Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" не отстъпва от становището си
Обновена: 26 юни 2024 18:13 | 26 юни 2024 17:30, Елка Василева
308
Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец
Снимка: архив, БГНЕС

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж, цитиран от вестник "Таймс".

Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна“, но той отказва да отстъпи от становището си, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В ново изявление Фараж посочи, че Украйна трябва да се съгласи на мирно споразумение с Русия или да рискува много млади украинци да бъдат убити. Той допълни, че в интерес на мира президентът Зеленски трябва да преосмисли амбицията си да си върне всички територии, изгубени от нашествието на президента Путин.

Фараж също така отправи нова атака срещу бившия премиер Борис Джонсън за отхвърлянето преди време на перспективата за мирно споразумение, в резултат на което са дадени много жертви. Преди това Джонсън обвини Фараж в "отвратително от морална гледна точка" повторение на оправданието на Путин за нахлуването в Украйна, докато източник от кабинета на Зеленски реагира с думите, че "вирусът на путинизма, за съжаление, заразява хората".

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" каза, че са необходими по-големи усилия за посредничество в преговорите между Украйна и Русия и че Великобритания и други западни съюзници са нереалистични в подкрепата си на целта на Зеленски да отблъсне нахлуващите сили обратно в Русия. Той отбеляза, че възстановяването на кримска територия ще бъде "невероятно трудно".

След като беше посочено, че крайната амбиция на Зеленски е да си върне всички територии, взети от Русия, Фараж коментира: "Е, може да не останат млади мъже в Украйна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
12
 
1
 
! Отговори
изроддеее циганин преди 4 дни
като не останат украинци ще пратим европейци и американци ние сме близо милиард а руснаците са има няма 80 милиона, то много лесно така ами утре като нападне другата държава която с по малко хора пак ли така а?
234
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Айде Уколандията отпадна от Европейското
233
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Има млади украинци бол. Току-що отпаднаха от европейското, а и по трибуните има около две дивизии млади украинци, които с радост биха отишли да воюват за Зеленски. Само че в момента е много горещо. Ще почакат зимата...
232
10
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
Ето още едно вярно и старо прокси на бакшиша Пyтлаpax Акбap. По негова заръка, разбира се добре платена предизвика Брекзит. Сега говори как щели да загинат младите украинци. А няма ли да загинат и младите 0pkи или те са безсмъртни? Такива Запада трябва да ги осъжда и директно в затвора. Това е все едно да защитаваш Хитлер Втората Световна и да твърдиш, че Европа го е провокирала да я нападне
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма с кого да се примирява! Твоят човек предлага повече агресия!
230
3
 
10
 
! Отговори
Юлиян преди 4 дни
Безпросветните маси(имам предвид евроатлантиците)винаги са били лесни за манипулиране и трудни за политическо ограмотяване.Нормално е.Това е била и основната идея на архитектите на смарт поколението.Да ги накарат, както по време на Втората Световна Война,да слушат само една станция по радиото-правителствената.Това четене,всякаква информация събирана от странични,"неправителствени"източници за тях е "табу".Виждам успели са!
229
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Джуджа го е спонсорирал и него, за сметка на крепостните си селяни :))
228
4
 
6
 
! Отговори
Предложител преди 4 дни
Фарадж, предлагаме ти да си предадеш 1/5 от собствеността на Украйна.
227
3
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 227 преди 4 дни
Минал си и ти покрай истината,но така и си се разминал с нея, без да я познаеш.
226
9
 
5
 
! Отговори
Историята помни преди 4 дни
Как този фураж. излъга англичаните ,за брекзит, а после се измъкна по терлици....който веднъж е бил платен лъжец...то той е такъв завинаги.
225
4
 
5
 
! Отговори
Хи хи до зозо преди 4 дни
Ми мноо малко бе, Северна Корея има повече войска ! Да не говорим за Русия и Китай !
224
5
 
1
 
! Отговори
Юлиян до зозо преди 4 дни
Чакаме ви!Ще видим малко зор с ковчезите,три милиона са това все пак,но ще се справим.Не ни е за пръв път.Имаме опит.
223
12
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 дни
Единствените, които блеят за мир в момента са Путин и неговите пионки. Сами си правете извода, кой яде боя на фронта в Украйна. Без снаряди от Ким и дронове от иранеца са до тук ***
222
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Копейкииии, наздраве от фалшивият Путин!!! НАТО в момента има над 3 милиона редовна войска. Да не говорим за измислената ви смешна мобилизация :)))))))))))))))))))))
221
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как да го търси този мир, като ще секне далаверата!? Загиващите са без значение, важното е бизнеса да върви и пачките да се трупат!
220
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Муxльото Фарадж с неговите 15% където показват половете, че ще вземе само ще си кряка отстрани докато гледа как Великобритания изпраща оръжия на Зеленски.
219
4
 
10
 
! Отговори
белите лястовици преди 4 дни
на запад много стресират западните медии!
218
16
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 дни
И защо трябвало да слушат Фарадж? Та той е политически провал, който повтаря пропагандата на Кремъл.
217
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Укрите ще останат в историята като ми и тур ки помислили се за фактор, докато просто ги ползват за външни интереси докато умират.
216
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Във Великобритания ЩЕ УПРАВЛЯВАТ Лейбъристите! Помоща за УКРАЙНА ще ПРОДЪЛЖИ. Пaпагала фараж да си кряка. Той друго и не умее.