Русия: Въпрос на време е Донбас да си върне територията

Оръжията на Запада нямало да помогнат
30 юли 2022 08:49, Александър Попов
62
Русия: Въпрос на време е Донбас да си върне територията
Снимка: GettyImages

Заместник-постоянният представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Москва няма да се откаже от територията, която се стреми да освободи в Източна Украйна, и че оръжията с далечен обсег на действие, доставени от западните страни на Украйна, само ще увеличат "провокациите". На заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Украйна, което се проведе в централата на ООН в Ню Йорк, Дмитрий Полянски заяви, че "украинските военновъздушни сили са атакували граждански обекти в страната му, а след това са направили провокация, като са се опитали да представят това като дело на руски войски".

"Руските въоръжени сили напълно освободиха територията на Луганската народна република. Народът на Донбас ще си върне контрола върху цялата територия на региона. Кога ще се случи, е само въпрос на време".

"Произведените в САЩ ракети HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и MLRS (Multiple Launch Rocket System) удариха по-рано днес център за задържане край Еленовка в Донбас, убивайки над 50 украински военнопрестъпници, но тази тактика на сплашване само ще насърчи украинските войници да се предадат", заяви руският посланик.

Още по темата
"Сега, когато украинският режим започна да получава най-съвременни ракетни установки, които използва под ръководството и наблюдението на западни инструктори, се приближаваме към момента, в който западните държави са пряко въвлечени в конфликта", каза Полянски и добави, че те ще продължат да нанасят удари по оръжия, доставени на Киев, и по наемници, останали на украинска територия, като "легитимни военни цели".

Относно споразумението за зърнения коридор, постигнато в Истанбул и последвалото нападение срещу Одеса Полянски заяви: "На 26 юли Съвместният координационен център, съставен от представители на Украйна, Русия, Турция и ООН, започна работа за улесняване на безопасното транспортиране на зърно през украинските пристанища. Надяваме се, че споразуменията от Истанбул ще бъдат напълно приложени възможно най-скоро. В същото време разполагането на военни стоки и съоръжения в пристанището на Одеса едва ли може да допринесе за успешното изпълнение на споразумението за зърното. Ще продължим да унищожаваме такива товари и съоръжения, както направихме, когато унищожихме украински военен кораб и склад за противокорабни ракети Harpoon, доставени от САЩ. Нищо в подписаното от нас споразумение не ни пречи да постигнем целта си за разоръжаване на Украйна".

Руският посланик обвини западните държави в "лицемерие" и "създаване на регионален център за незаконен трафик на оръжие в самия център на Европа" и заяви, че оръжейната помощ за Украйна "не може да попречи на Русия да постигне целите си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 29"В момента вече някои са сдали багажа, защото украинците ги товарят много с чести стрелби надалеч. Становището за причината е официално на Бундесвера." - аз от десетина години ВИНАГИ съм казвал, че немските оръжия са б'окл'ук, както и всичката им техника от последното десетилетие.
31
9
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Следя сводките от фронта. Всеки ден руснаците освобождават нови села. Но Бахмут, Славянск и Краматорск са ги превърнали в крепости украинците. Първият не е толкова голям и хората на Кадиров за седмица две ще се справят вътре. Но другите два града предполагам ще ги чака обсада.
30
23
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Вчера излязоха данните за истинския ефект на санкциите над Русия и как икономиката и отива бавно към тотален колапс . Обратно на пропагандата разбира се. Още колко *** ще поддържа лъжата за цъфтяща икономиката? И как ще пропагандира когато руснаците нямат пари за храна? И как се води война когато нямаш пари ? Въпроси, въпроси
29
24
 
18
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Въпрос на време е Киевска Рус да освободи Путинландия от Режима
28
15
 
26
 
! Отговори
до 28 гледна точка преди 1 година
Ти си се объркал. Китай мълчаливо подкрепя Русия. Индия също. Пакистан също. Само Китай и Индия - са повече от половината население.Между другото Русия и Китай спокойно могат да се опълчат на целия останал свят.
27
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до края на септември цялата Донбаска област ще бъде прочистена от укро фашисти .После вече идва освобождението на Харков и Одеса ,но това е тема за друг разговор.
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Не знам дали технологиите на 90те в някои отношения не са по-добри за тежки условия като война. Пример- преди месец Германия доставя Гепард на Украйна. В момента вече някои са сдали багажа, защото украинците ги товарят много с чести стрелби надалеч. Становището за причината е официално на Бундесвера. Сега сравни с оръдие от 80те, което дъни яко с много месеци, без да се счупи или се оправя с минимални усилия на място. Че и новата технология струва повече и по-бавно се заменя.
25
20
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До ха-ха-ха-ха-ха. Нещо тотално си се объркал. Ама така е, когато си безвъзвратно увреден съветски мозък. В ООН 143 страни заклеймиха руската агресия и само четири, повтарям ЧЕТИРИ, я подкрепиха - Сирия, Северна Корея, Еритрея и Никарагуа. Та толкоз за подкрепата, а олигоффрените като теб си пишат глу.пави лъжи.
24
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
8 камиона с ракети и рашистите започнаха да плачат, че ги изритали от уж завзетите територии. 0рки. Орда диваци.
23
20
 
3
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън разпореди война в Украйна...изпълних чинно...
22
16
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Да, въпрос на време Украйна да си върне териториите.
21
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите тpeпят рашките като мyфu! Последната рашка ще опере пешкиря!
20
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, братушки. Напред! Евробарометър се изтърва: "Хората, интересуващи се от политика, подкрепят Руската федерация, ДНР и ЛНР". Това казва всичко. Останалите ги съветваме да четат повече книжки
19
10
 
16
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Иран си им пращат дронове и се правят на ощипани, не ги мисли ***, гледай си зелената друсалка да е добре!
18
18
 
32
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 1 година
Режима в Киев уби вчера над 60 свой граждани воено пленици в затвор в ДНР с американски ракети,само защото са започнали да свидетелстват за убийствата и кланетата на Киев в Донбас и Мариопол.Такова и Хитлер не е правил.
17
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичам да си бъбря и да водя леки непринудени разговори с по прости от мен русофилчета, че не ме товарят с мислене!
16
7
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
БАН ко ОТНОВО сте на ВИСОТА точен сте БЛАГОДАРЯ
15
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Байдън и Сидзинпин са водили 2 часа приятелски задушевен разговор по телефона! Китай е зад Украйна! СЛАВА УКРАИНЕ!
14
16
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Анонимен...... Спрете да хленчите и първо направите свястна ама руска кола, пералня и хладилник......... Не могат горките. Ако Господ им беше дал залежи от коли, перални и хладилници можеше и да ги добиват с помощта на западните технологии.
13
5
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ТОЧНО И ЯСНО !!!