Китайците пак са напред - пуснаха iPhone 5

Смартфонът вероятно ще бъде представен от Apple до октомври
Обновена: 13 юли 2012 15:03 | 13 юли 2012 11:07, Бойчо Попов
143
Китайците пак са напред - пуснаха iPhone 5
Снимка: Ройтерс

Новото поколение смартфон на Apple – iPhone 5, може още да не е представено, но продажбите му в Китай вече са стартирали.

В най-голямата онлайн платформа за търговия в страната – Taobao, вече се приемат предварителни заявки, като към офертите са представени визии и предполагаеми технически спецификации, пише Ройтерс.

Очакваният с огромен интерес iPhone 5 вероятно ще бъде представен от Apple между август и октомври тази година. От самата компания няма никаква информация по въпроса, а предполагаемите срокове са само догадки и спекулации.

Един от продавачите е посочил списък със 17 възможни нови функции на iPhone 5, като е дал процентна вероятност за наличието на всяка от тях при излизането на продукта. Възможността за работа с биометрични данни например е определена на 20%. 

Според слуховете iPhone 5 ще има по-голям екран в сравнение с предишните модели. От Apple обаче не са споделили никакви данни за новия продукт, не е била коментирана цена, не са посочени и функционалностите и техническите характеристики.

Находчиви продавачи в Taobao, която е част от Alibaba Group, приемат поръчки за новия iPhone. Някои от тях изискват депозит от 1 000 юана (около 160 долара) при поръчката. Един от продавачите, обозначил себе си с името Dahai99888, дори иска пълно плащане, като посочената цена е 6 999 юана (1100 долара).

От Ройтерс са се свързали с някои от продавачите в Taobao, като те са споделили, че планират да купят iPhone 5 от Хонконг или САЩ, след което да го внесат в Китай. В много случаи продуктите на Apple излизат за продажба първо в Хонконг, а след това в континентален Китай.

На този етап обаче, макар да взимат депозит, продавачите не се ангажират с точен период за доставка.

"Търсенето е голямо. Вчера някой си поръча два телефона. Общо имаме над 20 поръчки", е заявил продавач с потребителско име Xiaoyu.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето ценни неща са чупливи и човек трябва да ги пази. Ако притежавах Самсунг телефон вероятно нямаше да се изказвам по форумите, щото като ме разберат каква ширпотреба съм си взел, а изказвам далновидни мнения, ще ме спукат от подигравки.
92
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обърнете внимание на коментари 106 и 107. В 106 не се споменава никаква марка. Но от коментара 107 става ясно че Епъл привържениците са напълно наясно с чупливостта на продуктите си. Великденски яйца! Никой който притежава Самсунг няма да приеме че коментар 106 се отнася за него! И с пълно право ...
91
7
 
4
 
! Отговори
До 111 преди 11 години
Ти си овца! Независимо дали го осъзнаваш!
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че все пак има снизходителни разработчици, та да ви портнат някое от приложенията, излизащи за iOS, че иначе сте живи изгорели, милите. Вие сте ползватели на второразряден и нискокачествен продукт и като софтуер, и като хардуер и е добре да го знаете, затова съм толкова настоятелен. На тъпака е хубаво да му се напомня често колко е зле, иначе се получават изкриввявания като тези по-долу - илюзия за интелект и доминация.
89
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешен си ти, жалък неудачнико. Злобните ми коментари са провокирани от ***, които се опитват да изкарат епълските продукти чалгарски стоки с ниско качество. Подобни критики щяха да са валидни, ако идваха от хора които разбираха от качествена техника, а не от ползватели на корейски ***. Ние потребителите на Епъл сме обединени, защото марката ни сполотява, това НИКОй друг производител не може да го постигне. Айде скрий се и не се показвай от мишата си дупка, Андроид луузър такъв!!!
88
7
 
6
 
! Отговори
do 103 преди 11 години
Смешните ти "разсъждения" те правят зомби. Злобните ти коментари те правят зомби. Ограничените ти "постове" те правят зомби. Да си забелязал ползвателите на която и да е друга марка да говорят така за нея ? Не говоря само за смартфони или компютри. Изтървал си бил телефона 3 пъти, къде върху главата си ли ?Напекло те е слънцето май. Скапан тийн. Зомби си, а това че не го осъзнаваш не го прави по-малко истина.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо е тази война? Прилича ми на битка на безмозъчни футболни фенове! Няма съмнение че и двете фирми си имат отлични постижения. Няма смисъл да се обиждаме!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бъркай чупливостта с некачественост! По-долу писах, че 3 пъти съм си изтървал телефона и нищо му нямаше, а и недейте изкарва Самсунгите си нечупливи, дори вие не сте толкова ***, че да извъртате така нещата;)
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много просто, телефонът е СГЛОБЕН в Китай, а не произведен, с изключение на някои от компонентите. Стъклото му например, заедно със стоманената рамка, се произвеждат в Кентъки.
84
1
 
3
 
! Отговори
Антонимен преди 11 години
А ти ми обясни как един телефон с евтини части произведен от евтин производител в китай може да бъде качествен.
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mickey, я ми обясни кое ме прави зомби? Това, че ползвам едни от най-висококачествените продукти, или това че ме отвращават китайските имитации???
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти имаш ли представа колко *** си, android lowlife?
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
99,ти имаш ли представа колко смешен изглеждаш отстрани ?
80
4
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
@99Както винаги зомбитата пропускате смисъла !Не си зле(откачен) защото си с Айфон. А си зле защото си зомби!!!!И цял Свят ви е разбрал и си прави т..ак с вас, а по-хитрите ви цицат като за световното:-) :-) :-) Горната статия е един от примерите само,Както *** Кук ви нарече УНИКАЛНА ПОРОДА
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мнеее, не е самодоволство, аз от живота си съм предоволен, но е адски неприятно да слушаш как очевидно тъпоглави хора казват на черното бяло. Мисля, че съм длъжен да ви обясня внимателно, и индивидуално на всеки един от вас, че Епъл са марка от клас в пъти по-голям от производителя на климатици и перални Самсунг. Не може да размахваш подобен телефон и да ми обясняваш аз колко съм зле, че съм бил с iPhone. Просто не става, пък и не изглежда добре отстрани подобно девиантно поведение ;)
78
3
 
4
 
! Отговори
аз до 94 преди 11 години
може да е защото си сляп ?!?
77
3
 
5
 
! Отговори
do 94 преди 11 години
прекаляваш вече, то бива самодоволство ама твоето е направо празноглавие
76
5
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 11 години
баце...тва е щото американците са ***;)
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм видял човек с Андроид, който дори физически да изглежда нормално. Странно защо ли???
74
4
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 11 години
А най-смешното е, че става въпрос точно за Iphone зомбита-***, които са си купили "новия" Iphone.

Спонсорирани публикации