Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви той
12 авг 2024 21:49, Александър Попов
480
Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Москва трябва да бъде принудена да сключи мир и че войната се връща обратно в Русия след опита ѝ да я пренесе в други страни, предаде Ройтерс.

Освен това Зеленски каза в редовното си вечерно изявление към нацията, че голямото украинско нападение в руската Курска област е въпрос, който засяга сигурността на Украйна и че Киев е завладял райони, откъдето Русия нанася удари.

"Русия трябва да бъде принудена да сключи мир", подчерта украинският лидер.

Зеленски посочи, че от първи юни насам руската армия е атакувала около 2100 пъти украинската Сумска област, която граничи с Курска област.

"Русия донесе войната на другите, а сега тя се връща в дома ѝ. Украйна винаги е искала само мир и ние със сигурност ще го осигурим", заключи украинският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от Водещи мобилна
Путин: Украйна ще получи достоен отговор, ще реализираме целите си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
0
 
! Отговори
Виолета Стоилова преди 11 часа
Анонимен, оди да се праскаш отзад та да излязат ваксърчетата! ПФУ!
394
0
 
0
 
! Отговори
Виолета Стоилова преди 11 часа
Анонимен, оди да товариш ваксърчета на сточна гара! ПФУ!
393
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Война в Украйна щеше да има при всички положения, да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така за лудо, ако Русия не ги беше изпреварила укрите след като ги подготвят и въоражат веднага щяха да нахлуят и да си върнат Крим, който беше анексиран най демократично с референдум.
392
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
391
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
390
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путлериста даде страхотна възможност на Европата да се измъкне, просто казва укрите са същите агресори като Русия и няма да им помагаме повече, махаме всички санкции и спираме всяква помощ, оправяйте се сами както си искате.
389
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя надрусания да псе радва , че Путин е в кремъл а не Нетаняху защото отдавна украина да е в развалини
388
0
 
4
 
! Отговори
Мара преди 3 седмици
Този човек, Зеленски, придобива все по безумен поглед съдейки по снимките и репортажите, говори все повече глупости и предприема самоубийствени за войниците си действия. Трябва му лечение преди да е затрил Украйна.
387
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
***, масов убиец , противна нацистка физиономия!
386
3
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 4 седмици
А Москва ще я видят.Категорично.Ще я видят и влязат на "Червения площад",както немците в 1945г.Като пленници в унилия си"парад",без колани,пагони,без връзки на обувките.Точно като "изпаднали германци".Сега чакаме и украинците.И те ще сбъднат мечтата си.Или по-точно кошмарът си.
385
1
 
6
 
! Отговори
Юлиян до 399 преди 4 седмици
Пак послъгваш.Няма никъде данни за превземането на Льгов.Няма да се отучиш от този си вреден навик.Но донякъде те разбирам.Ако не л-ъ-ж-еш, няма и да има какво да кажеш.Не си написал досега нищо истинско, стойностно.Просто си л-ъ-ж-еш и мажеш така,както си дишаш.
384
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 395,392 преди 4 седмици
А дали е така?Кой ще ни каже?Не и ти.Послъгването ти е станало втора природа и главна професия.
383
1
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 4 седмици
Едва ли.По-скоро е някаква малка диверсионна група,която се опитва да внася хаос и да излъчва фейкове,все едно са превзели населените места,в които влизат за кратко преди да бъдат изгонени.Ще проверим,макар,че е не по-малко важно да си в състояние да излезеш оттам,а не да си останеш завинаги(имам предвид в земята),което очаква "настъпващите" украинци.
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днес се навършват 10 години от бомбите на плажа в град Зухрес , бандеровците убиха тогава три деца и 12 възрастни
381
1
 
9
 
! Отговори
Вдругиден .бг преди 4 седмици
Всички украински нещастници,нахлули на територията на Русия ще бъдат избити или пленени.
380
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Русия ще нападне Украйна, но... Украинците никога не са толкова слаби, колкото изглеждат. Те винаги се връщат за своето. И тогава мъртвите ще завиждат на живите." из "Атаката на ичкерийския вълк" Джохад Дудаев, 1993
379
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този човек наистина е много болен. Пратил е хората на сигурна смърт. Какво е това, бе Зе? На какъв изход се надяваш ти? Даже на запад не получаваш подкрепа за това безумие.
378
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди малко, около 15 ч на 13 август, още една рота руски наборници се предаде на украинците в пълен състав. Казват, че всичко било по план.
377
0
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 4 седмици
Другарят Путин може да е сравнително нисък,но сегашните евроатлантически политици ги гледа от високо!
376
2
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 4 седмици
А виж 386 е точно обратен.Много,но голо-словен.Говори,но не убеждава.Опитва се от"девет дерета вода да носи",но разплисква менците.Въпрос:покажете един евроатлантически ръководител от новия век,който да може поне "да мине близко"покрай Путин и да не предизвика съжаление с отсъствието на харизма и липсата на интелект.