Мъж хвърли граната по наборен пункт в Украйна

Няма пострадали при взрива
15 юли 2024 16:08, Александър Попов
89
Мъж хвърли граната по наборен пункт в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Граната бе хвърлена снощи по военен наборен пункт в западния град Буск, при което е настъпил взрив, предаде Ройтерс. Няма пострадали, съобщи полицията.

Полицията в западната Лвовска област съобщи, че взривът е повредил фасадата и прозорците на пункта за набиране на военнослужещи. Лицето, хвърлило гранатата, е избягало.

Постоянно има случаи на мъже, които бягат от Украйна, за да избегнат военна служба. През последните месеци украинските медии съобщават и за насилие, насочено към служителите, отговарящи за набирането на войници, уточни Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: Украйнанаборен пункт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има си точна бройка. От началото на войната в Украйна са заведени над 67 000 дела за дезертьорство, като последната година са най-много.
79
0
 
4
 
! Отговори
Напълно разбирам преди 1 месец
Напълно разбирам мъжете, които не искат да стават подпалки на поредната безсмислена война. Те са много по-достойни от тези, които са готови доброволно да убиват.
78
0
 
3
 
! Отговори
Ей факте преди 1 месец
60 процента ще избягат , другите 40 ще стрелят по натовци , ти от кой си ?
77
0
 
0
 
! Отговори
До българия мрази преди 1 месец
Като дойдат в София , ги питай лично хахахахаха
76
0
 
2
 
! Отговори
Като гледам снимката преди 1 месец
Бая голяма граната е било
75
12
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 месец
Абе какво стана - чебурашките не стигнаха ли вече до Киев след 2 години и половина война???
74
0
 
17
 
! Отговори
Опичайте си акъла преди 1 месец
Войнолюбците в България да не си правят сметките без кръчмаря. При евентуално вкараване на България във войната изобщо да не си мислят, че толкова лесно както в Украйна ще ловят мъже по улиците и ще ги засилват за фронта. България е малка държава - за всеки се знае всичко, къде има имот да бъде запален, къде учат децата му, къде се намират най-близките му хора. Не си правете експерименти с нас, ние не сме с промити мозъци!
73
15
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
*** има във всяка държава. В "милата" ви България почти 60% от "патриотите" са заявили, че ще си плюят на петите и ще напуснат страната си при военна ситуация.А *** русофили(***) ,украйнците вече почти 3 години трепят азиатските *** с цената на всичко.
72
0
 
18
 
! Отговори
Трети закон на Нютон преди 1 месец
Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. ......................... Ловенето на хора по улиците за да ги изпратят на фронта води до подобни случаи. Да видим и кога ще започнат и да стрелят по служителите, отговарящи за набирането на войници.
71
1
 
17
 
! Отговори
Аналист преди 1 месец
Тез за пари се избиха помежду си. Лидера им е уникат.
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не иска да умира заради хунтата бандеровци
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами какво да правят, не им се мре на хората! Тези, които наливат масло в огъня, като бълват оръжия за Украйна, трябва да ги пратят на фронта на първа линия!
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През август 2023 г. Сергей Шиптенко, автор на изданието Украина.ру, отбеляза, че мобилизираните в армията украинци са убедени, че отиват да бранят родината си, т.е. земята си. Според него те не знаят, че на практика воюват и за запазване на земята, контролирана от американски и европейски холдинги, част от която, впрочем, е в завзетите от Русия територии. Излиза, чеЗападът не само продължава унищожаването на украинския народ, но и го използва, за да брани контролираната от него украинска земя.Следователно помощта му не е безкористна, а напротив, покрай борбата с Русия, той решава и с
67
2
 
17
 
! Отговори
. преди 1 месец
Бъдещето на Украйна интересува САЩ и неговите подопечни европейци само в контекста на конфронтацията с Русия, а бъдещето на украинците изобщо не представлява интерес
66
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фино-угро татарите сега избиват казаците, които са били гръбнакът за разширяване на руската империя на запад. Ирония на съдбата. Казват му не щем повече с вас, онези не искат и да чуят, следва война избиваме мъжете и вземаме жените пералните всичко. Част от мъжете ще бъдат пощадени, но в робска позиция. Тях също ги набират на улицата и в затвора, те също бягат, в София е пълно само руска реч от дезертьори.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре! Хубаво, но не достатъчно!
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците малко по малко започват да се усещат, че ги използват за пушечно месо, за да могат едни хора да стават все по-богати, а разни рефърцунени дамички да пазаруват по целия свят скъпоценности и скъпи лимузини. И всичко това, платено с кръвта на народа!
63
2
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 1 месец
До 59: Администрация за коментара, напълно покрива и моето мислене. Това, че си се родил мъж на дадена територия не те прави боец, гладиатор и не е никаква чест и достойнство да защитаваш някаква територия, която ще я има и след тебе, но ако не си жив да и се радваш, за какво ти е ?!
62
1
 
16
 
! Отговори
Кирчо преди 1 месец
Те не бягат , направо си ги взимат по улиците....
61
1
 
18
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 1 месец
СИЛВА ДОНЧЕВА ПОЗНА ЗА ПОКУШЕНИЕ НА ТРЪП ДО 14ЮЛИ И ДРУГО КАЗА КРЯТ НА ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ Е ФАТАЛЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!