Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка

В града, в който преди войната са живеели 32 000 души, са останали под 1400
24 ное 2023 06:36, Александър Попов
219
Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия заяви, че отблъсква непрестанните руски атаки срещу опустошения град Авдеевка в Източна Украйна, а в Херсонска област при руски обстрели са били убити четирима души, предаде Ройтерс.

От средата на октомври Москва е съсредоточена върху превземането на Авдеевка - град, който е известен с огромния си коксохимически завод и с близостта си до контролирания от руските сили регионален център Донецк.

Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на Авдеевка, заяви, че руската армия е предприела "най-ожесточените" атаки срещу града, в който са останали по-малко от 1400 души. Преди войната населението му е възлизало на около 32 000.

"По принцип нищо не се е променило. Всичко е много тежко. Що се отнася до града, на ден има средно между 8 и 18 въздушни атаки. Понякога достигат 30. Нямаме време да ги броим", разказа Барабаш. "Доволен съм, че отбранителната линия се държи вече месец и половина. По нея няма пробиви, независимо от твърденията им", допълни той. Барабаш посочи, че през последната седмица от града са били евакуирани 102 цивилни, което по думите му представлява "рекорд".  

Същевременно украинската прокуратура каза, че руските сили са обстрелвали град Берислав в Херсонска област, като при атаката е загинал мъж с велосипед. При обстрели срещу няколко други селища са били убити двама мъже и една жена./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
11
 
! Отговори
gog преди 7 месеца
Авдеевка е просто нова месорубка - кокаинът не прощава дори и на най-способните клоуни
86
7
 
8
 
! Отговори
жорето преди 7 месеца
Абе то Сашето хал хабер нема от военни действия, ама да го питам - тия 1200-1300 цивилни ли отбраняват Авдиивка, или 32000 укронаемници /насила вкарани във ВСУ - насилници ще са, какви други/
85
11
 
10
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
какви проблеми може да създаде един пудел на сибирска мечка?..питам и отговор не искам!
84
8
 
11
 
! Отговори
gogo преди 7 месеца
Сашенце, може и да не ги четеш повече, само ги копи-пействай л Ама аз да ти кажа, Авдеевка е само място за утилизация на укролайната, никой няма да я атакува, докато утилизацията не привърши. А ти почети и малко руски сводки
83
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВСУ превзе ли Бахмутя ?
82
6
 
23
 
! Отговори
4 преди 7 месеца
Ръководителят на ГРУ на МО на Украйна Кирил Буданов, предлагащ "японски сценарий" за замразяване на конфликта: "Има случаи в историята, когато дългогодишни войни между държави не са приключили юридически". И обобщаваме всичко с думите на бившия помощник на ръководителя на МФ на САЩ Пол Крейг Робъртс: "Украйна имаше възможност да създаде проблеми на Русия, но сега е опустошена. Не им остана никаква армия. Всички оръжия, които им изпратихме, не помогнаха и няма кой да се бие. С Украйна е свършено. Те просто загубиха."
81
4
 
20
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
Защо избяга в Русия сега? Или е предал важна информация, или най-вероятно е станало опасно да остане в Украйна. Ситуацията в страната се нажежава с всеки изминал ден. Провалът на фронта води до политически хаос на бъдещите президентски избори в Украйна. Става опасно да си на Незалежная. Всеки, който може заминава. Отдавна има масово бягство на наемници. Ако преди те с удоволствие ходеха на сафари, за да получат пари, днес е страшно на фронта. За чуждите наемници отиването в Украйна е равносилно на смърт. И това е знак за предстоящо поражение, което дори лидерите на Украйна вече не могат да скр
80
6
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
"Архангел Спецназ": Украйна е на ръба на колапса. Много интересен инцидент се случи на фронта, когато пилот от киевският наркокартел премина на руска страна. Както се оказа, пилотът тайно е сътрудничил на ВС на РФ от самото начало на СВО. И сега, оказва се, той най-накрая е преминал към собствените си хора. Някой сравнява тази новина с избягалия от Русия летец-предател Максим Кузминов, но не. Кузминов продаде хората си за пари, уби членовете на екипажа и избяга за лична облага. Пилотът от киевският наркокартел явно е запазил честта си и не е воювал срещу цивилни.
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
доста големи разстояния със силите на нашите щурмови части, тъй като в този район няма да има изградена линия от укрепени райони.
78
4
 
12
 
! Отговори
3 преди 7 месеца
Михаил Звинчук (телеграм канал "Рибар"): Доколкото знам, сега няма задача конкретно да се превземе Авдеевка. Има задача да се създадат два котела в Авдеевския укрепен район. Първият ще минава по линията между промишлената зона и микрорайон Химик, а вилната зона ще бъде "маринована". Вторият котел трябва да се формира от Химик на север, покрай Северни, Тоненкое и по-нататък до Бердичи и Петровски с цел да се покрие Авдеевка в огнени клещи. След това руските войски ще навлязат в оперативното пространство, където районът за миниране е много по-малък и е възможно да се покриват доста големи разсто
77
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Къде ще се установят зомбитата на киевският наркокартел след Авдиевка? Какво казват военните кореспонденти. Интензивността на боевете в района на Авдеевка се увеличи рязко през октомври, като руските въоръжени сили пробиха отбраната на зомбираната по натовски стандарт биомаса и навлязоха в населеното място в средата на ноември. В момента в това градче на Донецка област се водят тежки боеве, по време на които войските се опитват да консолидират позициите си. Военни кореспонденти анализираха пред RTVI къде може да се оттеглят зомбакнацистишените, ако руската армия успее.
76
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските военни близо до Артьомовск ликвидираха наемника от Канада Джош Майерс, който се биеше на страната на киевският наркокартел, той пристигна в Украйна в началото на септември.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крим руски ли е или украински?
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как е, пичове, върнахте ли Крим, върнахте ли Крим?
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
САЩ не са в състояние да възстановят своята индустрия за сметка на ресурса на вътрешния пазар. Теоретично, ако те не възстановят икономиката си, те отпадат от списъка на силите от първо ниво.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те трябва да възстановят икономиката. Но за да се възстанови икономиката, са необходими инвестиции, които се правят за бъдещото търсене. Въпрос: откъде да вземат търсенето? Опитът от последните две години показа, че това търсене няма откъде да се дойде, защото вътрешният пазар е задръстен главно от китайски потребителски стоки. И не могат да се откажат от него, като предлагат на американците своите продукти, защото те са значително по-скъпи.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес целият свят си спомня убийството на американския президент Джон Кенеди преди 60 години. Правителствена комисия обяви, че Кенеди е убит от самотник, който е бил убит два дни по-късно от друг самотник - който също умира набързо.
70
7
 
3
 
! Отговори
Еврогей преди 7 месеца
Хааай гааайз, хау'з гой'н? Хайде да се съберем гей агитка на площад Батемберг и да се изгаврим с руското знаме, да направим една гавра. Така ще сапортнем обединениет и консолидирани светли сили на доброто във вселената в борбата им срещи сатанистките сили на Путин и на Русия! Доброто винаги побеждава!
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия атакува ожесточено, докато изсраел го кара съвсем лежерно в Газа... И демократично...
68
16
 
1
 
! Отговори
смях преди 7 месеца
резултата от СВО, e че никой не е колил и унищавал руси след ВСВ, както путин. Унищожи и заколи стотици хиляди руснаци, остави вдовици и сираци, хиляди майка. Но не му пука. А америка си печата пари, прави си реклама на оръжието, продава го и си ***.