Започва строежът на двуетажни кръстовища в София

Европейската инвестиционна банка вече отпусна кредит за ?45 млн.
16 окт 2009 07:19,
143
Започва строежът на двуетажни кръстовища в София
Снимка: Булфото

До края на годината ще започне строителството на пет кръстовища на две нива в София.

Естакадите ще се финансират с кредит от Европейската инвестиционна банка, който вече е одобрен.

Заемът е 45 млн. евро със срок за връщане 25 г.

С тях ще се изградят 2 естакади на бул. “Акад. Иван Гешов” при бул. “България” и при ул. “Св. Георги Софийски”.

Други две ще има на бул. “Алея Яворов” при бул. “Драган Цанков” и при бул. “Стоян Михайловски”, както и една на кръстовището между бул. “Андрей Сахаров” и бул. “Андрей Ляпчев”.

Строителството им ще продължи 26 месеца, а за да не се блокира напълно трафикът, ще се работи поетапно.

За изпълнители са избрани “Трейс груп”, ГБС и “Балканстрой”.

Местата на естакадите са одобрени от експертен съвет и са заложени в Общия устройствен план на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
лл преди 14 години
До63 Как ще се реализираш като такива като теб съсипаха пазара на труда,защото аз за 700лв. си тръгвам от интервюто а такива като теб приемат за500
70
0
 
1
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Снимката е от преди години, когато на това кръстовище иамше светофари. Сега там има един световар, нейде в средата - един за всички.
69
0
 
1
 
! Отговори
граматик преди 14 години
Правописа ти е много зле! Знаеш ли кога се пише главна буква-имена на градове не се пишат с малка буква, началото на изречението с малка буква ли е според тебе! Знаеш ли, че след запетая се слага интервал. А и бъркаш пълен и непълен член.
68
0
 
1
 
! Отговори
hah преди 14 години
До Пешо пенсионера - 50 години сте търпели *** комунисти да ви управляват и да ви крадат спокойно, докато вие се правите че работите, след това още 20 години продължавате вярно и под строй да гласувате за тях докато продължават да ви крадат... Кога в България комунист е бил на власт и не сме били в криза... справка - началото на 90-те, 97-***, 2008/ 09 ... сега получавате точно толкова колкото сте си заслужили ...
67
0
 
1
 
! Отговори
60 год. преди 14 години
това исках да кажа-мразим заради самото мразене. лошо било,че харесвам бургас и варна,*** съм била,че съм от сливен,а съм защитавала соф. жителство. ама номер 55 ,като ми вика ***,да провери моя правопис и неговия. хора,по-добре да си пазим градовете чисти и да искаме от управниците си да правят нещо за градовете ни,а не да се заделят пари за лични нужди.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе за тебе успех в живота явно е да се махнеш от твоето село. Това доказва какви комплексирани селяни сте. Като я мразите София защо идвате тук-работо ИМА и в прованса . А и още нещо- в кварталли с кореняци софиянци- като изток и гео милав се супер чисто. Мръсно е в квартали с пришълци- най-голямата мръсотия е в студентски град. Там се дават милиони за почистване, но колкото и да чистят, селянте си хвърлят *** през прозорците на стаите-обичате да ви е мръсно ей
65
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Щом ви хранят селата стоите си там бе никой не е казал че София храни страната стойте си и гледайте да правите на съседа мръсно само за това ви стига акъла
64
0
 
1
 
! Отговори
Emo преди 14 години
София хранела страната :)))) големи вицове разправяте.Ама нали по-големите фирми централите им са в София и е нормално да си плащат данъците там и оборота им да се води там. Няколко примера: Според вас Кауфланд България къде си плаща данъците? В Русе, Шумен, Перник или София? Ами колите на лизинг? Лизинговата компания въпреки, че е в прованса, колата се регоитрира в София и...БВП-то в София било 60%:)Ами като добавим, че всички институции са там. Само *** може да твърди, че Сф храни България
63
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 14 години
В тоя форум всички които ПЛЮЯТ са т.нар. НЕУСПЕЛИ ДА СЕ РЕАЛИИРАТ В СОБСТВЕНИЯ СИ ГРАД софиянци. Сорри, не може всички да бъдете умни, то е до ДНК, а не къде си роден.Пфу Софиянци, че има ли такова понятие?
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тва е... хората отпуснали пари, за да се направи нещо, но НЕ.... трябва пак да започнем ганьовския спор - София vs провинцията... Ама някои от пишещите тук сте ***, ***... Чудя се как успявате да си пуснете компютъра, за да напишете нещо (разбира се почти винаги - доста неграмотно)... :-\
61
0
 
