Украйна порази 12 руски рафинерии

Атакувани са с дронове
17 мар 2024 18:40, Стела Стоянова
361
Украйна порази 12 руски рафинерии
Снимка БГНЕС, архив

Украински щурмови дронове с голям обсег на действие, изпратени от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са поразили 12 руски петролни рафинерии от началото на войната, каза днес за Ройтерс източник от украинското разузнаване, предава БТА.

Представители на властите в Краснодарска област в Южна Русия, съобщиха, че украински дронове са атакували тази нощ петролната рафинерия в Славянск, на 70 км северно от главния град в областта.

Украинският източник заяви, че рафинерията, която преработва около 4,5 милиона тона суров петрол годишно и произвежда гориво главно за износ, е била атакувана при операция, организирана от СБУ и други украински сили.

"Службата продължава да прилага стратегия за подкопаване на икономическия потенциал на Русия и намаляване на притока от петродолари, които врагът насочва към войната", каза той. "Дронове на СБУ успешно атакуваха наскоро общо 12 петролни рафинерии в Русия", допълни източникът.

Това число не включва операциите, осъществявани от украинското военно разузнаване (ГУР), което също атакува рафинерии с дронове, отбеляза втори източник от разузнаването.

Русия обвинява Украйна, че използва "терористични дейности", опитвайки се да саботира тридневните президентски избори. Официалните руски медии съобщиха, че през последните седмици дронове са атакували рафинерии в множество райони, включително рафинерии, собственост на "Роснефт" и "Лукойл".

Петролът и петролните продукти са важен източник на приходи за Русия, която ги изнася в десетки страни по света.

Киев разработи и използва дронове с голям обсег в опит да отвърне на Русия, която през февруари 2022 г. предприе пълномащабна инвазия в Украйна и извършва въздушни нападения с ракети и дронове с голям обсег на действие, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с изборите в Украйна, кога изтича мандата на Зеленски? България ще изпрати ли наблюдатели за изборите в Украйна?
220
13
 
22
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Като прочетох заглавието, помислих, че укрите са поразили 12 рафинерии днес. Пък то било "в хода на войната". Истина е обаче, че руснаците трябва по-сериозно да нашокат канчетата на Зелената хунта. Доста им търпяха глупостите.
219
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
88,8% след обработка на 70% от протоколите в Москва.
218
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никакви пари и никакви оръжия могат да помогнат, ако Русия започне да удря по укротерористите както Израел в Газа, Русия ще бъде в Киев не за 3 дни, а за 3 часа. В момента тази измислена държава(вече държавичка защото почти остава без население) съществува единствено благодарение на милостта и благородството на Русия и на Владимир Путин.
217
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Газа убитите са над 31500. Или тях кучета ги яли? Украйна, та Украйна! Със свещи си търсят унищожението. В Донбас когато убиваха цивилни преди години защо никой нищо не казваше?
216
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчерашния удар в Одеса, санаториум Виктория / Мрия. 550 загинали, всички от МВР. Ликвидирани са двама генерали.
215
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 223Балха ги ухапала...това до 70км,а над 1000км))))Там е работата, че дроновете не бият до 70 км.Я виж на картата къде е Нижни Новгород и Волгоград, където има нанесени удари.
214
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
213
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрите начинают СВО!
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това било част от СВО. Муахахахаа
211
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 218 и 219 Стига с тая Вангелия Гущерова, тя е лъжепророчица и дяволица.
210
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГЛАСУВАЙ ПО СЪВЕСТ! ГЛАСУВАШ ЗА ПУТИН! ГЛАСУВАШ ЗА ВОЙНА И ЗА CMЪPT! ИМА ЛИ АКЪЛ В РУСКИТЕ ГЛАВИ!
209
1
 
1
 
! Отговори
тоти преди 3 месеца
Балха ги ухапала...това до 70км,а над 1000км,колко още има аа...тия са въшливи снежинки,не са за съжаляване!!
208
4
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Руснаците сами са си ви овни. Никой друг не е крив, че изнасяха гориво за украинските танкове.
207
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван партизан преди 3 месеца
До само питамАми ти къде ве гугутка?
206
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е горяща бензиностанция с ракети!
205
4
 
7
 
! Отговори
Поразили са едн част преди 3 месеца
Руснаците имат тактика още от втората световна война да изнасят ключови отрасли зад Орал далеч от обхвата на противника. После играят за време и изчакват докато на другия му свърши въздуха (ресурсите).
204
3
 
5
 
! Отговори
пророците казват: преди 3 месеца
Лечителката Атанаска Стратева от Велики Преслав пък си спомня следното: Ванга казваше така: Краят на света идва, но да не се плашите, вие сте си го предизвикали. И орехи няма да има, а като орех няма и мозък няма.
203
3
 
6
 
! Отговори
пророците казват: преди 3 месеца
Близки до Вангелия Гущерова разкриват още, че през 1995 г. петричката пророчица смразила кръвта на околните, казвайки в момента на пророчески транс следното: Апокалипсисът ще дойде! Вие не, но децата ви ще го преживеят! Хората сами си градят бъдещето. Те са тези, които чрез делата си могат да причинят апокалипсиса или да го отложат. Виждам следната картина: черна и обгорена земя, а по нея пълзят хора, приличащи на тении.
202
2
 
4
 
! Отговори
12 за 2г. преди 3 месеца
бухахахахах бухахахахахах бхахахахахахаха