Търсенете на двамата миньори – безрезултатно

Спасителите не губят надежди, че мъжете са живи
20 юли 2013 10:15,
9
Търсенете на двамата миньори – безрезултатно
В рудника има непрекъснато спасителните екипи, които се сменят. Снимка: БТА

Търсенето на двамата затрупани миньори в рудник "Ораново" продължава без резултат до момента, обяви шефът на полицията в Благоевград комисар Георги Костов.

Още по темата

Той посочи, че в рудника има непрекъснато спасителните екипи, които се сменят.

"Има създадена организация от кризисния щаб", каза още Костов.

Вчера бяха доставени още три помпи за извличане на водата и калта от свлачището в мината, което се разчиства, и където повече от четири денонощия спасителни екипи продължават издирването на Николай Михайлов и Иван Лазаров.

Спасителите се надяват, че двамата търсени миньори са намерили ниша край затрупаната от свлачището минна галерия и са живи.

В мината са областният управител на Благоевград Муса Палев, началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Пармаков, директорът на Областната инспекция по труда Петър Попадиин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
uzunski преди 10 години
Ако Господ е с тях и Дявола нищо не може да им направи !
7
6
 
30
 
! Отговори
хъх! преди 10 години
Няма такъв абсурд....копат от 1 седмица с голи ръце и...нищо....ако мъжете са още живи, това ще единствено тяхна заслуга и на дядо Господ. Спасителните акции в България са бетер *** работа...точно в това отношение американците ни водят с много и никога няма да ги стигнем...
6
2
 
25
 
! Отговори
Оногондур преди 10 години
Моля се за животът на двамата миньори,дано да ги спасят живи и здрави.п.п.Ама и хубави чисти каски си имат спасители,като да са чисто нови,никога не слагани преди......
5
2
 
37
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Вчера гледах интервю с две вдовици на загинали миньори от същия рудник. Било им обещано обезщетение от 100 000 лева, досега получили около половината, а другата половина щяли да получат "като му дойде времето, щото сега било криза" - и така от няколко години. За повечето от българските "бизнесмени" човешкият труд и по-важно живот не е от значение - важното е бачкаторите да работят, а той да трупа богатство. Безопасността не е от толкова голямо значение. Жалко, дано този отгоре гледа!
4
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И всичкия риск и труд за 600 лв...скапана държава!
3
4
 
46
 
! Отговори
Севдо продължение преди 10 години
затрупаната машина се погребва. Не съм запознат подробно как стоят нещата с тази ситуация но дотук спасителната операция ми прилича на операция на затрупана некачествена машина ... ако стане нещо стане .. с кофи и кирки, взривове ... Дано да са оцелели хората. Влизал съм в подземен рудник-гробница на 550 м дълбочина. Миньорите ни казваха, че всеки път като отиват на работа се разделяли с близките си като за последно :(.
2
4
 
35
 
! Отговори
Севдо преди 10 години
Завършил съм Минно-геоложкия у-тет отдавна. Не работя по специалността си, но ясно си спомням че учехме, че човешкия живот е безценен,т.е. всичките икономии които пресмятахме, оптимизации се забравят и се хвърлят всички усилия, машини и средства за спасяването на човешки живот. Дори мината да се затрупа и повече да не съществува. Не така стоят нещата със затрупана механизация. Прави се анализ дали си заслужава да се спасява и ако средствата по изваждането са повече от стойността на машината ...
1
5
 
38
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Ковачки да копа с голи ръце!!И макари вече да няма как, да са оживели,да копа докато не ги изрови ТОЙ!!!Само бесилка за такива!!!