Барак Обама още мисли за Сирия

"Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция"
Обновена: 31 авг 2013 09:13 | 30 авг 2013 21:58,
267
Барак Обама още мисли за Сирия
Барак Обама. Снимка: архив Reuters
Президентът на САЩ Барак Обама все още не е взел окончателно решение какъв да бъде ответния удар срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, предаде CNBC.
 
Обама поясни, че обмисля действия, които са строго фиксирани във времето и изключват сухопътна операция. Той обаче бе категоричен, че наказателен удар ще има, защото подобни операции дават шанс на света да се промени, пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания.
 
Засега Белият дом обмисля нанасянето на наказателни удари срещу ограничени цели в Сирия, става ясно от писменото изявление на държавния глава. Неговите думи се очакваха с огромен интерес, защото се подозираше, че Обама ще даде начало на наказателна операция срещу режима на Башар Асад. След като стана ясно, че сериозна част от съюзниците от НАТО не подкрепят интервенцията, американският президент разпространи само писмено съобщение.
 
Според източници от Белия дом, цитирани от водещи американски телевизии, Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак.
 
Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция, обясни Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака срещу Сирия ще доведе до тоталната ислямизация и на тази страна.Не знам този Асад дали е диктатор но знам че Сирия до войната си беше светска държава.
179
0
 
18
 
! Отговори
Free Thinker преди 10 години
Не мога да повярвам, че са дали на Президента на САЩ правото да мисли. Истинските собственици на САЩ, претенденти за световно правителство в нелегалност, просто първо ще натегнат гайките на другите васали.Иначе би било добре за света, поне този път, в Сирия , да не сме свидетели на поредните военни престъпления , бандитизъм и тероризъм на доминиращата милитаристична държава на Земята.
178
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бънди е прав.Масоните ще решат и Обама като такъв чака тяхното решение. Ако пък и самия Асад се окаже се окаже масон,работата става дебела.Преди началото на масонската година,което е около 20.09,няма да има нападение над Сирия.
177
0
 
14
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
234Това, което описваш е просто част от съвременния вавилон - възродената римска империя - злото, което ще наложи световна диктатура и ще сложи антихрист да управлява света - ще има много убийства - но само за 42 месеца - после Бог ще го унищожи.
176
1
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
Snowden nakara zionistkata mursha Obama da zahape barlite si.
175
0
 
13
 
! Отговори
St Luka von Melta преди 10 години
Днес Сирия е арена на ожесточени сблъсъци между много играчи. Вали кървав дъжд, който напоява древната сирийска земя с мъка и печал, а играчите се обвиняват един другиму за предизвиканата трагедия. Политиката си играе с призрачни фигури, стреля с халосни патрони, които всички трябва да чуят, и които имат за цел отклоняване вниманието на масите. Когато обаче извадим осъвременена геоложка карта на ...масата и се замислим върху най-честата причина за сблъсъци в модерния свят природните ресурси, чак тогава лъсва неудобната истина. Точно това ще направим в настоящата статия. Сирия се оказа в цент
174
1
 
18
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
" пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания."Това казва всичко. Явно чакат събранието на най-голямата ложа масони и за това Обама си трае. Като решат и Обама ще реши.
173
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че Америка гони винаги някакъв свой интерес - да така еА Русия - стои и гледа. Защо ТЕ не направят нещо срещу Асад, който изби толкова много хора? А не само да дават акъл.
172
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То си е за мислене. Партньорите му го изос, Пуи под мустак, а НАТО няма стратегия.И сега ще се окаже, че Сирия няма и химическо оръжие!
171
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не помня кой автор беше нарекъл Амекира "империята на злото". Тогава го мислехме за *** комунист, но май е имал право....
170
1
 
14
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
223, разбира се! Щатите са алчни за власт още от едно време. Не случайно онзи горе ги наказва, я с ураган, я с наводнение. А вие кво си мислите, че е ЕС - тя за това е създадена, да организира евр. държави в едно, за да може да бъдем управлявани по-лесно, защо мислите, че последните 20 години английският навлезе така масово и всеки първолак трябва да го знае и говори. Всичко е USA вече, решенията са техни, както и РАН-ът. Не се и съмнявам за кулите близнаци, че си е било американска операция.
169
4
 
22
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Вчера си приказвахме със един кюрд, той говореше, че всичкото зло идва от щатите, не знам дали е бил прав. Той говореше че умишлено държат милиони хора неграмотни и гладни
168
1
 
5
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Само факти Василев, Това са само факти.
167
0
 
2
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Мога да те уверя, че пияните генерали във бункерите, не им пука за никой народ. Най Малко за тая *** на друг континент.
166
0
 
2
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Мога да те уверя, че пияните генерали във бункерите, не им пука за никой народ. Най Малко за тая *** на друг континент.
165
3
 
8
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
До Никога ГЕРБ----Това че САЩ не са нападнали планетата Сатурн незначи че Русия им е попречила?Виж им военния бюджет на щатите....
164
4
 
18
 
! Отговори
Чичи Митко преди 10 години
Хамерика закъса пак за пари и и трябва свежа кръв4ица......пак тръгна да съветва по мутренски из света. хахахах....най-големият терорист на света е САЩ.
163
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До лъжат!Както винаги, САЩ лъжат! Излъгаха за Виетнам, излъгаха за Ирак, излъгаха за Афганистан, лъжат за Сирия! Няма да се изненадам, ако се окаже, че и за луната са излъгали.
162
1
 
9
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
До Бъдин------Това са пълни глупости!Военния режим в Полша успя да катурне и себе си и Варшавския договор а направи и на пух и прах СССР още повече че нашите дърти военни също са *** така че ефектът ще е същия като военното положение в Полша а не при Пиночет!
161
0
 
5
 
! Отговори
varban преди 10 години
udari buntovnicite te izpolzvaha himichesko oragie