Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е лъжкиня и 24 каратова измамница.Русофилите са Московски агенти и Българофоби.
196
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Желанието за отмъщение, а не справедливост, никому не е донесло добро. Желанието за отмъщение заслепява и лъже, то кара хората да правят злини и да се саморазрушават. За съжаление желанието за отмъщение на един диктатор може да донесе само смърт и разруха.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Написали: Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск". - На кого и какви надежди се сринали?!
194
0
 
8
 
! Отговори
Сигурно! преди 3 седмици
До 176 "Вижте сним...........Как да не се "влюбиш" в такъв "красавец"! Но, съжалявам по азиатци и сатрапи не си падам.те са запазена марка за Вас, русофилите.Вие се подмокряте още преди да се изрече името П...н, още на буквата П!
193
0
 
1
 
! Отговори
176 "Вижте сним преди 3 седмици
Ти си влюбен в Путин, само че не го разбираш.
192
0
 
0
 
! Отговори
до 79 анонимен преди 3 седмици
Разпространяваш лъжи .
191
0
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 3 седмици
Хм, странно. Неизвестно защо, за 2 ( втори ) път ме трият. Да не би да има някакви правила, които не спазвам ? Кой да ти каже...Та, да питам пак.Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
190
8
 
22
 
! Отговори
Безаналогово преди 3 седмици
За първи път в историята Атомна сила я бият на собствена територия!
189
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кога се е фокусирал върху нещо друго този таварищ.Много мрази русия,за да и причини всичко това.Започна като взривяваше жилищни блокове за нуждите на ефсбе,не би трябвало да ни изненадва продължението с избиване на славянски народи.Жалкото е,че онази биомаса ,а не народ с достойнство,го позволи.Избиват я,докато плаче в сортир от дъски .
188
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво ще отмъсти Късия, като той започна всичко и се крие в бункерчето... :)))
187
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е лъжкиня и 24 каратова измамница.
186
2
 
4
 
! Отговори
Война се започва преди 3 седмици
Заради жена вижте Троянската войнаПарис иска хубавата Елена и се започва войната по време на която загива даже безсмъртния АхилВ тази специална военна операция на руснаците няма никакви мотиви затова е операция а не война и ме и се вижда края на операцията
185
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро Зеленски че яде мамула,то затова искараха от там всички руснаци,зелето че се скри е а миша дупка
184
7
 
15
 
! Отговори
Копейкин преди 3 седмици
Войната отдавна щеше да е прекратена, ако вместо оръжия на Украйна, Запада беше дал на Русия перални, клозет, и водка Е и малко дъвки, маратонки и........... водка
183
8
 
17
 
! Отговори
= преди 3 седмици
мирът никига не е бил в дневния ред на кагебейския терорист. без война той е аут от властта.само робския руски народ може да търпи толкова некадърен и злобен старик да го управлява.
182
17
 
9
 
! Отговори
еми преди 3 седмици
всеки нормален би направил същото -бой по урконатоеврофашистите
181
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да взима пушкат, каската и кубинките и на фронта да си отмъщава. Путин е провален политик, докара Русия и руснаците до големи беди.
180
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Панта...На какви наркотици си бе човек?Я бързо сменяй дилъра,че си останал без мозъчни клетки.Тези които са те освободили от турско робство бяха избити от прадядовците не сегашните управници в Русия.Няма нищо общо между царска Русия която ни е "освободила" и сегашната блатна държава.
179
4
 
23
 
! Отговори
Безаналогово преди 3 седмици
За първи път в историята Атомна сила я бият на собствена територия!
178
20
 
10
 
! Отговори
нн преди 3 седмици
НАТО вече са в Русия. Украйна отдавна действа като държава от НАТО, още от 2014. Украйна беше овладяна от САЩ и те казват какво ще става там. Нима не е така. Нещата са от слажни по слажни, защото сблъсъка е САЩ Русия и това го знае всеки по света. Украйна не е коя да е държава, тя е колкото Германия, Франция, Англия и по население и по територия.