Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от Балкани
Медиите в РСМ във възторг, Главчев признал македонския народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Saiman преди 3 седмици
Иска ви се *** няма
157
2
 
2
 
! Отговори
ППП преди 3 седмици
Няма логика да вписват българите в конституцията си, Та нали те са си БЪЛГАРИ с изкривено самосъзнание.
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мънкидония страната на м***ймуните.
155
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много било просто. С тези глупости ми се струва че съм на някакъв пазар и ти се пазариш и гледаш да ме измамиш. *** македонци ....
154
0
 
4
 
! Отговори
Големия памперс преди 3 седмици
На този от километри му личи, че е безскруполен плъх!!!
153
1
 
7
 
! Отговори
митя преди 3 седмици
мицковски усилено учете АЛБАНСКИ те ще ви вкарат в ЕВРОПАТА като влезат
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има 100 000 издадени БГ паспорти на макета--върнете ги обратно след като не сте българи -
151
0
 
12
 
! Отговори
ясно преди 3 седмици
14 магарешки да ти влязат отзад друже Миц;ковски
150
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията"."-------------Това, което Брюксел може да направи в замяна е отложено членство на РСМ.
149
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Удобно пропуска пребитите членове на български дружества в РСМ, както и палежите и затварянето на българските клубове и си пише 14 точки взети от северномакедонската окръжна селска дивизия. Абсолютен naляк.
148
0
 
14
 
! Отговори
Хе хе хе преди 3 седмици
Тия макетата страдат от тежък комплекс за малоценност. Типични българи. Оттам идва и хвърковатата фраза- "що е Маке се е Юнак". Значи ако макетата влязат в Европейската Уния , там ще са само джендърляци , юнаци и *** , които са по малко и от двете !!!
147
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вие и човешки права? Я не ни разсмивай! Даже българския произход на населението не сте признали и има гонения, преследване, тормоз срещу тях!
146
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо не може да се внася литература от България в сев. македония, щом като аборигенът мекицко твърди, че са окей с международноправните норми ?
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
защо етническите българи в македония твърдят, че са подложени на дискриминация и не могат да заемат постове в полиция, съдебната система и ред други държавни служби ? отговаряй, македонски абориген.
144
1
 
22
 
! Отговори
Драги Мицко, преди 3 седмици
Водите по палежи, нападения и тормоз над българското малицнство. Нагли, лицемерни и цинични както винаги. Насаждате омраза и не спазвате договорите за добросъседство. Ще видите одобрение от България за ЕС през крив макарон.
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
македонски абориген
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фисон (Места) протича през Родопа. Герон, Гион, Аскус (Вардар) - през Македония, Тигър (Искър) през Мизия, или България, а Ефрат (Марица) през Тракия. Това е библейският Едем, раят за нас българите, а изглежда и за авторите на книга Битие на Стария завет.
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубава си татковино, име сладко, земя рай. Сърце младо и невинно за теб трепка и играй. Мили са ми планините и на север и на щг. Валозите, равнините, набраздени с наший плуг. На уста ми сладка дума ще да бъде този кът, дето Дунав, Вардар, Струма и Марица си текат. Дор на небо ясно слънце и на очи свет живот, ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!
140
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едни от най-високите планини на Балканите са на територията на България. Една от тях е Рила, наричана Хорбел (Орбелус) в древността. От нея действително извират четири реки, които отговарят на реките на Едем. Там няма седем жертвеника, но пък има седем езера.
139
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В книгата Иисус Навин има присъствия на ОРЪДИЯ, с които е бил бомбардиран град Иерихон, а това ни довежда до втората половина на XV век. Според TX това съвпада с т. нар. Падане на България под турско робство.