Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка

В града, в който преди войната са живеели 32 000 души, са останали под 1400
24 ное 2023 06:36, Александър Попов
219
Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия заяви, че отблъсква непрестанните руски атаки срещу опустошения град Авдеевка в Източна Украйна, а в Херсонска област при руски обстрели са били убити четирима души, предаде Ройтерс.

От средата на октомври Москва е съсредоточена върху превземането на Авдеевка - град, който е известен с огромния си коксохимически завод и с близостта си до контролирания от руските сили регионален център Донецк.

Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на Авдеевка, заяви, че руската армия е предприела "най-ожесточените" атаки срещу града, в който са останали по-малко от 1400 души. Преди войната населението му е възлизало на около 32 000.

"По принцип нищо не се е променило. Всичко е много тежко. Що се отнася до града, на ден има средно между 8 и 18 въздушни атаки. Понякога достигат 30. Нямаме време да ги броим", разказа Барабаш. "Доволен съм, че отбранителната линия се държи вече месец и половина. По нея няма пробиви, независимо от твърденията им", допълни той. Барабаш посочи, че през последната седмица от града са били евакуирани 102 цивилни, което по думите му представлява "рекорд".  

Същевременно украинската прокуратура каза, че руските сили са обстрелвали град Берислав в Херсонска област, като при атаката е загинал мъж с велосипед. При обстрели срещу няколко други селища са били убити двама мъже и една жена./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
17
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 7 месеца
Това е ясно! Руслята умират и осъкътяват бесплодно,но в голям мащаб край Авдеевка! Въпроса е какво ще успеят да направят украйнците край Маринка! Героиам слава!
126
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По време на спецоперацията укросилите на ВСУ са изстреляли общо над 145 хиляди боеприпаси от различен калибър по територията на ДНР и по град Донецк. В резултат на обстрелите са загинали 4725 мирни жители, в това число 140 деца, съобщиха регионалните власти, позовавайки се на Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления в Украйна. Обстрелите по град Донецк се извършват от района на Авдеевка
125
5
 
29
 
! Отговори
Ром'с преди 7 месеца
Як пердах носят украинците в Авдеевка и новите им попълнения и те загубиха по 60-70% от частите...Абе лошо им се пише на украинците и в Авдеевка и в контраатаката ,а и въОбще Като държава!
124
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едно е сигурно - и на руснаците и на украинците не им дреме колко руснаци ще умрат в тая операция.
123
6
 
8
 
! Отговори
Разчистват преди 7 месеца
място за новия Израел.
122
1
 
5
 
! Отговори
Чичолина преди 7 месеца
На мен пък ми е гот като ме атакуват.Дори искам да ме атакуват два пъти повече.
121
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна е руска територия, която беше открадната от Русия, а украинците са руснаци по произход, спрете братоубийствената гражданска война, спрете да пращате оръжия на рекетьора Зеленски, който не е украинец по произход и застрашава цяла Европа, а Украна да се върне в реалната си родина Русия, не ги мъчете повече хората там, близо десет години живеят в този ад и нацизъм, превърнахте ги в зомбита, докато Зеленски се разхожда , бълва лъжи и рекетира държавите и ги съсипва икономически, *** му да
120
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Онези крадци и Зеленски, да връщат руските пари, които откраднаха и блокираха, а Русия да ги осъди и за обезщетение, защото ВСИЧКО построено и създадено в Украйна, е построено от руснаците, просто защото е руска територия, която беше открадната!
119
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АМИ УКРИТЕ ОТБЛЪСКВАХА СОЛЕДАР, АЗОВСТАЛ, МАРИОПУЛ, И ОЩЕ ДЕСЕТКИ МЕСТА ДОКАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ГИ "ЕВАКУИРАТ". САМО ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ. А АВДЕЕВКА ПУТИН СИ Я Е ЗАПЛЮЛ. НЕГОВА Е.
118
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе, "IQ 3.14". Що са те оставили сам на Барикадата, Бе? Другите чакат новите инструкции от Посолството ли, що ли? Или седят и зяпат Freedom TV, белким чуят нещо ново. Да не свършиха центовете на Посолството или копейките на Олеся Илашкук. То верно днес е петък, ама... Излагате се!!!
117
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Санкициите на Запада действат с пълна сила. След като в Германия БВП се свива 2 поредни тримесечия МФ замрази разходите на всички министерства,де факто Германия е в рецесия. По данни на Форбс в момента щатите могат да произвеждат колосалните 12 танка Абрамс на месец. Пак по данни на Форбс, снарядите Ескалибур дадени на Украйна се дезориентират веднага след изстрелването им. Явно чиповете от перални,миялни.... правят чудеса.
116
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укросилите са се оттеглили от Степавое, руските сили са превзели авдеевскаата пречиствателна станция - един от най-важните укрепени райони на укрите в системата на отбраната на града, руските бойци наптредват в южната промишлена зона на Авдеевка и в коксохима. С две думи примката около Авдеевка все повече се затяга
115
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как така Русия ще атакува??? От мноооггооо време насам Русия понася само тежки загуби. Колко пъти вече и свършваха и снарядите и ракетите, и войниците с ръждясали автомати воюват. Фейк ще да е това.
114
7
 
13
 
! Отговори
QI 4,13 преди 7 месеца
А КАКВО СТАВА СЪС СМЕЛИЯТ РЕЙД ПО ИЗТОЧНИЯ БРЯГ НА ДНЕПЪР??... НИЩО НЕ КАЗВАТЕ...
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До IQ 3.14Прав си. Но продължаваш да доказваш че долния ми коментар е правилен.
112
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде, Бе, киевски тр..олове, много спите, Бе! Почвайте я пропагандата, може пък някой да се върже :) :) :) Ха ха, копейки са и стотинките на гривната, тъй че копейките сте вие. В Украйна също са били крепостни, тъй, че крепостниците са те. Тях са ги купували и продавали както рускитя князе, така и полските панове. Жалката ви пропаганда си личи и от Космосът, ама вас това не ви интересува. Важно е гривни и копейки да падат, освен, ако не заработвате за Посолството. Хе хе :) :) :)
111
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това не е вярно, Украйна провежда контраофанзива и всеки ден напредва,няма как Русия да атакува каквото и да било. Освен това те ракети нямат от миналата година.
110
14
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Само за справка на проповедниците на великата русска армия - *** се препънаха в Авдийвка още през 2014та година с инвазията на Донбас. Седма година я мъчат тая легендарна крепост, полетата около градчето са като средновековно бойно поле от руска биомаса.
109
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бай Бай Зельо, на никого няма да липсваш, особено на украинците, ако успееш да избягаш от Украйна с награбеното!
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Pischi minusi nekadyrnik sa nisto drugo ne stavas pomiar