искаш 500 лева заплата, ще назнача някой от село и за 280, и дори ще ми е благодарен,, че съм го взел
73
0
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 14 години
Абе вие сериозно ли си ги мислите тея неща които ги пишете. С какво сте по добри от провинциалистите. С тея изказвания само си личи колко сте прости и на никой не им пука за тях. Въобразявате си че София е ваша или какво. Не сте нищо повече от едни заблудени, манипулирани, комплексирани льольовци
72
0
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 14 години
Е тогава и метро до Перник да навят с тия пари де