Тръмп пристигна в Милуоки за конгреса на партията си

Той ще бъде официално избран за кандидат за президентските избори
15 юли 2024 07:07, Елка Василева
16
Тръмп пристигна в Милуоки за конгреса на партията си
Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп пристигна в Милуоки за Националния конгрес на Републиканската партия - ден след като стана мишена на опит за убийство на предизборен митинг, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Тръмп пристигна за четиридневния форум, на който се събират хиляди републиканци, за да го изберат официално за свой кандидат за президентските изборите през ноември.

Драматичният развой на събитията на предизборния му митинг в събота, когато той се размина на косъм само с рана на дясното ухо, един зрител беше убит, а още двама ранени, помрачи обичайно празничната атмосфера на конгреса. Нападението срещу Тръмп фокусира вниманието върху безопасността и мерките за сигурност на събитието.

Бившият президент съобщи в пост в социалните мрежи, че първоначално е смятал да отложи пътуването си с два дни заради опита за убийство. "Току-що обаче реших, че не мога да позволя на един "стрелец" или потенциален убиец да наложи промяна в графика или нещо друго", написа той.

Очаква се Тръмп да говори на конгреса късно вечерта в четвъртък.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
14ти преди 1 месец
То бива да си ***, ама ти си шампион в това!
14
11
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Почти убеден съм,че е пристигнал с червената боя по лицето,че да печели овации тоя невротик...евро-тик.Тази нервност у Тръмп напомня много на онази на сънародниците му Хитлер и Сталин. Фашистки крясъци , ръкомахания, сирени, притичващи охранители , засега леки ремонти на концентрационните лагери,в които можем да се окажем скоро. Нали? Да,ама няма да ви се случи тоя път фашист-комунизма ,Тръмписти.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ е демократична държава, няма забрана за продажбите на оръжие. Колкото и да е парадоксално, намират се и хора да стрелят по президентите, което за руската федерация е немислимо. Хората в Америка не са роби.
12
0
 
1
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
На снимката дървен стълб.У нас отпреди голямата промяна ги смениха с железобетонни,сега слагат метални,а там което върши работа дървения стълб си стои.Затова хората имат пари.
11
1
 
1
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 месец
А аз пък отивам до магазина за цигари с колата.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жив и здрав е след опита за "покушение", явно театъра се размина :)))
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Покушението било помрачило обичайно празничната атмосфера на конгреса. Нищо подобно. Точно наобратно. Всички се радват, че планът на сатанистите не сполучи.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пападна ми снимка на Трънп в руски кител със звезда на Герой на РФ на гърдите.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2, това което си написал е абсолютен неоспорим факт. Родната шорущоидна либерастия не може да каже нищо по въпроса.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата прай конгреси тайно - където пияната Цачева пее Цъфнал герб :)))
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конгрес на партията - 4 дена ше пият бира и ше ядат кебапчета като на Бузлуджа :)))
4
10
 
1
 
! Отговори
ТЪПУТИНСКЪ ФЪШКИЯ преди 1 месец
ДАЙ БОЖЕ УБИЕЦА ТРЪНП ДА ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЗА ДА МОЖЕ ТЪПУТИНСКИТЕ ФЪШКИИИИИ ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ КАКТО СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ!
3
12
 
1
 
! Отговори
ТРЪНПОСТАНОВКАТА преди 1 месец
убиеца тръмп ! АБСОЛЮТЕН ИЗ-ВЕРГ Е ТРЪМП И ЗАТОВА ПОДКРЕПЯ ТАКИВА КАТО ТЪПУТИН
2
3
 
14
 
! Отговори
Докато преди 1 месец
Тръмп беше президент на САЩ, и управляваха републиканците , той не направи нито една война извън САЩ, човекът си гледаше вътрешната политика, искаше да спре мигрантите и наркотиците от Мексико...................но това явно не е добро за елитът, който командва САЩ..........след това на власт дойдоха демократите и стария Джо Байдън - Деменцията и започнаха войните по света!!
1
3
 
14
 
! Отговори
za Trump преди 1 месец
Дай Боже Доналд Тръмп да е жив и здрав.............като гледам какво става в САЩ и като знам, че 4 президенти на САЩ са убити досега в историята на страната.............не съм много спокоен за Тръмп, но дано Бог го пази да оцелее...............защото той има много врагове, силни и властни!!!