Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" не отстъпва от становището си
Обновена: 26 юни 2024 18:13 | 26 юни 2024 17:30, Елка Василева
308
Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец
Снимка: архив, БГНЕС

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж, цитиран от вестник "Таймс".

Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна“, но той отказва да отстъпи от становището си, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В ново изявление Фараж посочи, че Украйна трябва да се съгласи на мирно споразумение с Русия или да рискува много млади украинци да бъдат убити. Той допълни, че в интерес на мира президентът Зеленски трябва да преосмисли амбицията си да си върне всички територии, изгубени от нашествието на президента Путин.

Фараж също така отправи нова атака срещу бившия премиер Борис Джонсън за отхвърлянето преди време на перспективата за мирно споразумение, в резултат на което са дадени много жертви. Преди това Джонсън обвини Фараж в "отвратително от морална гледна точка" повторение на оправданието на Путин за нахлуването в Украйна, докато източник от кабинета на Зеленски реагира с думите, че "вирусът на путинизма, за съжаление, заразява хората".

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" каза, че са необходими по-големи усилия за посредничество в преговорите между Украйна и Русия и че Великобритания и други западни съюзници са нереалистични в подкрепата си на целта на Зеленски да отблъсне нахлуващите сили обратно в Русия. Той отбеляза, че възстановяването на кримска територия ще бъде "невероятно трудно".

След като беше посочено, че крайната амбиция на Зеленски е да си върне всички територии, взети от Русия, Фараж коментира: "Е, може да не останат млади мъже в Украйна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
4
 
7
 
! Отговори
Юлиян до 255 преди 4 дни
Не позна!Кавалджия двойкаджия с евроатлантическа ориентация.
254
5
 
34
 
! Отговори
Юлиян до 246 преди 4 дни
По-точно е да се каже:Зеленски се щура като плъх в капан.Чуди се как да се измъкне,но стените са от метал.Не са по силите му.Щура се все по силно,но изход не се вижда и предвижда.Усеща,че в един момент ще стане неудобен и излишен,защото от една страна ще искат да го премахнат неонацистите заради поражението във войната,а от друга неговите западни куратори,за да не се разприказва и издаде как са го подвели и излъгали за да вкарат Украйна във войната.
253
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Прав е, ама той Зеленски е евреин назначен от американци.Какво му дреме че умирали украинците.
252
18
 
4
 
! Отговори
Копейките преди 4 дни
...са доказани продажници! На Тоя цялата му пропаганда беше срещу българи и румънци, а те всичките скачат първосигнално, и са възхитени от него, колко е "велик"? Няма такава сво'лочь!
251
3
 
2
 
! Отговори
Руски фантазьор? преди 4 дни
До краварка влевия ъгъл Познах ли?
250
6
 
5
 
! Отговори
краварка влевия ъгъл преди 4 дни
Я кажете що е то: пише на китайски комунистически компютър, кара колата си с ребрандиран руски бенДзин, и харчи ток от руски реактор в АЕЦ Козлодуй ??
249
4
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 4 дни
Я кажете ся, Фараж дали е путлераст и копейкаджия ??
248
7
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 дни
Що е то - пие кока кола, иска мерцедес и пералня, говори по айфон...и мрази Запада.
247
2
 
17
 
! Отговори
ебни атлантици преди 4 дни
тия амсалаци дето мразат Русия до един са правени на задната седалка на МОСКВИЧА да питат майка си ако не верват
246
2
 
11
 
! Отговори
Човече преди 4 дни
До 239 Русите са 140 милиона...и неслучайно Путин обикаля разни държави и прави съюзи. Защото вижда капацитета на краварския мозък и истаблишмент. А аз виждал качеството на краварската ботска ферма нападнала жалките ни медии.По същество чуй Джефри Сакс какво приказва.
245
1
 
8
 
! Отговори
До 248 преди 4 дни
Ами на 71 за какво му е жена ,а ония Зеления наркоман дето е почти 30г по-млад от него и сега още не става нищо от него урко ***
244
14
 
4
 
! Отговори
Руски Трол преди 4 дни
Владимир Путин е разведен, без деца и около него никога няма жени. Освен това си инжектира ботокс и си епилира тялото. Обаче ние тpолоBете му се възхищаваме, защото и ние като него харесваме гей-парадите и палките на афроамериканците от Алабама.
243
1
 
12
 
! Отговори
До 244 преди 4 дни
Ами май са само украински пубери тук за това и не могат да пишат пък и да не бяха пубери пак щеше да е същото
242
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленски си е някво тъпо артистче. Той сега си мисли че играе ролята на живота си, който може да се окаже доста къс.
241
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 237 Само не се знае коя зима, ще пакат да се случи някоя по-мека и топла, княкъде в бъдещето
240
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе пуберите що не си джиткате кънтър страйк, а пишете тука? Минаха ви изпитите и налазихте... А иначе се чешете по езиците как се пише- фторник или вторник. Айде, бегайте да си лягате.
239
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами той миналата година британския министър на отбраната нарече зеленото наркоманче жалък неблагодарник ,сега Фараж им казва Време ви е да ви дойде акъла,ама като гледам вярна е оная приказка цикъл и акъл не ти ли дойдат навреме не ги чакай
238
2
 
10
 
! Отговори
Е? преди 4 дни
Ми той за това е назначен зеления ,да се изтрепят всички украинци и да се освободи територията за сащ и израел
237
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До пияница...-а ти явно не си чел новите исторически анализи-СССР е провокирал Хитлер да ги нападне. Това са ви евроатлантическите опорки. Освен това нали живеем в сободен свят? Всеки, особено британците и велможите отвъд океана имат право да се изказват в каквато и да е посока. Най-хубавия принцип на демокрацията е да отнемеш правото на противника да си изказва мнението. Пращаш го в соц медиите и го приключваш. А Бойко Борисов и Зеленски всекинден по 8часа в ефир...
236
2
 
10
 
! Отговори
До 239 преди 4 дни
Ами отивай бе отворко Урколандия приема и доброволци