Русия: Въпрос на време е Донбас да си върне територията

Оръжията на Запада нямало да помогнат
30 юли 2022 08:49, Александър Попов
62
Русия: Въпрос на време е Донбас да си върне територията
Снимка: GettyImages

Заместник-постоянният представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Москва няма да се откаже от територията, която се стреми да освободи в Източна Украйна, и че оръжията с далечен обсег на действие, доставени от западните страни на Украйна, само ще увеличат "провокациите". На заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Украйна, което се проведе в централата на ООН в Ню Йорк, Дмитрий Полянски заяви, че "украинските военновъздушни сили са атакували граждански обекти в страната му, а след това са направили провокация, като са се опитали да представят това като дело на руски войски".

"Руските въоръжени сили напълно освободиха територията на Луганската народна република. Народът на Донбас ще си върне контрола върху цялата територия на региона. Кога ще се случи, е само въпрос на време".

"Произведените в САЩ ракети HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и MLRS (Multiple Launch Rocket System) удариха по-рано днес център за задържане край Еленовка в Донбас, убивайки над 50 украински военнопрестъпници, но тази тактика на сплашване само ще насърчи украинските войници да се предадат", заяви руският посланик.

Още по темата
"Сега, когато украинският режим започна да получава най-съвременни ракетни установки, които използва под ръководството и наблюдението на западни инструктори, се приближаваме към момента, в който западните държави са пряко въвлечени в конфликта", каза Полянски и добави, че те ще продължат да нанасят удари по оръжия, доставени на Киев, и по наемници, останали на украинска територия, като "легитимни военни цели".

Относно споразумението за зърнения коридор, постигнато в Истанбул и последвалото нападение срещу Одеса Полянски заяви: "На 26 юли Съвместният координационен център, съставен от представители на Украйна, Русия, Турция и ООН, започна работа за улесняване на безопасното транспортиране на зърно през украинските пристанища. Надяваме се, че споразуменията от Истанбул ще бъдат напълно приложени възможно най-скоро. В същото време разполагането на военни стоки и съоръжения в пристанището на Одеса едва ли може да допринесе за успешното изпълнение на споразумението за зърното. Ще продължим да унищожаваме такива товари и съоръжения, както направихме, когато унищожихме украински военен кораб и склад за противокорабни ракети Harpoon, доставени от САЩ. Нищо в подписаното от нас споразумение не ни пречи да постигнем целта си за разоръжаване на Украйна".

Руският посланик обвини западните държави в "лицемерие" и "създаване на регионален център за незаконен трафик на оръжие в самия център на Европа" и заяви, че оръжейната помощ за Украйна "не може да попречи на Русия да постигне целите си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
STOP WAR!
11
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен фашист е тоя. Руснаците и те се се пробват да получат съвременни оръжия, но удрят на камък. Иран ги отрязаха, турците ги отрязаха и сега плачкат. Ще бъдат натикани в миша дупка
10
4
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
те и Кук така погледнаха отблизо и както си беше супер модерен стана супер ***, то не е въпрос на техника само, но и на психика
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ша питаме Зеленски за Донбас
8
18
 
13
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година!
7
3
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ВОЙНИТЕ са ЖЕСТОКОСТ трябва да има МИР
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 ще е интересно руснаците да го погледнат от близо некя гледат, белкем нуща да прехванат. Техналогиите им са спрели през 90-те години на миналия век. И тука ли е заразен стила на словоблудството на Соловеев.
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eдин Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk постоянно се мотаe над Черно море, ще е интересно руснаците да го погледнат от близо, нищо че е в международното въздушно простронство :)))
4
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШУТ. Като не ви пречи запазното оръжие, спрете да говорите за него. Тапоследък повече товорите, отколкото правите нещо. Имате безаналогово оръжие, армия, независима икономика. Спрете да хленчите и първо направите свястна ама руска кола, пералня и хладилник. Да не крадете и акачвате по танковете и камионите в Украйна. И научете какво е тоалетна чиния, че тези зад Урал и на снимка не са я виждали. Че заради една турбина и без газ ще останете.
3
32
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Защо фашистка Русия все още не е изгонена от ООН?
2
8
 
23
 
! Отговори
Притесни ме това преди 1 година
"Сега, когато украинският режим започна да получава най-съвременни ракетни установки, които използва под ръководството и наблюдението на западни инструктори, се приближаваме към момента, в който западните държави са пряко въвлечени в конфликта". Нали разбирате какво значи? Че ако запада не спре, Русия ще го сметне за обявяване на война.
1
7
 
34
 
! Отговори
Пак преди 1 година
да припомня. Не американци, ми ако ще марсианци да дойдат никой не може да помогне на Украйна!