Харис официално прие номинацията на демократите

Определи номинацията като “възможност да преодолеем цинизма”
Обновена: 23 авг 2024 07:12 | 23 авг 2024 07:00, Инна Ангелова
71
Харис официално прие номинацията на демократите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настоящият вицепрезидент на САЩ Камала Харис официално прие номинацията на Демократическата партия и вече официално е кандидат за предстоящите президентски избори в САЩ, които ще се проведат на 5 ноември. Харис прие номинацията по време на партиен конгрес, провел се в Чикаго, предаде Франк през.

„В името на американците, като тези, с които съм израснала, хора, които работят усърдно, преследват мечтите си и се грижат един за друг, в името на всички онези, чиито истории могат да бъдат написани само в най-великата нация в света, приемам вашата номинация да стана президент на Съединените щати“, каза Харис в реч пред въодушевените присъстващи.

Пред събралите се избиратели Харис каза, че ще начертае „нов път”, за да може Америка да върви напред, обещавайки обещавайки “възможност да преодолеем горчивината, цинизма и разделителните битки от миналото.

"Аз ще бъда президент, който ни обединява около нашите най-висши стремежи“, каза Харис по време на конгреса.

Тя се обяви за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в Газа и заяви, че като президент на САЩ ще подкрепя Украйна, но никога няма да се "сближава“ с диктатори, както направи нейният опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп.

"Сега е моментът да постигнем споразумение за заложниците и за прекратяване на огъня“, заяви вицепрезидентът, говорейки за войната в Газа. По отношение на нахлуването на Русия в Украйна, Харис заяви, че "като президент ще застана твърдо на страната на Украйна и нашите съюзници от НАТО“.

Харис заяви, че тя и президентът Джо Байдън "работят за прекратяване на тази война, така че Израел да бъде сигурен, заложниците да бъдат освободени, страданията в Газа да приключат и палестинският народ да може да осъществи правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение“.

Подкрепата на САЩ за съюзника им Израел в конфликта срещу Хамас в Газа се превърна в един от най-разделящите въпроси в Демократическата партия и на моменти заплашваше да засенчи опита на партията да се обедини срещу Тръмп.

Харис заяви, че Хамас е причинила "неописуемо“ насилие при изненадващата си атака срещу Израел на 7 октомври, предизвикала израелската офанзива. В същото време тя заяви, че разрушенията в Газа са "сърцераздирателни“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До До До До Анонимен - Първото ти изречение, трябва да звършва с удивителен знак, неддраги ми "знаещ"!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Христо Христов - Ти си гласувал за тях, не аз.
11
0
 
2
 
! Отговори
13 преди 3 седмици
Видиш ли - Вицето намира Доритос, хили се, мята го на Харис, а тя "Оооо Доритоооооос" и се смеят и това в някакъв тесен супер маркет. Демек "Здравейте драги човеци. Ние човек като вас". Да се правим, че сме от "средната класа". 60 годишна жена и 60 годишен мъж, си играят с храна, която не са яли от години, все едно са на по 6 годинки.
10
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Какво ревете, про'с'таци неграмотни? Нали гласувате да слугувате на САЩ? Е, САЩ си я избират. ЩЕ слугувате, защото това е ВАШИЯТ избор.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 11 - Как бе! Тя беше момичето от индийски произход! Само дето се оказа, че нито привлича индийски вот, нито завлачва бели да гласуват от "вина", а черни и латиноси, просто не им пука. За азиатци, да не говорим (да, да, Индия е от Азия, да ...).И какво? Изведнъж смени на "черна". И започнаха едни смехотворни кампании, където нащата си променя акцента, според това, с кого работи. "Аз камала, аз ходи на черен салон за прически". А ония ден, с "вицето" си, се снимаха с "Доритос" ...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До До Анонимен 5 - Не знам кои сте "вие", но повечето нямаме нито желанието, нито намерението, да се закриваме или затриваме, противно на това, което се твърди от медии и "статистически проучвания".
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма да спечели, не омешана като Обама, плюс това изглежда много неестествена, няма чар :))
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакай да видим и Боби Кенеди, че с ечу слух, че ще прекъсва капанията, ще подкрепя Тръмп, а даже можело и да се присъедини към него. В зависимост от щата, има от 3 до 6-7% подкрепа, като повечето го подкрепящи, биха подкрепили Тръмп, ако трябва да избират между Харис и Оранджавия лош човек.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 5 - Което занчи още война. Още криза. И ще повлияе и на нас.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Ядрен вампир Z - Докато продължава сегашната линия, така ще е - всеки път ще са по-смешни и безлични. Видяхм - Байдън уж подкрепян, уж силен - 2 дена след дебата вече само синът му не се беше отказал от него. Направо го изритаха. И какво става? Странта се управлява партийно (или по-скоро над-партийно), а човекът назначен за работата, просто седи, усмихва се и разписва, каквото му се каже. И това от нацията, която се самопровъзгласи за най-велика?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фрази на селска даскалка, която е изтървала сюжета, знае и чувства, че е изостанала и освен да проповядва морал и мекота, ама във възможно най-детниския вариант, не й остава друго. Осъдила хиляди за притежание на марихуана, а като я питаха дали е пушила, само се подхилкваше, като 14 годишна пикла, която "има тайна" и няма да ти каже, ама ще ти покаже, че да видиш, каква е яка и над нещата... Позор! САЩ искал жена президент - нека е достойна. Както има мъже и мeкepeта, така е и с жените.
2
2
 
5
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 седмици
Не вярвах че ще видя по слаб президент от бай Байдън ама никога не казвай никога
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво ни интересува това нас нормалните хора???