Няколко украински области без ток след руски обстрел

Мишена са били украински инфраструктурни обекти
12 сеп 2022 07:41, Елка Василева
125
Няколко украински области без ток след руски обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

След като изтегли част от войските си, Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с критично значение, предаде ДПА, като се позова на украински медии.

Още по темата
Снощи се появиха съобщения, че в няколко области е имало частично прекъсване на електричеството. Информацията за проблеми с тока и водоподаването бе потвърдена и от политици от източноукраинската Харковска област, от която руските части се изтеглиха през последните дни.

"Това е подло и цинично отмъщение на руския агресор за успехите на нашата армия", написа в "Телеграм“ кметът на град Харков Игор Терехов.

Сходни съобщения се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса.

Междувременно из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна тревога. Някои жители споделиха в социалните мрежи, че са чули експлозии.

В събота руското министерство на отбраната съобщи, че изтегля част от силите си от Харковска област след започналата контраофанзива на украинската армия. Като официална причина за изтеглянето на войските беше посочено тяхното прегрупиране, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv "65, след като няма граници по време на световна война, защо да не се стреля по вражески самолети? Какви "вражески самолети". Нали уж България си била мирна, а тия лоши англичани и американци така ни бомбардирали, без причини? Разпадна ти се опорката, а с такъв мерак започна да я пробутваш.
71
5
 
8
 
! Отговори
Странно преди 1 година
През 1916 година Русия обстрелва Варна и българското крайбрежие с корабите си.За това защо не питаш?
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям позор за руснаците. Нахлуха в чужда държава и започнаха да избиват и тероризират цивилни и да унищожават домовете им! А до преди няколко години са били едва ли не един народ. Отврат!
69
6
 
2
 
! Отговори
Iv преди 1 година
65, след като няма граници по време на световна война, защо да не се стреля по вражески самолети? Обичай си ги англетата, колкото си щеш. Ама понеже обичаш и фактите - срещу кого са се сражавали българите в родопите? Още има живи и помнят.
68
4
 
8
 
! Отговори
ПОЗОРЪТ НЯМА КРАЙ преди 1 година
СНОЩИ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА РУСИЯ В ООН НЕБЕЗЯ Е ПОДАЛ ПРОТЕСТНА НОТА СРЕЩУ УКРАЙНА ЗА НЕЗАКОННО ЗАВЗЕМАНЕ НА РУСКИ ЗЕМИ И ОРЪЖИЕ. ИМА И АПЕЛ КЪМ НАЦИИТЕ ДА СЕ ВЪЗДЕЙСТВА ВЪРХУ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА УКРАЙНА.
67
7
 
9
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
Путин съсипа Русия - това ще се запише в историята
66
10
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Опозорената руска армия бяга и за отмъщение оставя хората без ток в безпомощност , позор , и вие се кланяте на тях и на корумпираното джудже което се прави на голям мъж , но май е само поза - не ни трябват врагове
65
8
 
10
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
След този погром,привържениците на Путин не знам на какво се надяват.Той вече е в историята.
64
10
 
5
 
! Отговори
gergi преди 1 година
До Анонимен Май забравиха, че първото им действие беше да спрат питейната вода на Крим :)
63
8
 
7
 
! Отговори
Iv преди 1 година
55ти, то режима на зеления само това умее - да руши. Нещо да са построили за осем години?
62
6
 
11
 
! Отговори
Коношенков преди 1 година
В момента тече отрицателно настъпление на руската армия,а ВСУ бяга позорно след нас!
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отстъпване за прегрупиране и отстъпване в знак на добра воля, все по-често ще се казва по руските телевизии.
60
2
 
7
 
! Отговори
Ех, преди 1 година
Защо не се загрижи за нарушаването на държавните граници на Украйна през 2014 година от Руската Федерация и анексирането на признатите й територии от целия Свят, без изключение, на суверенна държава?
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv Няма "определени въздушни граници" по време на световна война, а опита ти да изкараш България като жертва се изпари. Така става, когато се сблъскаш с някой, който познава фактите, а не си служи с руските лъжи.
58
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на руските освободители!
57
7
 
3
 
! Отговори
Iv преди 1 година
51 и 52 - по третата ти точка. Според теб е нормално англичани и американци да нарушават определените въздушни граници, щото им се ходело до Румъния, така ли? Да заплашват, че ако не си траеш ще те избомбят пак е ормално?
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите вече напълно свалиха маската - вече защитават със зъби и нокти открития държавен тероризъм на русНАЦИте. Отидоха в кофата приказките за руските "освободители". Вече няма руски "освободители".
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това няма да помогне на бункерния фюрер.Една змия като умира,най-коварно хапе!
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 Русофил в пълно действие - призовава за атаки над цивилните. Които уж освобождаваха неговите хора. От какво ги освобождават - от топлината през зимата ли?
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv "48ми, по време на война тази инфраструктура работи за армията и целта и е доста далеч от това да обслужва нормални хора" Най-обикновена цинична очевидна лъжа: останалите без ток украински градове са цивилното население на Украйна