1
 
! Отговори
do 46 преди 14 години
Пич, аз живея в Сф от 18 години, и искам да споделя с теб и всички останали, че няма по-голямо удоволствие от това да стоиш в Сф да изкарваш паричките си, а в събота и неделя да се разкараш от тоя преди мръсен град/сега горе-долу по-изчистен/ и да си отидеш в провинцията да си починеш, да разнообразиш, да разпуснеш. Пък нека според твоите разбирания да съм комплексар. Не ми пука колко ви е яд, дори ми е смешно как се дразните като неуспели в живота.
60
0
 
1
 
! Отговори
До Варненец преди 14 години
с изказването ти си личи кой е комплексиран :)))
59
0
 
1
 
! Отговори
60-год. преди 14 години
не знам,защо те дразни,че харесвам бургас и варна ? казвам просто,че са чисти,приветливи градове. да, дойдох в софия през 67-*** да следвам. после защитавах софийско жителство 10 години в строителството,защото в сливен не се строеше,и нямаше къде да живея там с 2 деца.радвайте се сега,че не ви се налага да "защитавате"жителство-не знаете какво сме изживели...и освен това казах,че харесвам варна,но обожавам бургас. само че съм на 60 и нямам пари за една гарсониерка. ето защо не отивам.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** го правят СИТЕ в София и най-много от цяла България ДОШЛЯЦИ,но рипат като ощипани ,ако *** тръгне нанякъде/за което си плащат само истинските софиянци/ сега щели да плащат ТЕ?!? строежите по софийските улуци????а кой дава най-много на бюджета и къде отиват тези пари питам аз ТЕЗИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА и престанете с това "шопи"те са около София,а по новите естакади,Метрото и новите булеварди и вие ще се возите НАЛИ!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде пак селяни и софиянци. Още няма 10 часа, а хората без работа вече се дърлят :) За съжаление няма да изгоним селяните от София, не виждам обаче защо трябва да си вдигаме кръвното с тях и по форумите. Нека си пасат из София. Селянията е състояние на духа, не на произхода, така че и 100 години на живеят тук, пак ще си отанат "гости на столицата". За щастие се различават от километри, така че всеки може просто да ги подминава и без да си разваля деня с контакти с гости от близо и далеч :)
56
0
 
1
 
! Отговори
Грррр преди 14 години
Батенце...нещо си се объркал....чист софянец съм си *** кво съм седнал да ти се обяснявам....като не ти стига акъла да отвърнеш на простотията по нормален начин, не си по добър от тъпите провинцялисти дето само знаят да псуват...не си по-различен от тях....тва е!П.С. Спрете да псувате!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
щом Биживяла във варна-тръгвай за там. Пишеш, че би живяла, но никога няма наистина да отидеш там. А и щом от 67 г си тук-ти не си софиянкар ще си софиянка, ако и дядо ти е от София. Интересно, как си успяла да вземеш жителство през 67 г-тогава жителството спираше селяните и знаем как се даваше жителство!
54
0
 
1
 
! Отговори
yaponche преди 14 години
Haide da sprem s tozi bezmislen spor - sofiyanci s/u provincialisti. Vsichki sme grazhdani na Bylgariya i kato takiva mozhem spokoino da zhiveem kydeto si poiskame v neya. Da ne govorim, che tova vazhi veche i za celiya svyat. Plius tova, koya evropeiska stolica e po-skopoina?! Sega, zashtoto upravlyavashtite sa zadnici i nikoi ot tyah ne misli za utre, daide da se izpokarame pomezhdu si ... Priyatni pochivni dni!
53
0
 
1
 
! Отговори
Кореняк преди 14 години
Преди една две години бях ужасен и потресен когато след едногодишен жесток ремонт, с 5 метрови изкопи и т.н. накрая кръстовището на "Тодор Каблешков" и "България" си остана АБСОЛЮТНО същото както преди ремонта за милиони.Дано сега направят нещо смислено.Да вземат да погледнат как е решен проблема в 10 милионен Париж - елементарно и не много скъпо.Дано този път не се "оакат" отново.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз пък съм съгласна с теб. и въпреки ,че от 67-*** година живея в софия,с удоволствие бих я сменила с друг град. аз обожавам бургас,а дъщеря ми предпочита варна. завиждам ви за красивите чисти градове,честна дума!