Киев: Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса

Гутериш осъди ракетните удари по пристанището
23 юли 2022 15:25, Александър Попов
358
Киев:  Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна обвини Кремъл, че ще бъде отговорен за всяка хранителна криза, ако сделката за износ на украинско зърно от Одеса се провали, след като руските ракети удариха черноморското пристанище.

"Руският ракетен удар е плюнката на Владимир Путин в лицето на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, които положиха огромни усилия за постигане на споразумение", каза говорителят на външното министерство Олег Николенко.

Още по темата
"Ако постигнатото споразумение не бъде изпълнено, Русия ще носи пълната отговорност за задълбочаването на световната хранителна криза", добави той.

Антонио Гутериш "недвусмислено" осъди ракетните атаки по-рано през деня срещу пристанището на Одеса, което е от ключово значение за сключената с посредничеството на ООН сделка за износ на зърно между Русия и Украйна.

"Генералният секретар недвусмислено осъжда докладваните удари в украинското пристанище Одеса", каза неговият заместник-говорител Фархан Хак в изявление. Той добави, че "пълното изпълнение на сделката от Руската федерация, Украйна и Турция е наложително."

Руският удар бе осъден и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже знаем че в момента Путин ни чете.
259
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не верваме, ние знаем 100%-но.
258
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитулация, който не е съгласен по гробчетата. Ще *** (mrete) като ***(muhi). Москва не вярва на сълзи -- американците да си пуснат този руски филм. Ха-ха, хи-хи!
257
7
 
8
 
! Отговори
ТРЕБВА ДА СИ ЛУД преди 1 година
..ЗА ДА ВЕРВАШ НА РУСИЯ И ПУТИН !!!!!....
256
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитулация, който не е съгласен по гробчетата. Ще *** като мухи. Москва не вярва на сълзи -- американците да си пуснат този руски филм. Ха-ха, хи-хи!
255
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски също може да свърши в хага, няма никакви проблеми, по 60 украинеца загиват всеки божи ден без никакъв смисъл, сигурно ги дрогират да стоят като бостански плашила.
254
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В хага няма нищо, или може би нещо подобно на нацистки концлагер? На този трибунал вече никой не вярва, нито пък ще има някакви правомощия. Да не вземат руснаците да вкарат там бай дън? Защото има защо, заедно със синчето наркоман.
253
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
П утине, ще те прегърбя с големия пищов
252
9
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Днес плюе срещу Ердоган и Гутериш,утре ще плюе срещу стената на килията в Хага.
251
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите са като сатанинска секта -- пред света едно лице маска, а отдолу чудовище и не може да се скрие напълно истинската същност, тук таме се вижда по ъгълчетата грозната истина отдолу. Сега са в паника, идва краят.
250
9
 
9
 
! Отговори
чичо Кърле преди 1 година
САМО БОЙ ПО УКРОПИТЕ. КЪДЕТО И ДА СА. ПО ЗЕМЯ, ПО ВОДА, ПО ВЪЗДУХ, БОЙ, БОЙ, БОЙ. ТАЯ ГН* УС" 'ЛИВА С* Г" АН ТРЯБВА ДА БЪДЕ У Н И Щ О Ж Е Н А.
249
12
 
9
 
! Отговори
Донки Хот преди 1 година
До 274:Какво виждат специалистите бе, хитър. Виждат един бункерен плъх, който се е покрил така, че и сянка не хвърля.Виждат и умрялата му армия, която с уникално бойно превъзходство/не на личния състав де/, не може 5 месеца да превземе 3 окръга, като 2 окръга бяха потенциално техни преди войната. И предните пъти казах, ползвайте си мозъка/главния, не гръбначния....
248
2
 
3
 
! Отговори
Лапат му Уя преди 1 година
Да им се изпразни на лицата
247
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде можете да махате статията вече. Турския министър на отбраната излезна с официално изявление, че Русия няма нищо общо с удара по Одеса. И в допълнение Турците започват разследване.
246
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некомунист престъпник. Горд в заблудите си.
245
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвам се ,че всеки ден комунистите показват какви са всъщност. Истинското им лице. Това да седи, като урок за всеки който си мисли че комунисти могат да оправят живота му. Могат да с тоягата :)))
244
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, украйна призовала Путин да бъде изправен час по-скоро пред съда. Какъв съд? Вие още не сте победили Путин, а и нямате шансове. А когато той ви победи, победителите не ги съдят. Песента на шведската група абба -- the winner takes it all -- победителят взима всичко -- е хит и текстът е верен.
243
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ее вчера ер доган унизил путин с минута мотане, днес путин му се изплюл в лицето
242
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво са подписали вчера? Аз не знам нищо, не слушам българско радио и не гледам българска телевизия, защото там няма качествени журналисти и съответно всичко е само лъжи. В България има само неколцина анализатори, които говорят правилните неща, сигурно са по-малко от 5. Случайно попадам на техни записи в ютюб. Ако някой ви е излъгал търсете вината в себе си.
241
13
 
14
 
! Отговори
do 266 преди 1 година
Ахам, точно защото единственият начин да се спре Русия е ядрена война е по-добре да ги оставят Украйна да капитулира. Все пак Украйна си беше част от СССР и светът пак си съществуваше. Дали ще е под Русия или не. Не би трябвало да е толкова фатално за света. Не знам защо толкова са се впрегнали да я защитават на всяка цена. Дори и с цената на потенциална ядрена война. Безумие.