Официално: Алексей Петров арестуван в акция "Октопод"

Цветан Цветанов: Няма нищо лично. Срещал съм се с Алексей
10 фев 2010 17:55, Екип на Dnes.bg
321

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Министъра какво само мрънка,нямам лично отношение,,нямам лично отношение.Че имаш имаш ,като женати е бела шавлива и е карала наред в ДАНС явно е че имаш.Иначе що за мъж си.
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Приемам залагания. Ще бъде пуснат след:48 часа - коеф. 1.372 часа - коеф. 2
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
каде е говорителя яне янев.замести го патрашкова
165
6
 
6
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Това не беше акция против "мафията",а против политическите противници на Б.Б,по точно срещу митинга на РЗС на 10 март.Борисов се опитва да върже А.П за Яни Янев и РЗС ,ама няма да може,самото гражданско общество вече не харесва Герб,заради това ,че все от народа взимат.
164
3
 
6
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Сценария е до болка познат -полиция и журналисти заедно правят шумен арест на някаква "бизнес"особа или откровен бандит. После медийната машина както винаги разгласява за храбрата стъпка на ГЕРБ срещу престъпността и разбира се личната тегоба на Боко Тиквата срещу злото надвиснало над"генерала".Говори се също за заловения шумно и ефектно бандит и неговата биография. Много скоро обаче прокуратурата или остава под домашен арест заловеното лице или направо ако ТО си плати го пускат да си върви срещу някаква смешна гаранция и това е!С една дума пълен *** за сметка на нас.Да ни е честито!
163
2
 
4
 
! Отговори
Щастлив българин преди 14 години
Урааа ! ... Бравоооо ! ... От утре нататък заплатите в България стават 2 000 евро !!! Пенсийте по 1 500 евро !!!
162
0
 
1
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Именно хора ,като А.П.......превърнаха думата държавата в *** дума.......мутри облечени в държавна власт и на държавни постове, дали най - "справедливия" съд в света ще го пусне, е без значение.......важното е че той никога вече ,нема да използва държавата ,да граби...но това е само средния ешелон........по нагоре да се гледа вече!!!!!!!!!!!!
161
1
 
6
 
! Отговори
# преди 14 години
стига овеции и ръкопляскания!ШОУТО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ В СЛЕДВАЩИЯ ЕПИЗОД!Ген.-лейтенант Горбунов: Този цирк ще свърши утре с пускането на Алексей ПетровДата : 10 Февруари 2010 г. 17:11 ч.Последна редакция : 10 Февруари 2010 г. 17:52 ч. Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов.На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не", предаде КРОСС.Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение".Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: "След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък".Той добави: "Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".
160
0
 
1
 
! Отговори
КАЛИЯ преди 14 години
НАРОДА МАЙНАТА МУ, ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ОНИЯ *** В БРЮКСЕЛ!!! НЯМАМ ДУМИ, ПРЕВЪРНАХА ЖИВОТА НИ В АБСОЛЮТНА ПАРОДИЯ! ПИСНА МИ ДА СЛУШАМ ЗА ЕВРОПА И БРЮКСЕЛ И ЗА ОТБЛОКИРАНИ СРЕДСТВА! МОЙТА ЗАПЛАТА Е 400 ЛВ НА СЕСТРА! ДА НЕ БИ ДА Е КАТО В ЕВРОПА 2000 Е? КАКВО МЕ ЗАНИМАВАТЕ ТОГАВА С ОКТОПОДИ И ЩУРОТИИ! Я СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА И ОПРАВЕТЕ НАРОДА А НЕ СЕ ИЗЯВЯВАЙТЕ ЕКШЪН ГЕРОИ ОТ ФИЛМИ !ПИСНА НИ ОТ ВАС И ОТ БАТМАНИ!
159
3
 
2
 
! Отговори
DON_K преди 14 години
MNOGO MU WQRWATE NA CECO . mafiotskite strukturi si raz4istwat smetkite ot koito proizlizat i ministyr i premier
158
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 14 години
Страхотен PR...Ще засити стомасите на гладния народ за поне 1-2 седмици...
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трактор Багер Фадрома
156
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
как кой Цецо Багераа
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всъшност кой измисля тези найменования на акцитее следващата е Рамбо 6
154
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво пак мрънкате бе мушмороци,поне се опитва да промени нещо човека,някой да се сеща Румен Петков да е правил нещо подобно,освен да прикрива разни престъпници,като се започне от братя Галеви ,убийците на сестрите Белнейски и потулване на обвиненияна на енергийната мафия..
153
1
 
5
 
! Отговори
псп преди 14 години
много си проста
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
прав си братле сега ББ е наи силен и ще е монопол и в хазарта проституцията охраната и къде ли не където има пари и то много пари
151
1
 
6
 
! Отговори
запалянко преди 14 години
Засега БАГЕРА поведе с 1-0 срещу ТРАКТОРА.Следва обяснението че бил вкарал гола от засада.Прогноза за крайния резултат - приятелско "реми".
150
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
LELE TOQ GRAM SLOVO NQMA 5 PATI POFTORI NQMA NISHTO LI4NO NESHTO GUZEN MI SE STRUVA
149
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Просто човека стана неудобен и в комбинация с това,че знае МНОООГО за всички трябваше да го отнесе. Как иначе да се обясним това, че 10г. са работили необезпокоявани , Бойко нали беше секретар къде спа тогава.