35 къщи са изгорели в село Воден, пожарът е локализиран

Няма данни за пострадали хора
18 юли 2024 07:42, Елка Василева
112
35 къщи са изгорели в село Воден, пожарът е локализиран
Снимка: БНТ

Пожарът край село Воден е локализиран, съобщи пред БНТ областният управител на Ямбол Николай Костадинов. 35 са изгорелите къщи.

Още по темата
Няма данни за пострадали хора. На терен работят пожарникари, горски служители, служители на жандармерия.

Част от хората, които се евакуираха, включително възрастните, са се върнали по домовете си, други са отишли при близки и роднини, а трети са били настанени в читалището в Малко Шарково, поясни Костадинов.

Той обясни и защо хората не са били предупредени за приближаващото бедствие: "Нямаше обхват на мобилните оператори и нямаше как да пуснем системата за ранно оповестяване, но въпреки това служители на МВР и пожарната оповестиха със сирените на автомобилите си".

Газовият хъб в района не е застрашен от пожара и няма основания за безпокойство, каза още Николай Костадинов.

Цяла нощ жандармерия охранява село Воден. Пожарът в района още гори, но тази нощ в населеното място е възстановено електричеството.

Част от жителите му го напуснаха вчера след преживения ужас. Пламъците стигнаха къщите, а хората се лутаха без помощта на институциите. Обстановката тази сутрин е спокойна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Абе Ми виж в тубата как в други държави се ползва бронирана техника срещу пожари! Аман от укропитешки п0длдги!
42
1
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Сега комисии, това-онова. Дебелаците дори не коментират. Потриват кунки и ще строят.
41
5
 
5
 
! Отговори
? преди 1 месец
До Анонимен Добре де, кажете точно каква работа ще свърши един БТР?
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 53 Че кога в последните 30 г е имало толкова много пожари едновременно на толкова места, и с такъв интензитет? А да, и тогава все още имахме доста хеликоптери. И да, сега БТР-те щяха да свършат добра работа!
39
4
 
6
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
До Анонимен 54 Важното е да се вдига патаклама. Никой не казва, как може да се ползува БТР за гасене на пожар. Той може само да превози малка група хора, но при тези температури, като ги друса половин час по черен път, ще трябва да им се оказва медицинска помощ! БТР- няма климатик и вътре ще е, като във фурна.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aйде да ви видя, тия дето имате къщи и апартаменти и ви стоят празни, дали ще се самосезирате да настаните хората безплатно, да имат покрив над главата си. Или само се оправдавате с тия в парламента, а вие сте същите калпазани!
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
предлагам да преместим НС в село Воден, в някоя изгоряла къща, нека видят т ъртеите как живеят хората, които им осигуряват луксозния начин на живот
36
1
 
15
 
! Отговори
гиги преди 1 месец
Защо трябваше да се стига до там да идват от Турция да гасят след като толкова много и пожарникари,и военни ,и полиция,и жандармерия получават заплати,защо? А на турците благодаря!
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а за БТР-ите.... 30 години не са ползвани за нищо, след почти половин век, след като ги дадохме в помощ на Украйна, изведнъж се оказах необходими, питам аз 30 години пожари, наводнения, земетресения не е ли имало и защо не са използвани, а сега точат сопoли за тях
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата да им помогне! По 500,000 лв на изгоряла къща. 35 къщи по 500,000 = 17,5 милиона. На Шиши джобните са това!
33
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Анонимен48 Много общо казано. Запознат сте, давайте поименно!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иначе искат хората да се върнат по селата.... няма вода, тока е непостоянен, няма работа, няма лекар, няма пожарна... как да се върнат бе, да не са диви животни
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В МВР на хранилка са над 80 000 служители и огромни привилегии и заплати а за нищо не стават ,по цял ден си бъркат в *** и само далавери правят.Изкарайте туртейте да гасят пожарите....
30
6
 
6
 
! Отговори
Един въпрос преди 1 месец
До До 28 Защо: И какво ще свършат тези БТР-и най-много и те да пламнат и да се наложи и тях да гасят, това не е верижна техника, няма гребло за да прави просеки, в един пожар точно БТР не ти трябва, това е бронирана техника за превоз на войници.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хората останаха без къщи , той вика "няма пострадали".. Абе това малко ли е бе? Те са пострадали предостатъчно, изгоря им това , което са градили няколко поколения. Сега държавата ще им даде по 320 лв. / и то не на всички/ и ще им каже "оправяйте се". Така стават нещата у нас. Ако не бяха дошли машини от Турция сигурно щеше да изгори всичко
28
2
 
11
 
! Отговори
Реално сега преди 1 месец
Българина работи половин година само за държавата, да плати данъците и накрая се оказва че държава няма, няма пожарна, нищо, чак като се чуе през медиите, че селото изгоряло почва да се симулира активност. През това време единия крие кюлчета и се прави на "заплашен" , другият също "заплашен" до степен че уби човек на магистралата се занимава да продава канадски "козунаци" по 60 лв. Прокуратура няма, полицията носи стълби *** престъпниците, а армията е от жени с работно време до 4-5 следобяд.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Троол грантов ти не си държавата, а нпо подставен, не плащаш и данъци и не можеш да говориш от името на държавата.
26
1
 
4
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Да събираме капачки?
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европа не е на въглища троол грантов. Схемаджията си ти, спонсорите ти ги търси Интерпол, а дпс е в алде, крайните либерали към които принадлежиш и ти.
24
3
 
7
 
! Отговори
До 28 Защо преди 1 месец
Техника имаме но тя е "ненужна" и я подаряваме напред назад .....както сега 100-те БТР-а подарък за Украйна защото са НЕНУЖНИ ....а сега са НУЖНИ високопроходими машини ......НУЖНИ бяха на държавата и скъпи бмв-та патрулки за да печели държавата от актове ...да инвестира в пожарни машини файда нямат ...те актове не пишат !