Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София

Видеото втрещи социалните мрежи
13 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
103
Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София
Снимка МВР

Шофьор е заснет с балон, в който се предполага, че е имало пълен с райски газ на голямо кръстовище в София. Видеото се разпространява лавинообразно в социалните мрежи и предизвика възмущение у потребителите.

Разпространението на райски газ е абсолютно забранено, както и употребата му за всички под 18 години, както и продажбата му в заведения.

Но тест за райска газ няма. Така че при инцидента в София не може да бъде установено дали е използван. Видеото е получено в полицията.

„При употребата му следва замайване, промяна на сетивата, при каране на кола е много опасно, защото не се знае какво количество е вдишано и дали няма да последва загуба на съзнание. Човек става абсолютно неадекватен", заяви пред bTV биохимикът от БАН д-р Юлиян Караджов.

Той добави, че райският газ при дълга употреба изяжда витамин B12 от организма, което може да доведе до парализи, парези, може да последват и тежки увреждания.

„Райски газ допреди няколко години се използваше рядко в медицината или за забавление. А по 10 -20 пъти на ден да се употребява е много рисково", обясни още д-р Караджов.

Красимир Георгиев, който е председател на Асоциацията по квалификация на автомобилистите в България, коментира, че такъв водач е тотален екстремист.

„Когато полицаите спират водачи с 0,6 промила, те разбира се са опасни, но ще го изкараме рецидивист, не казвам, че е нормално, но е по-нормално от вдишване на райски газ, след което да се дрифти. Отделно трябва да се борим срещу опасното поведение на пътя като цяло", каза той пред бТВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от София
"Пирогов": Детето, прегазено от трактор, се подобрява
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко ще си остане просто едно предположение и няколко дни дрънкане на празни приказки...
83
0
 
1
 
! Отговори
Гларус преди 4 седмици
То да е един с мед да го намажеш
82
0
 
1
 
! Отговори
две жени преди 4 седмици
господин бойчев, не откривам коментарите си. пак ли сте на работа под влияние на алкохол и антидепресанти?
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия така и не се научиха, че това е просто упойка. Ама къде да го научат като не стъпвали при зъболекар. Това животно може да се портроши както е с колата и изобщо няма и да забележи, че двата му крака са километър назад. И колкото и да се напъват да го забранят. *** ще отиде до някоя агро аптека и ще запали после 50 кг чувал амониева селитра. Стига за цял стадион народ. Или сега ще изкараме и фермерите наркодилъри?
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"В един момент като ти се изчерпи витамин Б и оставаш парализиран доживот" - Тоя ще умре от недостиг на кислород, преди да се случи това
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук стана клуб по дебати ... От гимназията. Човека трови цялата мафия и се прави на хайдутин ...
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 81 - Аз съм от тея, дето после ви четат показанията, или в лошия случай - на роднините ви и поради липса на доказателства, не мога да направя нищо, освен в случаите, в които ви сте хукнали посред бял ден, да вадите ножове и да размятате ловни пушки! Тогава, колкото и да не искам, трябвя да започна дело срещу вас. За 16 години само един Рамбо спасихме и то защото, Лисичков не уби човек на Очите. Иначе щеше да е с 30 години или "изчезнат".
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Човека надува балон за детето на задната седалка вие го изкарахте наркоман.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 80 А колко от тези мутри доживяват 40 г смехоране. И минимум половината са убити от някакви кльощави наркоманчета. Ама ти си като тези дето някой дрогиран им убива децата на пътя и после си трайкат. Побеляват им косите,затварят се в себе си и след 4-5 г умират я от рак я от друга болест отключила се е от стреса. А убийците им се хилят като получават условни.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 75 Ако си със заешко сърце цял живот ще те мачкат и ще си траеш. На земята може да има 2-3 милиарда по-силни хора от теб. Това не значи да си траеш пред всеки,който те мачка и ти нарушава правата понеже е по-силен от теб. Един ден ще те набият,на другия ще се подготвиш и същите тези ще ги причакаш някъде добре въоръжен и ти ще ги смажеш. Да не мисли,че тях не ги е страх понеже са 100 кила мускули. Нито са безсмъртни нито им се мре
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Охуухихунха ха ха .. Някоя "гуспойця" с мъжки полови органи се засегна ...хахахаххахаха
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Тия *** Майни депутатите не сложиха райския газ в спри сака с забранени от закона наркотични вещества?!" - Защото не е наркотично вещество. Марихуаната е на път да излезе от този сак, а ти искаш "райската газ" да влезе ... Ха ха ха. Ахх че сте покемони.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 72 - Супер до момента в който кифлата е жената на човек на "човека" и не те пребият като животно у вас довечера.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредният лепиллар!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Когато полицаите спират водачи с 0,6 промила, те разбира се са опасни, но ще го изкараме рецидивист, не казвам, че е нормално, но е по-нормално от вдишване на райски газ, след което да се дрифти" Всичко, коетонказа тоя експертИн, ме вбесява, защото енизопаченони цели, да създаде поредната "морална паника", че данизмести фокуса. Че се напълни с "гей, би и транс деца" по гимназиите не е нишо, за което може да се говори, обаче.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Онзи ден една щеше да ме отнесе на пешеходната. Настигнах я в задръстването и остана без огледало. Пък и почна нещо да ме заплашва. Едвам се спрях да не и изкъртя и зъбите. Явно трябва всеки да ошамари по един такъв неадекватник и да видим как ще почнат да спазват правилата. Сигурен съм,че сега тази кифла ще минава многоо внимателно по пешеходните.
68
2
 
10
 
! Отговори
Балонеса преди 4 седмици
Едно време кво хубаво беше като нямаше камери и глупости.Правиш квото правиш и само ти си знаеш.Сега и да пръдHesh целия свят ще разбере
67
4
 
3
 
! Отговори
Хмммм преди 4 седмици
Струва ми се по-безопасен от онези жи вотни, които си гледат телефоните и шофират. И не се срещат само в града. Шофират със 140 по магистралите. Така че ... говорим за неандерталци, които само хабят кислород и не произвеждат нищо полезно.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има ли стари Каледжии тука или само пунтьовци с райски газ??
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оставете ги да дишат балони това са бъдещи инвалиди. В един момент като ти се изчерпи витамин Б и оставаш парализиран доживот