САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата

Било подготвяно анексиране на цялата територия
Обновена: 30 юли 2022 08:33 | 30 юли 2022 08:29, Александър Попов
128
САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата
Снимка: GettyImages

Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че повече не бива да има никакво съмнение, че Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света", предаде Асошиейтед прес.

На заседание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

Руският заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски заяви пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат проведени в пълен обем".

"Повече не бива да има заплаха (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-накрая са в състояние да се почувстват свободни да живеят по начина, по който те желаят", каза той.

Полянски предупреди западните страни да не снабдяват Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, защото това измества "временната защитна линия" още по на запад и "по този начин в още по-голяма степен изясняват задачите и целите на специалната военна операция".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които казват, че "сигурността на една страна не бива да е за сметка на тази на друга". Тя не назова конкретна държава, но това е виждане, често повтаряно от Китай, включително от заместник постоянния му представител в ООН Гън Шуан.

Той заяви пред съвета, че "поставянето на собствената сигурност над тази на другите, опитите за укрепване на военни блокове и установяване на пълно превъзходство ще доведат единствено до конфликти и противопоставяне, разделяне на международната общност и до по-малко сигурност за самите тях (които правят това)"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
6
 
! Отговори
Протестиращ преди 1 година
Украйна страшно прилича на СМакедония - измислени държавици !
103
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 година
При разпадането на СССР ,бяха направени капитални грешки и сега оправянето им струва на Русия много скъпо !
102
1
 
5
 
! Отговори
ООНЕ б е преди 1 година
ООН е доказано безполезна организация. Не може да гарантира мир, не може да гарантира суверенитета на дадена държава, не може да евакуира хора, не може да нахрани бедните народи, нищо не може да направи, а е с милиарди финансиране.... Закривай.
101
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 година
Руснаците са прави !
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО НА НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО, ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА Е РУСИЯ И Е БИЛА ВЕКОВЕ НАРЕД РУСКА И ПРОДЪЛЖАВА ДА Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ, САМИТЕ УКРАИНЦИ СЪЩО СА РУСНАЦИ ПО ПРОИЗХОД, ВСИЧКО ТАМ Е РУСКО, ВСИЧКО, НЯМА И ДЪРЖАВА С ОБОСОБЕНИ ГРАНИЦИ "УКРАЙНА" И НЕ Е ИМАЛО, САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ "УКРАЙНА" ОЗНАЧАВА "В ПОКРАЙНИНИТЕ НА РУСИЯ" ! НАСЕЛЕНИЕТО В УКРАЙНА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СЕ НАРИЧАТ "УКРАИНЦИ ИЛИ РУСНАЦИ" СА РУСНАЦИ, ВСИЧКО В УКРАЙНА Е РУСКО, ПОСТРОЕНОТО СЪЩО! ЧУЖДИТЕ АГРЕСОРИ СА КИЕВСКАТА ХУНТА
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО Е КАЗАЛ ДЕДО МАРКС "КАПИТАЛЪТ СЕ РАЗВИВА НЕРАВНОМЕРНО,ПОРОДЕНО ОТ АНАРХИЯТА В ПРОИЗВОДСТВОТО", А ДЕДО ЛЕНИН (ДА ЗНАЙТЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН) ГО ДОПЪЛНИЛ "КАПИТАЛЪТ РАЖДА ИМПЕРИАЛ - СВЕТЪТ ВЕЧЕ МОЖЕ САМО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯН,А НЕ ЗАВОЮВАН". ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО ПЛАЧЕТЕ. ЗАПИСАЛИ СТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА - "Частната собственост е неприкосновена." И ТАКА СВЕТЪТ СЕ ВЪРНА В БОЖИЕТО ЛОНО!!!
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия, та Русия! Всички злини от Русия! Америка, ЕС бели, та белички! Тез хубави хора срещу лошата Русия! "Да, ама НЕ!" " Една ръка "пляс" не прави!" Русия е такава, каквато я направите, с малката разлика, че не ви играе играта , а си прави своята! И тя все повече се харесва на света, защото е нормална, за разлика от либерално-гейската! Украйна стана курбан на страхливия, но хитър Запад. Накратко- нито Русия е черна, нито Запада е бял! Спирайте жалката пропаганда, че има обратен ефект!!!
97
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка критична ситуация най-висока цена плащат най-простите, който обикновено са и най-бедните. В Украйна зомбираните любители на Путин, които останаха в Крим и Донбас, в очакване на руските освободители ... първи паднаха жертва на същите тези освободители, когато от улицата ги арестуваха и хвърляха на фронта. Същото ще се случи и на българските любители на путин.
96
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой нищо не иска да заличава. Поредните едри приказки. Русия защитава своите територии САЩ се опитват да правят същото каквото правят и на Балканите да прекрояват света по собствено усмотрение Само че това е Русия твърде голям залък.
95
5
 
29
 
! Отговори
Щом САЩ могат да преди 1 година
заличат Югославия, не виждам защо Русия да не може да заличи Украйна
94
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До средата на 19 век няма понятие "киевска". Винаги е била само Русь.
93
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Путин всичко се получава наобратно. Иска да заличи Украйна, но ще заличи Русия.
92
4
 
22
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Пак не сте разбрали журмалистите. Да не е повече геополитически фактор Украйна, означава, да няма излаз на море и Проливите, и да загуби главните си индустриални центрове. Това са имали предвид анализаторите от САЩ като казват "изчезване от геополитическата карта". Така остатъка от Украйна не е повече апетитна хапка за глобалистите! А не е била целта да бъде изцяло заличена Украйна. Което разбира се също може да стане, ако принудят Русия, чрез наливане на още по-далекобойни пушкала да пуца Зелен
91
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна нанесе ракетен удар по лагер с пленени украински войници. Над 100 са мъртви, а което е по-интересно е, че Киев е знаел предназначението на мястото. Защо цял ден не сте написали нищо за това? Не ви разрешават ли?
90
21
 
5
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Вече е ясно името на изверга който разчленява жив украински военнопленик.По произход е калмик.Слава на Украйна!
89
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашингтон е притеснен, че губи територията, която превзе с цветната си революция.
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писаха, че хората от ескорта на Зеленски е улучен, след това изтриха тази новина и още няколко други новини.
87
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До toti Аз ако съм на руснаците и това е моята държава, ще убия всеки лъжец злепоставящ страната ми и хората в нея с фалшива информация и обиди и ще се научат да уважават страната ми! Явно, че русофобите от друго не разбират! Руснаците са много меки , те винаги са вярвали в доброто, но явно доброто не се цени и трябва да обърнат палачинката!
86
26
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ако Украйна е само една територия без хора,то Русия е един народ без мозък !!Историята не може да съществува без хората да присъстват в нея,ако е само една планета като луната!!!Там няма хора,няма граници и тук хората се заграждат да не самоизядат !!!
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юрнали са тайванците да правят учения, тези дразнят и Китай.