Фандъкова: Продължава модернизацията на градския транспорт

Столична община пуска пилотно електронни обществени поръчки
3 яну 2020 15:13, Анисия Иванова
34
Фандъкова: Продължава модернизацията на градския транспорт
Архив: Булфото

Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на среща в Столична община.

"Имаме готовност първите поръчки за годината да са по този начин. И да няма друг начин. Непрекъснато наши структури възлагат малки и големи поръчки. Първият проект е поддръжка на фонтаните в София, 240 000 лв. прогнозна стойност”, добави Фандъкова.

"Има и още няколко по-малки обществени поръчки. Процедура за патронажните услуги. Ползата е за участниците, че няма да разнасят кашоните с документи, вече всички документи се подават електронно. Удобство - по-малко хартия, максимална прозрачност за обществени поръчки”, каза още кметът на София.

Тя коментира и модернизацията на столичния транспорт, като обясни, че от вчера са дошли и последните 7 нови електрически автобуса, част от проекта.

"По линия 123 вече се движи новият електробус. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса. Продължаваме с тази програма. Продължаваме с модернизацията на електротранспорта” посочи още тя.

Тя уточни, че до средата на годината ще бъдат пуснати в движение новите трамваи. Те ще се движат по линия 18. Модернизацията на градския транспорт е основна мярка за подобряване качеството на въздуха, допълни Фандъкова.

"До края на януари очаквам да приключат процедурите за подобряване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея. Продължават процедурите за 82 електробуса. 30 електробуса да се движат по линии 73, 74, 6 и 60. Това е много сериозна програма за модернизация на градския транспорт. Това е много конкретен, ясен план”, каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПП го каза много добре.Другите държави от Европейския Съюз (например Германия) се отличават по това, че имат много чисти улици.Сметосъбирането им също е на висота!По празниците обаче в един хубав столичен квартал на нашата прекрасна столица (Която расте, но не старее.), кофите за смет преливаха и аз лично трябваше да си изхвърлям опаковките на улицата, защото нямаше къде!Едва на 02.01.2020 г. дойде камион който изпразни контейнерите.Сигурно защото от чистотата тогава са изтрезнели?
29
2
 
8
 
! Отговори
ПП преди 4 години
Почнете по-често миене на улиците и строги наказания на паркиращите в кал. Ето ви две адекватни и ефективни мерки за по-чист въздух!
28
0
 
13
 
! Отговори
ana преди 4 години
Кога ще подновите трамваите по линия 4 ? На нас пенсионерите, няма кой да ни напазарува и пазарската чанта я мятаме на пода на трамвая и след нея сме принудени да се катерим на четири крака. Трябваше с по-раздвижена перука да се снимате, тази е прекалено обемна.
27
0
 
15
 
! Отговори
Чист Въздух преди 4 години
Юрданка ми изглежда сякаш, вяла, "добродушна", ласкава........Май работи под чуждо ръководство. Нейното мислене Не достига до логични абстракции и понятия. Това значи, че много краде и пак нещо лъже и замита под килима.Сливенския Затвор...........
26
0
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
БТВ и НОВА да организират телевизионно запитва, кой е по-***?Кмет@ или 00мбудс***мана?Щото там величините са трудни за изчисления в негативната скала. Трябва си СУПЕР КОМПЮТЪРА на Гаргамел. Само, че още не могат да го пуснат. Отделно нямат подходящ софтуер за него. Щото е дистрибутивен Линукс.Ще разберете, какво се случва с една цивилизация, когато тъъпото и крадливото са на власт. Още хазарите са го казали на Кан Крум.Българина не познава нито историята си, нито своите деди. Още по-малко
25
0
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Поне разбрахме, че тъъпите хора във България не вършат полезна работа и като за капак създават само проблеми. Как ще пращаш до Гешев оплакване срещу служителки на 50 год и със заплата 500 лв? Били умрели 25 човека. Еми там, тази сграда е последна спирка на хората. Сложи едни камери и ги снимай. Ходи, грижи се за тях. Тя била писала до Гешев. Вземи си размърдай мързелив *** и отивай да помагаш на старите хора и да им миеш ***, като си толкова загрижена.Ходи запълвай дупки поне
24
6
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
След изборите за кмет 2024 ще се смята каквото а да е. Сега победи партията майка а сме стабилни за 4 години
23
2
 
12
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Хората вече нямат вода за пиене, а т***я ми плямпа за поръчката на фонтаните.България удари дъното. Бива тъъпо, гллупаво, но това вече е прекалено. Вчера и оня другата иддиотка, някакъв си омбудсм@@н. Искала от Гешев да става мозъчен хирург с познания за невроните пътища в човешкия мозък. Със супер компютър не може да анализираш в реално време какво точно се случва в човешкия мозък, но Гешев щял да разследва някакви лелки с 500 лв. заплата и мед. персонал-студенти.Държавата удари дъното!!!
22
1
 
22
 
! Отговори
38560 преди 4 години
Дибилно е да ни баламасва по толкова примитивен начин. Основният проблем в софийския градски пътнимески превоз са недомислените и усложнени маршрути и големите интервали в разписанието. Това прави нерентабилно ползването на обществения транспорт и колите се увеличават. Щом се налага да чакаш за две или три превозни средства по 20-25 минути /съответно с 2 или 3 билета по 1.60лв./, е тъпо да си губиш времето.
21
1
 
13
 
! Отговори
Фандък преди 4 години
Валмо вълна,козина,коса.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да я фанеш,па да я дъкаш,дъкаш...
19
4
 
25
 
! Отговори
КВА МОДЕРНИЗАЦИЯ, МА преди 4 години
В ТОВА МЕТРО ДРЪНЧИ И ВОНИ, А ГЛАСЪТ ОБЯВЯВАЩ СПИРКИТЕ, МОЖЕ ДА ТИ ИЗКАРА АКЪЛА.
18
1
 
21
 
! Отговори
аман преди 4 години
ТУК ВОНИ.
17
2
 
19
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Имате пари да посетите някои "бели" градове в Европа -та. НЯМА ТРАФИК, НЯМ,А СПРЕЛИ КОЛИ...............................................
16
1
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Хапчетата,хапчетата си забравил да си пиеш! Продукт,изхвърлен от дебелото черво си...
15
3
 
26
 
! Отговори
До Данчето преди 4 години
Продължава само диктатурата ви, ама няма да е за дълго
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: Модернизацията на градския транспорт е основна мярка за подобряване качеството на въздуха, допълни Фандъкова.*Госпожа Лъжа твърди, че мерки за транспорта ще подобрят качеството на въздуха замърсяван от горенето на гуми, въглища и т.н. през зимата.
13
3
 
10
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До Бирено мече """А кога ще смените тия 30 годишни трамваи по линия 20,22""Добре, ще ви пуснем 30 годишни трамваи,за да ви напомнят за безкрайният демократичен и неолиберален преход
12
1
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До 1 ""другарко учителко,а "графа" кога ще моденизираш.""Вие май искате без плочки и тротоари да останете.Не ни молете ,ще дойдем,ама да не съжалявате
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАДнес втора смяна ли си ?