В СОС обсъждат смяна на ръководствата на общинските дружества

Терзиев: Изхвърлянето на Братоев от "Метрополитен" е атентат срещу софиянци
Обновена: 10 юли 2024 18:33 | 10 юли 2024 18:11, Анисия Иванова
21
В СОС обсъждат смяна на ръководствата на общинските дружества
Снимка: БГНЕС

Три комисии в Столичния общински съвет обсъждат смяна на ръководствата на общинските търговски дружества.

От ГЕРБ-СДС и "БСП за България" обявиха, че са готови да се разделят с Димитър Дилчев, Слав Монов и професор Стоян Братоев, ръководители на Центъра за градска мобилност, на "Столичен автотранспорт" и на "Метрополитен".

Докладът ще бъде гласуван на утрешното заседание на Столичния общински съвет, съобщи БНР.

Според общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София не става ясно как са избрани кандидатите за нови ръководители на дружествата и това е "триумф на задкулисието".

Общинският съветник от "Спаси София" Андрей Зографски, и Ваня Григорова - от "БСП за България" призоваха общинските съветници да не гласуват отстраняването на инж. Стоян Братоев от поста директор на Столичния Метрополитен, тъй като има своите заслуги за успешното ръководене на общинското дружество.

Заместник-кметът по финанси Иван Василев призова съветниците от БСП за България и ГЕРБ-СДС да преосмислят решението си за смяна на ръководствата на общинските дружества с анонимни лица.

"Днес сте готови да направите най-голямото престъпление за този мандат. Приехте въпреки това доклада, за което ви благодаря – за заплатите и за парите за авто- и електротранспорта. Правим всичко възможно да пуснем средствата, но при мен остава дълбокото съмнение дали новите управляващи дружествата наистина ще бъдат гарант, че тези средства ще идат по предназначение, а не по партийни или други каси", коментира Иван Василев.

Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на "Метропоритен" е атентат срещу софиянци, заяви в Столичния общински съвет кметът на София Васил Терзиев. "Видяхме първа част на едно безобразно решение, утре чакаме да се довърши грозната пиеса, на която сме свидетели и на която не можем да бъдем безразлични", заяви Терзиев.

Той даде извънреден брифинг съвместно с общинските съветници от ПП-ДБ-СС след успешно приетия доклад на общинските икономическа и инженерна комисии за избора на временни ръководства на шест общински дружества - Топлофикация, всичките транспортни оператори и Софинвест.

"С лека ръка днес се гласува доклад за смяна на ръководствата на шест от най-важните общински дружества в града ни, управляващи 3 млрд. лв. За един ден да се запознаем с доклад от 120 стр., за да може ръководителите да бъдат сменени с 30 човека, за които - ако питаме общинските съветници какво знаят за тях, ще се покаже, че не знаят нищо", смята Терзиев.

Той определи процеса по номинираните временни ръководители като "абсолютно непрозрачен" и "без един аргумент".

Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ-СС, пък определи ГЕРБ и БСП като партийни и политически терористи. "Икономическите интереси ги събраха. Всеки път, когато се гласуват пари, БСП са с ГЕРБ", коментира Бонев.

Вносителят Карлос Контрера обясни, че предложените временни фигури са хора с опит в Столична община, в националната власт и в търговски дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от София
ГЕРБ атакува Терзиев за свое решение от 2012 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
До баба Мара преди 2 седмици
Елате да видите какъв АД е в център и широк център от презастрояване, еднопосочни улици. Няма въздух, лятото като се награее асфалтът по тротоарите, хората колабират. От три изложения гледам телевизорът на съседите. Улиците се мият 2-3 годишно. Гледате стени и прозорци на съседи. НЯМА ГРАМ ВЪЗДУХ. В момента строят още 3 сгради в едно малко каре от 400 метра, починеш един месец от бетоновози и мръсотия, разбити настилки, отрязани дървета и се почва наново. Дивашко презастрояване в стил мутробарок
19
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
кога ще оправите женския пазар в центъра на софия как е възможно такова нещов 21 век има ли ръководство което да се занимава с подобни обекти толкова годинитероризират възрастните хора с кантарите и качеството на стоката кога ще се мине насамообслужване
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е то най-сладко е хем 10 бона заплата хем 10 бона пенсия.Затва ще стоят до гроб. В БАН имаше професори на по 90 год.На колко е Братоев на 75?;Та той младеж бе до стотака има още четвърт век.
17
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 2 седмици
София се управлява от Ком ДС и извратеняци! Алчни и некомпетентни!
16
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 седмици
Това на снимката,дали е било на София прайд?
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къпете се преди да се качите в метрото, моля, Не се проветрява. Поне си мийте зъбите. И не яжте чесън баш преди това. За прането да не говорим,
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Момчето от ДС наля милиарди уж в обновяване на гнусния градски транспорт и сега като му затапиха калинките и реве все едно са му взели играчките!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП/ДБ трябва да прочисти кл0аката в СО.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обаче Поцинкованата от Кърдалийските баири как викаше на софиянци - Одете пеш бре !
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Метрото е разплакало не една къртица. Но основното е, че пътуването буза до буза налага все повече принципите на метросексуалността. Това го вкарва в конфликт с метрологията, тъй като мери всички пътници с един аршин.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дотука беше Метрото. Кой се возил - возил. От утре - ОДИ ПЕШ!
9
3
 
6
 
! Отговори
До: 1 преди 2 седмици
Като гледам колко "грамотни" и "опитни" са младите, ми се доплаква за България!
8
2
 
0
 
! Отговори
morgan преди 2 седмици
*** да се махаш от там където не ти е мястото
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този Братоев е колосален некадърник. Обаче пък е много наясно със схемите за източване на пари от метрото. 20 години това правеше. И се отчиташе в Чекмджето на Про стия.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е изхвърляне, а изпращане в ПЕНСИЯ, поради навършване на ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ. Няма да краде до 100 години тоя гербаджия.
5
5
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 2 седмици
Братоев е в пенсионна възраст, но е грамотен инженер. Вероятно ще назначат някой некадърник и ще стане по-зле.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Правилно, тоя Братоев е кадър на ГРОБ. Помним как години наред правеше ПР първо на Тиквата, после и на Картофената крадла.
3
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
спрете застрояването в люлин2 до бл 204 хората нямат въздух и светлина щеостанем без вода в следващите години от сечта на горите садете само дървета оставетебетона софия достатъчно е застроена
2
2
 
8
 
! Отговори
Хах преди 2 седмици
Тоя Братоев е от 25 години шеф на метрото, отдавна има годините за пенсия. С памперс ли иска да началства ?
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За какво реве ДС ушето дядката Братоев е на 70 години крайно време е млад човек да поеме нещата в свои ръце.