София е третият най-евтин град в Европа за чревоугодниците

Според класацията българите пием най-тънкото кафе със средна цена 1,49 евро
21 юли 2024 15:00, Петър Бойчев
77
София е третият най-евтин град в Европа за чревоугодниците
Снимка НОВА

Искате да пробвате вкусна храна без да се разорявате? Тогава си стойте в София. Според световни пътеводители столицата ни е третият най-евтин град в Европа за всички чревоугодници, пише НОВА. На същото мнение ли са туристите обаче?

Близо до Съдебната палата срещнахме семейство Амели и Божидар Бойчеви, които от 34 години жиеят в скандинавските държави. От Пловдив са, но са на екскурзия в София.

Статистиката сочи, че едно евтино ястие в София е 7,67 евро. Докато такова от среден клас за двама излиза 30,67 евро. На другия полюс е норвежката столица Осло, където живеят семейство Бойчеви. Там обяд за двама ще ви струва средно 98,96 евро.

Семейство Ким са от Япония. Още като ученици чули за България и оттогава мечтаят да я посетят.

"Ние сега живеем в Амстердам, но знаем много за България. За нас, азиатците това е много специално място и знаем много за страната. Всеки би искал да дойде тук. Много е хубаво киселото мляко тук. Аз и в Япония ям, но тук е по-прясно и свежо. В България е по-евтино от Амстердам, но е двойно по-вкусно", споделя Джими Ким.

Ренета Русева е у нас с приятелите си от Англия. Години наред не се е прибирала, но носталгията надделяла. Обича традиционните специалитети - шопска салата, баница, таратор, лютеница и... ракия.

Според класацията българите пием едни от най-евтините кафета със средна цена 1,49 евро. Пред нас са само италианците, испанците и унгарците, като ни водят само с няколко цента.

Весела е един от ексурзоводите в София. Тя и колегите ѝ са посрещнали общо над 2 милиона туристи в столицата от началото на годината. "В Италия едно кафе даже на летището е 1 евро и 20 цента. И с туристите съм си говорила, че специално кафето е по-скъпо от това в Европа", споделя тя.

Според туристическия бранш 60% от италианците идват в България именно заради чартърните полети. Българите емигранти, които са туристи в собствената си страна смятат, че трябва да се инвестира повече в бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: обядСофияевтинокафе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евтино и некачествено. Вече не мога да намеря заведение с добра храна и напитки.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Винаги съм се хилел като хванат някой чужденец и той фъфли от учтивост едно и също. След 2-3 месеца пак. Едно и също. Клише. Какво да правиш? Да ти сочи минусите? Че не си ги знаем и ние? Да ти вади кирливите_ризи? Ще кажем "***", "неблагодарник" и т.н. Питайте го колко весело му е било във влак без климатик, който закъснява 8 часа и няма една вода от къде да си купи?! Питайте го как е ръкомахал, за да си купи нещо си за ядене. Как са го скубали за паркинг. Какво е РОМ и да обясни.
40
7
 
23
 
! Отговори
Това е лъжа преди 1 месец
София за някакви туристи с много пари може да им се струва на тях евтино но иначе е супер съкъп съветскоромски квартал.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бг смешки 2, а ако знаеш колко е лесен живота сред глуппави хора. Те копаят дъното, а ти вървиш нагоре и трупаш пари. От време на време намиваш през такива форуми за да гърбаркаш непр0к0псаници :)
38
4
 
13
 
! Отговори
до 36 преди 1 месец
кво разбравяше навремето ЖОРЖИ ГАНчев - кво ме гледаш умно българино ! загубен народец сме ей ....
37
5
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
До ачко - в Мадрид съм кв. Леганес устройва ли те за да задоволиш безсрамното си любопитство като на клюкарка от мъжки род ? Мадрид е най-посещаваното место от туристи в Испания с хиляди паметници на културата, антични сгради към които спада и първата испанска столица Толедо която приема годишно туристи колкото цяла Барселона ! Не ме интересува никакви там туби или канали, пряк свидетел съм на жив живот, разбираш ли клюларко нещастна ?
36
2
 
10
 
! Отговори
до 30 преди 1 месец
До Пералня за пари от..мутри , политици , олигарси - всичко с крадени пари, пари и база наследини от С0Ц-а или пари от далавери- контрабадни , наркотрафици, пране на пари квото се сетиш - това върви години наред докато г-н Българина си бърка у носа над 30 години вече ....и гледа неразбиращо какво се случва !
35
4
 
16
 
! Отговори
С Боби пием кафе преди 1 месец
Е заначи долу горе един часс трябва да бачкаме за едно кафе , дето реално струва 10 ст. като себестойност , но се продава за 3 лв. заради "високите разходи за заплата"
34
5
 
7
 
! Отговори
Ачко преди 1 месец
До ЕмигрантКъде в Испания си нашия , явно с в некой плантация и не гледаш новини. Пиши в тубата и ще ти излезе кво става в новинарските канали, дори да не разбираш гледай картинката.
33
1
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 1 месец
До Пералня за пари от..какъвто бизнесмените такива и хотелите ! - демек никакви !
32
7
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
До 32 туризма е фейк - защо лъжеш бе, аз съм в Испания вече 26 г.и такава лъжа като твойта за манипулация не съм виждал, народите на тези държави много ясно и категорично разбират, че туризмът е основен приход в тези държави и основен фактор за добрият стандарт на живот който водят ? Ти иdиот ли си или родственик на политик-измамник ? Злобата срещу успелите ви носи само страдание и жалко съществуване !
31
1
 
8
 
! Отговори
Всички са на загуба преди 1 месец
До Пералня за пари от..И повечето са на загуба по документи и не плащат реални данъци дори и 9% им се свиди за прането на парите от кражби на политици и трафик на наркотици и хора...
30
2
 
14
 
! Отговори
Пералня за пари от.. преди 1 месец
Бг туризъм-хотелиери-мутри и политици с крадени и престъпни пари, хотели без канализация и презастроена ивица, работници -индийци докарани с легален канал за трафик на имигранти 20 хиляди $ на калпак се вземат-бизнес за милярди... А уж презастроиха морето за да имало поминък за местните, а няма и един местен в хотела само мигранти . Туризма в този си модел е вреден вече за България.
29
5
 
9
 
! Отговори
Туризма е фейк преди 1 месец
Във Франция , Италия и Испания местните вече замерват туристите с торбички с вода-за сега скоро и с фекалии заради високите цени на живот за местните заради масовия туризъм.
28
5
 
13
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
българският народ е за убиване - не може да те крадат 34 години и ти да седиш и гледаш ! идио2тско племе !
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хапване, пийване, некоя сгодна женица, кво му трябва на човек?
26
3
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
До Пълни глупостите и бирата развилха - българската - почти всичко развлиха общо взето !
25
1
 
7
 
! Отговори
ДО 26 преди 1 месец
До ЕмигрантДА НАРОДА Е яко зле и изобщо не мисли ! и напълно си залсужава съдбата !
24
2
 
13
 
! Отговори
Пълни глупости преди 1 месец
Нищо не е евтино в БГ. В Азия ми е два до три пъти по-евтино. И доста вкусно. Затова по ресторанти там. Тук само бира и собственоръчно приготвени мезета.
23
5
 
13
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 месец
Японци с фамилия Ким?!!??? Джими Ким????? Страхотно кисело мляко в България??!???!!! Обяд за 7 евро в София бил 100 евро в Осло???!!!???? Абе инвестор, кой ви ги изфабрикува тия измишльотини? ХА ХА ХА