Харис официално прие номинацията на демократите

Определи номинацията като “възможност да преодолеем цинизма”
Обновена: 23 авг 2024 07:12 | 23 авг 2024 07:00, Инна Ангелова
71
Харис официално прие номинацията на демократите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настоящият вицепрезидент на САЩ Камала Харис официално прие номинацията на Демократическата партия и вече официално е кандидат за предстоящите президентски избори в САЩ, които ще се проведат на 5 ноември. Харис прие номинацията по време на партиен конгрес, провел се в Чикаго, предаде Франк през.

„В името на американците, като тези, с които съм израснала, хора, които работят усърдно, преследват мечтите си и се грижат един за друг, в името на всички онези, чиито истории могат да бъдат написани само в най-великата нация в света, приемам вашата номинация да стана президент на Съединените щати“, каза Харис в реч пред въодушевените присъстващи.

Пред събралите се избиратели Харис каза, че ще начертае „нов път”, за да може Америка да върви напред, обещавайки обещавайки “възможност да преодолеем горчивината, цинизма и разделителните битки от миналото.

"Аз ще бъда президент, който ни обединява около нашите най-висши стремежи“, каза Харис по време на конгреса.

Тя се обяви за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в Газа и заяви, че като президент на САЩ ще подкрепя Украйна, но никога няма да се "сближава“ с диктатори, както направи нейният опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп.

"Сега е моментът да постигнем споразумение за заложниците и за прекратяване на огъня“, заяви вицепрезидентът, говорейки за войната в Газа. По отношение на нахлуването на Русия в Украйна, Харис заяви, че "като президент ще застана твърдо на страната на Украйна и нашите съюзници от НАТО“.

Харис заяви, че тя и президентът Джо Байдън "работят за прекратяване на тази война, така че Израел да бъде сигурен, заложниците да бъдат освободени, страданията в Газа да приключат и палестинският народ да може да осъществи правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение“.

Подкрепата на САЩ за съюзника им Израел в конфликта срещу Хамас в Газа се превърна в един от най-разделящите въпроси в Демократическата партия и на моменти заплашваше да засенчи опита на партията да се обедини срещу Тръмп.

Харис заяви, че Хамас е причинила "неописуемо“ насилие при изненадващата си атака срещу Израел на 7 октомври, предизвикала израелската офанзива. В същото време тя заяви, че разрушенията в Газа са "сърцераздирателни“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В X са пуснали документ, според който Харис не е родена в САЩ и родителите и не са били американски граждани, заради което тя няма право да бъде президент... Става интересно!
32
1
 
5
 
! Отговори
Гойдаааа преди 3 седмици
Рушки ферибот уничтожи украинска ракета нептун в порт Кавказ.
31
3
 
6
 
! Отговори
с две думи преди 3 седмици
истерична бабичка ;)
30
6
 
3
 
! Отговори
До До 42 преди 3 седмици
Откога в учреждението за бавноразвиващи се ви дават достъп до интернет?
29
4
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
Хе-хе, жена-президент на ФАЩ, жена, която не знае черна ли е, кафева ли е, произход - Индия и Ямайка. От коя каста в Индия? От тази на наш'те кубинци във Факултето, Столипиново и Максуда? Е па сигурно от тази каста ще да е. Обаче се води американка. Тази, ако стане президент и посети Турция, само да се изхили налудничаво на султана...и одма е изправена до диванчето, кат' страна Урсулинка. Падението на ФАЩ е пълно. На кукловодите им трябва не просто кукла на конци, а марионетка на марионетките...
28
8
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 седмици
Офф, това е супер важно. Тия дни се притеснявах, че може и да не приеме...
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки ден ли ще се отразяват събития от вътрешната надпревара на САЩ? ОК, информирани сме - има двама кандидата и правят обиколка на щатите. Още малко и на живо ще ги включите.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Камила е с много агресивна и напреднала критическа възраст, такава жена да държи ядрено копче, не е добре за евро-атлантическия свят!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия толкова ли нямат някой читав?
24
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Тя пък за кого се грижи?
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А, стига бе, верно ли? Аз мислих че ще се откаже. Дали е изцвилила радостно оувес? Това трябва да се види, радостно половин часово цвилене, ако има ударни и цигулка в акомпанимент може да обиколи света.
22
1
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 3 седмици
Послушай човека
21
10
 
4
 
! Отговори
До До 23 преди 3 седмици
В момента пия на жена ти сока. Няколко пъти я изпердаших и още иска. Вика - Тоя моя нали е третополов и грам не ме поглежда, даже си хвана черен любовник, *** добре че си ти да ми обръщаш минджакиса по няколко пъти, докато тоя моя пише простотии по интернет.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Демократите: Байдън успя да преодолее горчивината, цинизма и разделителните битки от миналото. Камила: Ще начертая нов път, който ще помогне да преодолеем горчивината, цинизма и разделителните битки от миналото. Усещате ли дeбилизмa им?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рейгън също беше с деменция, обаче имаше силен екип, който му замазваше гафовете, то иначе на моменти Рейгън не знаеше къде се намира :))
18
0
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Имам чувството, че достойните мъже и жени на САЩ, бягат от президентската институция. Предполагам, защото не могат да приемат, че ще са кукли на конци.
17
0
 
2
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Тоя за толкова години, не можаха да си изберат ни един достоен президент. Мъча се да се сетя за някой, ама от Рейгън насам не се сещам за никой. 3 фамилии управляват САЩ последните години. Все едно другаря Радев да сложи президент малко радевче. Не знам дали има де, ама ако няма, може арадевица да сложи.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом каза, че Джо Амнезията е най-великия президент в историята на САЩ, значи нема шанс да спечели изборите не г ъ р ката :))
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** - ако си станал - номер 14 бива ли, да пише така?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 14 - Имам предложение - отиди си в Анадола и не мисли България. И я обиждай на живо, другия път ... мишок жалък! Крие ми се и сипе, ама си мисли, че е голяма работа. За хората се мисли. И то човек! ***!