Тихомир Безлов: Не на всеки дават 150 млн. лв. кредит

Скандалът с Вълка може да има нещо общо със спора в ДПС
17 авг 2024 11:22, Нели Христова
43
Тихомир Безлов: Не на всеки дават 150 млн. лв. кредит
Снимка: БГНЕС

Относно колко е виновен Румен Гайтански за заема, мога да кажа, че не на всеки дават 150 млн. лв. кредит. В случая, когато се тегли заем, има обезпечения срещу него. Доста хора от банката са участвали е отпускането на заема и осигуряването на документи с аргументи за кредита. Това заяви пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Вижда се в документацията, че от някакъв период заемът е започнал да не се е обслужва", допълни той.

По думите му делото ще е твърде сложно и съдът няма да го остави с по-различна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според него скандалът с Вълка е свързан с този в двете крила в ДПС - между Пеевски и Доган. А в случая именно крилото на Пеевски удря крилото на Доган.

Според Безлов е възможно прокуратурата в тази особена ситуация да направи усилие да разпита Ахмед Доган, но друг е въпросът дали ще се случи. Почти нищо не знаем освен това, което са ни разказали политици и журналисти относно заема на Румен Гайтански-Вълка от ББР, разкри експертът.

"Всички тези банкови, финансови дела са изключително сложни и има дълги разследвания, дълги разпитвания на свидетели и съдебни дела. Ако се погледна назад нито един банкер няма осъден", коментира Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от Темида
Дъщерята на Нотариуса завела жалба срещу вдовицата му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
16
 
! Отговори
ОБРАХА НАРОДА! преди 1 месец
Ето кои си копуват скъпите коли и са постоянно по заведения молове на море яхти Тези м1рши които ти взимат последните пари дали като държавата ти взима високи данъци и ДДС от всичко дали като работодател който ти дава смешни пари дали като аптека която ти продава скъпи лекарства дали като държавен бюджет от който ци ц ат зърнари мутри и всякаква из мет с бизнеси обслужващи интересите на властта.Няма полиция няма служби.Всичко е тотал щета в България.А вие с някакви ЛГБТ глупости се занимавате!
11
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Една част от тези 150 милиона Вълкът е дал на малките вълчета в банката. Какго в поговорката дай за да вземеш.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА ОСТАНАТ САМО ЧАСТНИТЕ БАНКИ. САМО В ДЪРЖАВНИТЕ СЕ СЛУЧВА ТОЗИ ПОГРОМ!
9
1
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
МОЖЕ ДА ГО ДОКАЖЕ САМО СВИДЕТЕЛЯТ ГАЙТАНСКИ, АКО НЕ ИСКА ДА ЛЕЖИ.
8
1
 
11
 
! Отговори
Правилно! преди 1 месец
Не е луд, който яде баницата, а който му я дава!
7
0
 
14
 
! Отговори
Упс преди 1 месец
НЕ НА ВСЕКИ. НО И НЕ ВСЕКИ РЕШАВА ДА НЕ ГИ ВРЪЩА. ПОВТАРЯ СЕ КЪСНИЯ СОЦ, КЪДЕТО ОБРАХА И ФАЛИРАХА ВСИЧКИ РОДНИ БАНКИ, ПОВЕЧЕТО.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банката предварително на "всички" казва, че не дава първо такива големи ктедити и второ пък необезпечени! Но на някои тайно дава. Както през социализма, всички бяхме равни, но някои по- равни! Всички сме демократи, ама имало и по-демокради!
5
0
 
14
 
! Отговори
АНТИ МАФИЯ преди 1 месец
Законодателство няма България!България е под африканска държава.И закони и тия които ги правят и тия които следят за тяхното спазвани и всичко е Ка п ***!ББР е пирамида!Става дума за цяло ОПГ което източва НАРОДНИ ПАРИ от ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ!!!!Разбирате ли го това Клети български създания?!!!!
4
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
не забравяите и сокола тои бил гарант за етн мир и в същото време раздавали порциите всичко има начало и краи които е жив ще гледа
3
1
 
12
 
! Отговори
Така е Тишо преди 1 месец
И аз исках 150 милиона кредит който да не връщам на от ББР ми отказаха.Викат не на всеки даваме.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е казал народът: "Няма банка която не дава, а клиенти които не знаят да си поискат". Колко от вас поискаха 150 млн от тази банка, за да се оплакват че не са им ги дали?
1
1
 
18
 
! Отговори
Ясно е, преди 1 месец
Че Гайтански си е дал 10% от заема на Мавродиев и още 20% на Борисов.Но няма кой да го докаже.