Повдигнаха обвинения на Румен Гайтански и Стоян Мавродиев

Един от „Роудуей кънстракшън“ е задържан
Обновена: 15 авг 2024 14:23 | 15 авг 2024 14:03, Александър Попов
109

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повдигнати са обвинения на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и на бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, след като в сряда прокурори и антикорупционна комисия проведоха акция. Тя бе във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР. Един от представителите на „Роудуей кънстракшън“, усвоил кредита - Иван Георгиев, е задържан.

Днес от прокуратурата представиха допълнителна информация относно разследването.

Още по темата
Наблюдаващият прокурор от днес е съгласувал постановления за привличане на обвиняеми по отношение на три лица за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо тежък случай, съобщи заместник-градският прокурор Деян Захариев.

Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество.

Захариев уточни, че продължават да се събират доказателства и да се прецени дали има съпричастност на други длъжностни лица от Българска банка за развитие.

Не е изключено с напредване на разследването да се съберат доказателства и да се направи преценка за повдигане на други обвинения, а именно за пране на пари, каза зам.-градският прокурор.

"Обвиняеми лица към настоящи момент са бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, г-н Румен Гайтански и единият представител на „Роудуей кънстракшън“, който е бил представил на дружеството усвоило кредита. Гайтански и Иван Георгиев са привлечени като обвиняеми в качеството на съучастници – единия помагач, другия подбудител. Мавродиев е обвинен като извършител на длъжностно присвояване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Темида
Доживотен затвор за убийците на семейство край Негован
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обвиненията ще отпаднат. Не съм чул до сега някой да е осъден щото бил взел кредит. Всичко е игра с публиката.
99
0
 
0
 
! Отговори
,,ПУСНАЛИ,, преди 3 седмици
СА ГИ ДА СЕ РАЗХОДЯТ,КАКВО ТОЛКОВА
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пускат ги да избягат, за да не пречат на разследването.
97
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 3 седмици
Както намеси Господ, Баце да не забравя, че и него няма да забрави:)))), в тия кредити и той има дял!!
96
2
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 седмици
Ние живеем в някаква абсурна държава! Преди им казват абе тия крадът и то крадът много? Никаква реакция.Сега Шиши е отсвирен и си задекства лостовете и казва абе тия са крали много! Сега всички в един глас " Верно бе тия са крали много ". Всеки народ си заслужва управниците ! Явно тия 1350 г от създаването на България от които 700 г роби!
95
0
 
9
 
! Отговори
Ннн преди 3 седмици
Нали ББР беше създадена за финансиране на малкия и средния бизнес? Заем от 150млн. без опезпечение как е даден? Искат да ни убедят че само Мавродиев е знаел за този заем ли? ББР е държавна банка и министъра на финансите пряко я контролира. Кой беше министър тогава?
94
0
 
9
 
! Отговори
????????????? преди 3 седмици
Министъра на Икономиката е в Борда на ББР а за този заем се е гласувало с ЕДИНОДУШИЕ. Мавродиев е ПИОНКА на Бойко. Вече е предупреден и избягал. Няма как Държавната банка да е заплетена в КОРУПЦИЯ и ГЛАВАТА да не знае а назначения от него и Горанов директор да е виновен. Та дори Министъра е гласувал ЗА този заем.
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За хората са интересни колите и трудно правят връзка с къде са парите.Тия двамата са се застраховали имат си и имоти в чужбина. За лупаците е големия мрънкането без смисъл и "българи юнаци" и "мафия ,мафия"Па даже тези които протестират в тяхна полза ги и мразят.Да обичаш Славито и да пълниш зала 1 на Азис е тежка диагноза.В 21 век такива народи не оцеляват.
92
0
 
8
 
! Отговори
тъуи преди 3 седмици
МНОГО ПЪТИ СЪМ СЕ ЧУДИЛ ЗАЩО СЪДИИТЕ СА СНИЗХОДИТЕЛНИ КЪМ ОТЯВЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ?АМИ В ТЯХ ТЕ ВИЖДАТ СЕБЕ СИ! ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не са повдигнали тия некадърници. Размахват за пореден път бухалката във въздуха и правят отново долнопробен театър!
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Споко, те си харчат 150 млн лева в чужбина.
89
0
 
5
 
! Отговори
Хайде сега преди 3 седмици
Винаги щом се размърдат пластовете около избори и партии, един-двама бизнесмени отлитат (ама, никога на юг)от България, плащат си с откраднатото защита и няколко години по- късно започват да дават онлайн интервюта, за да ни обяснят, че са жертви.Въпросите обаче си остават същите:- Кой протака заповедта за арест, за да има време да излетят с частен самолет?- Колко частни самолета има в България на стоянка последните 7 дни,включително регистрираните извън България?- Колко са заявили полет?:-)
88
0
 
9
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 3 седмици
ИМИТАЦИЯ НА РАБОТА,НИЩО ПОВЕЧЕ ! НО ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ,ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !
87
2
 
10
 
! Отговори
Away преди 3 седмици
Чета ги тези новини от разстояние и се чудя, този модел на поведение за който копнеят 2/3 от българите - пари, власт, имоти, влияние заслужава ли си? Рано или късно някой ще стъпи на криво и всичко отива по дяволите. И после какво? Както е казал поета- Тишина и в тишината мрак. Е това живот ли е? Да си на тръни от сутрин до вечер. Не мерси. Карам си камиона по Америка надлъж и на шир и вечер като си легна спя, не треперя. Края на седмицата съм с жената, моята не съседката и съм щастлив
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До шушу мушу (84)Селски за 1 милион яхта не можеш да купиш и в Замбия. За 1 милион може да си купиш лодка с извънбордов двигател но не и яхта!!! А кой къде бил и къде заминал ти си последният да знаеш..,
85
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комедия за булгарошистанци. По-глупави сте и от турците. Хахаво племе. Кажи му българин и не го обиждай повече!!!
84
1
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 седмици
Доган лека по лека и ще клекне на Пигито. Седнал е върху него с тези 200 кг туловище.
83
0
 
16
 
! Отговори
шушу мушу преди 3 седмици
Молдовски капитан ще откара яхтата на Румен Гайтански-Вълка към Дубай. Докато Румен Гайтански успя да се замине за Дубай минавайки на път през Гръцкото си имение , яхтата за 1 милион остана в Бургаското пристанище. За яхтата купена с пари от заема от ББР съобщи сайтът бърд бг още през 2021 година. Лично Бойко Борисов е задействал влиянието си за да получи Молдовският капитан бързо виза съобщава бг компас ком
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко удобно са ги изчакали да се изпарят някъде, за да ги потърсят и сигурно? накажат. Иззели някакви трохи. В един отбор играят всичките.
81
1
 
17
 
! Отговори
Прасчо преди 3 седмици
Прасчо знае, че е пътник и е активирал целия държавет апарат, който години наред е под негово подчинение. Само, че много стават враговете - Цветан Василев, Черепа, Вълка, Сокола - и леко полеко започва да изглежда неясно откъде ще дойде куршума. Вардят го 30 човека, но и това няма да помогне. Параноясал е. Вижте го - за съжаление е. Пълна гротеска!