Украинските ВВС разрушиха още един мост в Курск

Нанесен е удар и по завод "Кавказ"
18 авг 2024 14:41, Петър Бойчев
134
Украинските ВВС разрушиха още един мост в Курск
Снимка БГНЕС

Украинските военновъздушни сили нанесоха удар по още един мост в граничещата с Украйна руска Курска област, с цел да попречат на военните операции на Москва в района, предаде Франс прес.

"Още един мост по-малко. Военновъздушните сили продължават да лишават врага от логистичните му възможности, благодарение на точните си въздушни удари", заяви ръководителят на украинските ВВС Микола Олешчук, като публикува видеозапис от нападението в Телеграм.

Тази нощ украинските сили нанесоха и удар по завода "Кавказ" в руската Ростовска област, където се складираха петрол и петролни продукти за нуждите на руската армия, предаде Укринформ, като цитира изявление във Фейсбук, публикувано от украинския Генерален щаб.

На територията на обекта са започнали поне два пожара. Подробностите за последствията от нападението се изясняват.

Операцията е проведена от силите на украинското разузнаване, в сътрудничество с въоръжените сили, отбеляза Генералният щаб, като подчерта, че "мерките за отслабване на военния и икономически потенциал на Руската федерация продължават".

По-рано днес беше съобщено за украинско нападение с дронове в Ростовска област, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: мостКурскразрушен
Още от Войната в Украйна
Рамзан Кадиров монтира картечница на електрически пикап
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Все още смятам, че руснаците направиха голяма грешка, че не сринаха тотално транспортната, енергийната и информационната инфраструктура на Украйна.
102
0
 
0
 
! Отговори
Арматурист преди 3 седмици
Не знам кой какво но тази арматура на снимката не е виждала бетон скоро или са объркали снимката с някоя архивна
101
0
 
2
 
! Отговори
Так-тик преди 3 седмици
Мостовете се разрушават преди започване на ефективни бойни действия по земя. Причините, разбира се са прекъсване на доставки и логистика. След което се преминава в настъпление.От една седмица се обяснява, че украинците атакуват и са дълбоко в тила, и въпреки това разрушават мостове. Е, няма армия, която след или по време на атаката да прави подобно нещо. А, ако това е вярно, то по-скоро отстъпват и прекъсват връзките, за да забавят противника.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна може само да разрушава, тя нищо и никога не е построила. В близкотото минало, когато Съюза дава Крим на Украйна , от тогава до момента когато Русия си го взима обатно, Украйна нищо не е построила в Крим, и това го потвърди Губернатора на Крим...нищо
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
имало още един мост за разрушаване, като го разрушели щели да обкръжат руснаците
98
2
 
7
 
! Отговори
Protosingel преди 3 седмици
Когато бях в народната армия, ЗКПЧто твърдеше, че при война една вражеска ракета няма да падне в България. Попитах го, "а защо строим под блоковете противоатомни укрития?" ... И получих 3 дни карцер във ВВС-то в Божурище.
97
2
 
11
 
! Отговори
До от ЮАР преди 3 седмици
По тези фрапантни причини, другарите изпращат все деца не в любимата им Pycпия, а в USA и/или в UK. Някой от апологетите-матушници може ли да обясни тия пост комунистически уйдурми? Що тъй става, бре друзя?
96
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това могат украинците, това правят. Затова не им се полага държава.
95
8
 
9
 
! Отговори
БАЙХУЙ преди 3 седмици
В тази курска земя ще бъде вечният им дом, ще наторят почвата с телата си тези безмозъчни същества
94
2
 
11
 
! Отговори
БРИКС преди 3 седмици
Не ни провървя. Нито валюта спретнахме, нито можем да смачкаме долара. Въздух под налягане сме.
93
10
 
3
 
! Отговори
Перун преди 3 седмици
Време е за обеднен уран и супер ***
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Феновете на русия нали бяха казали, че Украйна няма ВВС?! То май се оказва не точно така
91
7
 
7
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Не се разбира от видеата или аз съм попаднал на такива без звук,но влизат в къщите и товарят в камиони мъжете в Суджа в камиони.Може да ги смятат за войници,но все тази.За да кръсти Путин контра операцията "Отмъщение" едва ли се предвижда и един от тях да се измъкне от Русия.
90
2
 
11
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 седмици
До Светът не е САЩ и ЕСНещо не си разбрал - светът не само си остава Еднополюсен, но ще бъде такъв за поне столетие напред. Щатите са локомотива на световния прогрес по много параметри - като се започне от това, че най-съвършените държавно-правни системи са Англосаксонски, като се мине през това, че две-трети от ТОП-100 университети в света са Англосаксонски, че главните борси са в Ню Йорк и Лондон и се свърши с десетките милиони, които напират да живеят в тия страни.
89
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отвличат и мирни жители от Суджа,за да ги използват за жив щит се появиха видеа в нета.В някакво село пък псували на немски и имитирали нацистки поздрави,за което от Следствения комитет са образували дело за нацистка пропаганда.В същото време група армии "Север" от Сумска област ги бомби по горите,в които се укриват в Курска област,което значи,че пътят им за отстъпление вече е под въпрос.
88
13
 
19
 
! Отговори
Русия НЕ Е СССР !!! преди 3 седмици
Русия не е СССР , а най-гадната и и фашизирана част останала от разпада... Северна Корея 2... Територия от зомбирани и алкохолизирани мужици където прекрасно виреят държавници с болни имперски амбиции като Путин ! Войната показа, че без западните технологии, на мужиците от московските блата веднага им лъснаха голите за.....и ! Единствено в което са и останаха ненадминати е пропагандата, мародерството и алкохолизма !!!
87
13
 
8
 
! Отговори
Светът не е САЩ и ЕС преди 3 седмици
До блатото ... : Нещо си се объркал. Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Прочети нещо за БРИКС. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен. Русия може и да прекъсне икономическите си връзки със САЩ и ЕС, но това съвсем не значи, че ще бъде изолирана от света. И Китай не е единственият търговски партньор, на когото може да разчита. А през Афганистан и Иран ще се строи ж.п. линия от Русия до индийското пристанище Мумбай.
86
8
 
4
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 3 седмици
До от БГ форумите: По това време СССР имаше повече танкове от цялото НАТО взето заедно. Имаше паритет по ядрени заряди и носителите им, и благодарение на това светът беше спасен от използването на атомно оръжие. Ако само САЩ имаха атомни бомби, със сигурност щяха да ги използват и във войната в Корея, и във Виетнам.
85
8
 
16
 
! Отговори
блатото ПУТЕЛАНДИЯ преди 3 седмици
Когато диктатора фашист в Кремъл дойде на власт, преструвайки се на "демократ", обеща на руснаците, че ще им осигури просперитет и бъдеще. В момента Русия е приемана от ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ за терористична държава, в която цари пълна мизерия и терор, крепостните биват мачкани на всички нива, дори ако смеят да гъкнат, а бъдеще нямат никакво освен да гният в окопите...
84
12
 
7
 
! Отговори
Но Кримският не преди 3 седмици
Вчера украинската армия (по-точно американските "съветници") са изстреляли срещу Кримският мост 12 (дванадесет) ракети Атакамс, но всички са били свалени от руската ПВО.