Няколко украински области без ток след руски обстрел

Мишена са били украински инфраструктурни обекти
12 сеп 2022 07:41, Елка Василева
125
Няколко украински области без ток след руски обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

След като изтегли част от войските си, Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с критично значение, предаде ДПА, като се позова на украински медии.

Още по темата
Снощи се появиха съобщения, че в няколко области е имало частично прекъсване на електричеството. Информацията за проблеми с тока и водоподаването бе потвърдена и от политици от източноукраинската Харковска област, от която руските части се изтеглиха през последните дни.

"Това е подло и цинично отмъщение на руския агресор за успехите на нашата армия", написа в "Телеграм“ кметът на град Харков Игор Терехов.

Сходни съобщения се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса.

Междувременно из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна тревога. Някои жители споделиха в социалните мрежи, че са чули експлозии.

В събота руското министерство на отбраната съобщи, че изтегля част от силите си от Харковска област след започналата контраофанзива на украинската армия. Като официална причина за изтеглянето на войските беше посочено тяхното прегрупиране, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51 И как точно Сталин е наредил на англо-американците да бомбардират София? Аман от некъпани измишльотини.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv Война няма.
50
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Шокиращо е,че има хора които живеят в Натовски държави,ЕС или САЩ и подкрепят това безумие на Путин.Но никога няма да отидат да се насладят на живота под управлението на този психопат!А това им пожелавам от цялото си сърце!
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv Припомни си тези си думи след като Украйна събори Керченския мост.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пян_Гъ "Ако наистина загубят, няма да има свят, разберете." Така е, на русоробите света ви какъвто го познавате, ще се разпадне. Всъщност, той се разпада пред очите ви: "великата" руска армия, се оказа сбирток от башибозуци от различни националности, много от тях накарани насила да се бият, други подведени от щедри обещания, които са обикновени лъжи, трети, от мюсюлмански наемници, които някога са рязали глави на руснаци. Дезорганизирана, с допотопни тактики на водене на война.
47
4
 
3
 
! Отговори
Iv преди 1 година
48ми, по време на война тази инфраструктура работи за армията и целта и е доста далеч от това да обслужва нормални хора. Не си ме разбрал правилно. Аз съм против цялата тази гадост.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 И три: българското ПВО е обстрелвало американски и английски самолети, които нямаха за цел България, а са летели към нефтените рафинерии в Плоещ, Румъния. Американците и англичаните са спускали многократно предупреждения към българските власти какво ще последва ако продължават с тази тактика.
45
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv - Твоите приятели какво бомбандираха безпричинно в София? - ___ - трябва да ти се припомни, че тези приятели бомбаРдираха София по две съществени причини: 1. По изрично желание на Сталин и 2. България обяви война (уж символична) на САЩ и Великобритания!
44
14
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
И какво сега? Русия губи от САЩ, всеки идва и си взема парче от територията и край? Така ли си го представяте? Ми че то е смешно! Ако наистина загубят, няма да има свят, разберете. Много ми се ще усмивките на майкопродавците по екраните да не изчезнат след 1-2 седмици... Пак ще си говорим ..
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Iv Значи инфраструктура, в която няма военни, и служи за обслужването на цивилно население и е далеч от всякаква фронтова линия.
42
7
 
19
 
! Отговори
Хахххах преди 1 година
През зимните месеци сибирският вятър ще клати един висящ гном пред портите на Кремъл.
41
7
 
18
 
! Отговори
Традиционни ценности преди 1 година
Руските "защитници на традиционните ценности" бомбардират цивилна инфраструктура на "братски" народ. Руския фашизъм на показ всички да го видят.
40
18
 
9
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Офф, тридесет и пети. Какво означава "граждански обект" по време на военни действия. Твоите приятели какво бомбандираха безпричинно в София?
39
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отлично решение на Русия ! Това упражнение трябва да бъде повторено и през зимните месеци при минус двадесет температура !
38
20
 
25
 
! Отговори
НЮРНБЕРГ преди 1 година
БУНКЕРНИЯТ ИБИТАТЕЛ ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ ЗА РЕПАРАЦИИТЕ, КОИТО ЩЕ ИЗПЛАЩА МОРДОР СЛЕД ВОЙНАТА, НО УВИ-СМЕТКАТА НАБЪБВА
37
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някй искаше война,някой си помисли за "контраофнзива",НЯКОЙ СИ ПОВЯРВА ??? Е в момента си го получава.
36
3
 
23
 
! Отговори
Правило преди 1 година
Всеки погром над руската армия,завършва с промяна на управляващия режим.
35
11
 
10
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Самите руснаци си признават поражението, но го броят за загубена битка просто. Далеч са от мисълта, че войната е изгубена. Тя наистина не е започнала още. Ще си патят още зеленските.
34
3
 
19
 
! Отговори
Историк преди 1 година
300 годишното монголско робство е оставило непоправими генетични увреждания на територията на Русия.Крепостните са силни и вилни срещу слабия,а пред по-силния тихи и кротки.
33
7
 
19
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Това е, руснаците не могат да се бият, като нормални хора и започнаха масов тероризъм. Проблемът е, че така дават извинение на американците да дадът ракети с голям обсег и на украинците да стрелят и по инфраструктурни обекти в Донецк, Белоград и Ростов. Трагедията на хората в Донецк се увеличава, защото на московските не им пука за хората там.